Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28660102
   « Vissza

Darazsak a közelünkben

 « Portaszolgálat 
2012. augusztus 23.
 

kepfile

     Valószínűleg mindenki találkozott már darazsakkal életében, a szerencsésebbek csak egy-két kósza rovarral, míg sokan „vendéglátói” voltak a darazsaknak – befészkelték magukat közvetlen életterükbe.
     A 2011-es évben az időjárási körülmények rendkívüli darázsinvázióhoz vezettek, ami 2012 – ben – ha kisebb mértékben is, de - folytatódhat. A darázsanyák minden évben áttelelnek és új családot alapítanak. Életben maradásukhoz és nagy fészek alapításához száraz, meleg időjárásra van szükségük. A kedvező feltételek mellett nyár végére akár több ezer egyedből álló fészket hozhatnak létre, amely a maga tekintetében briliáns munka, azonban csípéseik az emberre nézve igen veszélyesek lehetnek, ezért irtásukat minél hamarabb el kell végezni. Normál esetben megússzuk a csípést helyi duzzanattal és fájdalommal, azonban, ha darázscsípett egyén allergén reakciókat mutat (nyelési zavar, szédülés, nyelv duzzanat, nehéz légzés), azonnal forduljunk orvoshoz vagy hívjunk mentőt.
      Házilagos irtása
    Az apróbb darazsakat mi magunk is kiirthatjuk, ha a fészek látható és megközelíthető helyen van és a darázsfészek kezdetleges - nem nagyobb 5-10 cm-nél. Ha otthonunkban próbáljuk meg kiirtani, a szakember a következőkre hívja fel a figyelmet:
     A darazsak általában nappal szorgoskodnak, ezért meg kell várnunk míg minden egyed visszatér a fészekbe és életfunkcióik lelassulnak. Éppen ezért hajnalban vagy este érdemes kezdeni. Mindenképpen öltözzünk fel tetőtől talpig, hogy megnehezítsük a támadó darazsak helyzetét. Ha felöltöztünk és a darázsirtó aeroszol a kezünkben van, helyezkedjünk el minél távolabb, de úgy, hogy darázsirtóval rendesen eltaláljuk a fészket. Addig fújjunk a darázsirtó szerrel, amíg nem potyognak ki a darazsak a fészekből.
    A legtöbb esetben azonban nem ilyen egyszerű a darázsirtás ekkor mindenképpen darázsirtó szakember segítségére lesz szükségünk.
      Profi darázsirtás
   A kerületi darázsirtó szakemberei rendelkeznek a kellő ismeretekkel, tapasztalattal, védőruházattal és technológiával, így a darázsirtás velük minden esetben hatékony és biztonságos. „ Nappal is el tudjuk végezni a darazsak irtását és a legeldugottabb helyeken is megszűntetjük a darázsfészket, legyen szó akár széldeszka alatti, cserép alatti, falban vagy földben lévő fészekről is. A kerületben még aznap kiszállunk, és megszabadítunk mindenkit a veszélyes vendégektől” – mondta Guti Tamás a vállalkozás tulajdonosa.
    Tippekért, tanácsért vagy darázsirtás megrendeléséért keresse Guti Tamás egészségügyi kártevőirtó szakembert. tel.: 06-70-433-0538 email.: gutitamas@irtoma.hu web: www.irtoma.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez