Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774065
   « Vissza

Patakpartra költözött a pálya

 « Portaszolgálat 
2012. június 14.
 

     A Centenáriumi lakótelepen a közelmúltban elbontották a biciklipályát. A lakók örülnek, mert a létesítményt nem rendeltetésszerűen használó, hangoskodó fiatalok már nem zavarják nyugalmukat, a kerékpárosok azonban csalódottak. A pálya jövőjéről Kovács Péter polgármestertől kértünk felvilágosítást.

kepfile

A Centin, a „gödörben” volt...

kepfile

... és itt, a patakparton lesz, ha megépül újra a bringapálya. A földkupacok már megérkeztek


      A Centi II-es ütemének felújítása során egy biciklis krosszpályát is kialakítottak. Az ötlet a helyi bringásoktól származott, amit Vincze Ágnes jelenlegi önkormányzati képviselő karolt fel. Természetesen már a tervezés kezdetén felmerült a kérdés: vajon nem lesz-e túlságosan zavaró a lakótelep közepén egy ilyen létesítmény.
     – Polgármesterként azzal a feltétellel járultam hozzá az építéshez, hogy Pichler Róbert a bringás társadalom képviselőjeként ígéretet tett: a pályán és annak környékén rendet tart. Éppen ezért az önzetlen biciklis csapat munkájának eredményeként 2011 májusára el is készült a pálya, amely mindössze 2,5 millió forintba került az Önkormányzatnak.
     Sajnálatos módon azonban a pályát használók egy része és a lakók már az átadó ünnepségen konfliktusba kerültek egymással, hiszen a létesítményt nem az eredeti ígéreteknek megfelelően sportolásra használták, hanem a lakótelepen élőket zavaró, zajos rendezvények megtartására.
     – Hamarosan kiderült, hogy Pichler Róbert eredeti vállalását – amelynek értelmében rendet tart a lakótelep közepén lévő pályán – nem tudta tartani. Ezért több lakossági fórum és aláírásgyűjtés után úgy döntöttem, hogy a létesítményt egy néptelenebb helyre tesszük át, ahol nem zavarja a kertvárosiak nyugalmát. Pichler Róberttel konzultálva, kifejezetten az ő kérésére választottuk a Szilas-patak melletti területet.
      A kerületben és annak vonzáskörzetében élő fiatalok – akik a biciklizésnek ezt az extrém változatát kívánják gyakorolni – tehát nem maradnak pálya nélkül, hiszen az Önkormányzat az elbontott létesítmény anyagát a Szilas-patak és a Hermina utca kereszteződéséhez szállíttatta, ahol munkagépek állnak a fiatalok rendelkezésére, hogy saját igényeik szerint alakítsák ki az új pályát, mint ahogy az eredetit is saját terveik alapján készítették el. Az Önkormányzat tehát nem szól bele a kivitelezésbe, ellenben minden segítséget megad ahhoz – jelentette ki a polgármester, aki reméli, hogy ezzel a megoldással mind a Centin élők, mind pedig az extrém sportok művelői elégedettek lesznek.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez