Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28773507
   « Vissza

Tragikus tűzeset Csömörön

 « Tűzoltósági hírek 
2012. október 18.
 

kepfile

     Október 7-én hajnalban a Borsi család nagyobbik gyermeke ébredt fel arra, hogy ég a ház. A tetőtér-beépítéses otthonban akkor éjjel a családfő, Árpád, felesége, négy gyermeke aludt, valamint ott volt náluk még egy vendéggyerek is.
    Az égő házból mindenki menekült, többen füstmérgezést kaptak, az egyik gyereknek a haja gyulladt ki, másikuknak a légcsöve égett meg, amikor belélegezte a több száz fokos forró füstöt. Borsi Árpád irányította a mentést, és meg akart arról győződni, hogy senki nem maradt bent a házban, ezért visszaindult az emeletre, ahol a tűz tombolt. Hogy itt mi történt, azt biztosan nem lehet tudni, valószínűleg a leomló kémény törte el a lábát, és már csak annyi ereje maradt, hogy az erkélyre kijusson. Addigra már a szomszédok is a segítségükre siettek, kerti slaggal próbálták a hatalmas tüzet oltani, sőt egy létrával megpróbáltak a teraszhoz feljutni, sikertelenül.
     Az érkező tűzoltók Csömör határából a hatalmas lángokat látva megemelték a riasztási fokozatot, így végül 28 tűzoltó oltotta Borsiék házát. Az elterjedt hírekkel ellentétben semmi gond nem volt a tűzcsapokkal, a készenlétben álló polgárőrök azonnal odavezették az érkező tűzoltókat, s míg a felszerelés nem történt meg, a tűzoltóautóban lévő több ezer liter vízzel végezték az oltást. A hatalmas tűzben a felsőbb szinten már szinte minden elégett, az alsó szinten lévő holmikban pedig az oltóvíz tett nagyobb kárt.
     Borsi Árpád (†51) a tűzben életét vesztette, a családnak majdnem mindene megsemmisült. Árpádot Csömörön szinte mindenki ismerte, alapító és elnökségi tagja volt a Csömöri Civil Egyesületnek, gyermekei a Mátyás Király Általános Iskolába jártak, a legkisebb most is oda jár, két évtizeden át volt a Felnőttképzők Szövetségének főtitkára, s e minőségében gyakran megnyilatkozott az országos fórumokon is.

kepfile


     Az október 11-én megtartott rendkívüli testületi ülésen Fábri István polgármester emlékezett meg Borsi Árpádról, mécsest gyújtott, majd a képviselő-testület egy perces néma csenddel tisztelgett a tragikus tűzbalesetben elhunyt Borsi Árpád, az Oktatási, Sport- és Kulturális Bizottság külső tagjának emléke előtt. A megemlékezésen részt vettek a Csömöri Civil Egyesület tagjai is.
   Az otthon és családapa nélkül maradt négygyermekes Borsi családon az önkormányzat próbált segíteni: megoldották a leégett ház őrzését, az alsó szinten maradt ingóságok tárolását, az összeégett törmelékek összegyűjtését, tárolását, s gyorssegélyt is adtak a családnak a közvetlen kiadásokra. A Csömöri Civil Egyesület a család megsegítésére gyűjtést is rendezett. Adományozni átutalással vagy személyes befizetéssel lehet a PÁTRIA Takarékszövetkezet csömöri fiókjában az erre a célra létrehozott bankszámlaszámra: 65100242-11369008
     Az első hírek között az szerepelt, hogy a tűzet egy rosszul elnyomott csikk okozta, de ezt a család határozottan cáfolta, mivel a házban nem lehetett dohányozni. A tűzvizsgálatot a Pest megyei Katasztrófavédelem végzi, s érdeklődésünkre megtudtuk, hogy a vizsgálat legalább 40 napig tart még, s lehet, hogy ennél hosszabb időt is igénybe vesz.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez