Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28804687
   « Vissza

Asztrológiai útmutató az Ikrek jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2012. május 21.
 

kepfile

     A Nap égi útját május 20.-a délutánjától az Ikrek jegyében folytatja tovább. Az Ikrek csillagjegy úgynevezett kettős jegy (másik kettős jegyünk a Halak) és ez a kettősség meghatározza a jegy szülötteinek, valamint az Ikrek havának alapvető minőségét. Azt is szokták mondani, hogy az Ikrek napjegyű emberek két világ polgárai, egyik lábukkal itt, a másikkal már amott lépkednek. Ez a gyorsaság, vagy szerteágazó figyelem, vagy nevezhetjük szétszórtságnak is, előny és hátrány egyaránt lehet. Előny abban az értelemben, hogy a tudás iránti kíváncsiság és vágy ebben a jegyben, ebben a minőségben kerül előtérbe elsőként (tanulós jegyünk még a Szűz, valamint a Nyilas). Hátrány pedig abban az értelemben, hogy oly sok mindent kíván a jegy tulajdonosa megragadni, megtudni és megérteni, hogy ezzel szétaprózza a mély tudáshoz, tanuláshoz szükséges fókuszálás, koncentrálás képességét.
     URALKODÓ BOLYGLYA a Merkúr, aki a kommunikációs képességet jelöli az asztrológiai képletekben, valamint a mozdulást, mozgékonyság, közlekedési képességet. Jelen esetben a Merkúr bolygója a Bikában áll (míg a Nap már előre mozdult az Ikrek jegyébe) és ezzel lassítja a „merkúri” gyorsaságot és észjárást, lassítja a változásokra való hajlandóságot. Egy biztos, ha a Bikában álló Merkúr bolygó valakit mégis mozdulásra ösztönöz és az adott személy képes tenni és változni – ha nehezére esik is –, az a változás hosszú távra szól. A Merkúr bolygó, mint a hétköznapok jelölő bolygója magában foglalja az aprócseprő, ügyes-bajos papírmunkákat, például csekkek feladását, sorban állást a hivatalokban. Ha ügyeinket május 20. környékén intézzük, számítsunk rá, hogy lassan hömpölygő, kígyózó sorba kell majd beállnunk, és türelemmel végigvárni azt az eredmény érdekében. Amiben ez a lassúság, lassítás – a Bika-jegy által – segítségünkre lehet az az, hogy amit most lustaságból hagyunk el (mint elintéznivalót), arra igazából nincs is szükségünk. Tehát egy leválást, leválasztást vihetünk végbe azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amikre nincs szükségünk, ám ez a folyamat a kényelmesség jegyében zajlik majd. Ez így valóban kényelmesebb!
     AZ IKREK HAVA jelen esetben idegi kimerültséget és nyugalmi állapotra való áhítozást is mutat. Nem is annyira a külső nyugalomra, mint a belső békénk megteremtésére és megtartására vágyunk, hiszen hiába a szabadnap, vagy egy kellemes nyári este, ha lélekben nem tudunk szabadulni gondjainktól. A belső béke megtalálásának nehézsége az, hogy nincs egy-egy általános recept arra nézve, hogy milyen lépéseket kell tenni, hogy kiegyensúlyozva érezzük magunkat. Abból a szempontból van segítség, hogy minél több megoldási javaslatot, belső békéről szóló könyvet, vagy kellemes meditációt hallgatunk, vagy végzünk, a sokféle dologból egyet-egyet a saját lényünkre formálva be tudunk majd építeni, mint segítséget a feszült időben.
     AZ ÉN STATÉGIÁM, ha túl sok teher nyomja a vállamat, a lebontás, vagyis ha emészthetetlenül nagy dolgokat kéne megoldanom és nem találok rá egyből kiutat, akkor elkezdek olyan apróságokkal foglalkozni, amikre már szert tettem (akár tárgy, akár tudás, vagy képesség), és megpróbálom a hála érzését felébreszteni, vagy csak örülni egy apróságnak, amim van. Ne feledjük ugyanis, hogy a bolygók hajlamosítanak csupán, és ha örvényt és hurrikánt kavarnak, akkor annak közepébe állva ismét békét tudunk teremteni. A feszült és terhelt időszakokban egyetlen változtatás a béke irányába (akár egy csokor virágot csodálni a vázában) segít megoldani a többi nagynak gondolt terhet is. Jelen esetben az Ikrek havának kezdetére felállított képletben a bizonytalanságot jelölő bolygó épp a biztonságot, gyökereinket jelképező házban áll. Ez a bolygó a Neptun, aki a bizonytalanságon kívül képes felettébb jól beállított antennákat, megérzéseket nyújtani az önmagukra figyelőknek. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ha jön egy furcsa és akár oda nem illő gondolat, hogy merre kéne mennünk (akár egy „Ülj be ebbe a kávéházba!” gondolat), mit kéne tennünk, játszunk kedvünkre és próbáljuk meg követni ezeket az érzeteket.
     A JÁTÉKON VAN A LÉNYEG, mert sokszor látom magamon is és másokon is, hogy nem merünk próbálkozni. Van egy jól bejáratott útvonal, amin robogunk, mint a gyorsvonat, és legtöbbször még kitekinteni sem merünk saját vonatunk ablakán. Ha merünk játszani, és más lehetőségeket is kipróbálni a szokványos út és mód helyett, kevésbé érezzük majd, hogy nagy a vesztenivalónk, mert a széles látókör kialakulásával a megoldási stratégiák is fejlődnek, és igaz lesz a mondás, hogyha az isteni lényeg bezár egy ajtót, biztos, hogy egy másik helyen ablakot nyit. Ezzel a bölcsességgel kívánok az olvasónak olyan életet, amit megérdemel, és higgyük el, hogy sokkal többet érdemlünk, mint azt hisszük, és ettől a hitetlenségből kifolyólag nem kapunk annyit, amennyit megérdemlünk.
     Egy játékos Gazdag Erzsi verssel, gyermekverssel zárnám az összefoglalót, minden jót kívánva!

Gazdag Erzsi: Mesebolt
Volt egyszer egy mesebolt,
abban minden mese volt.
Fiókjában törpék ültek,
vízilányok hegedültek.

Öreganyók szőttek-fontak,
apró manók táncba fogtak.
Kaszás pók varrt az ablakban,
lidérc ugrált az udvarban.

A lámpában ecet égett.
Az egylábú kettőt lépett.
Cégére egy tündér volt.
...Ilyen volt a mesebolt.
                                                                                                                                                Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez