Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664632
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Bak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2012. december 13.
 

 SZABADSÁG ÉS KÖTELESSÉG

 

kepfile

 

     Az ekliptikán (nappályán) a Nap következő állomása a Bak csillagkép, mely csillagképbe december 21-én reggel lép be. A Bak-jegy – melyet tekintsünk most egy országnak – a kötelességek, a felelősség felvállalásának, valamint a nehézségeken keresztül elért bölcsességnek országa.
    A Nap csillag – tekintsük őt megszemélyesítve világutazónak – a „Bak államban” idegenül érzi magát. Arra tökéletes hely, hogy pár napot, éjszakát itt töltsön, de hosszú távon – ha megkérdeznénk – nem venne itt házat, nem költözne ide. Mit tanulhat itt mégis a Nap, mint világutazó? Általánosságban véve a felnőtté válást, a felelősségteljes döntések meghozatalának tudományát, a kemény munkán keresztül elért sikerek módját sajátíthatja el.
     Alapvetően tisztában vagyunk azzal, hogy a valódi felnőtt lét a döntés szabadsága mellett rengeteg lemondásról, vagy épphogy rengeteg kötelesség felvállalásáról is szól. A gyermeki létben pont fordítva működik ez; rengeteg szabadidő áll rendelkezésre, ugyanakkor a döntéseket a „nagyok” hozzák meg.
   Az alapvető, általános üzenet tehát, melyet e Bak energia közvetít, hogy fel kell vállalni döntésünk következményeit, azaz ha az egyik életterületen túlzottan lazára engedjük a gyeplőt, akkor egy másik életterületen szorosabbra kell húzni. Egy alapvető példa erre a karácsonyi lakomák utáni mérlegelés eredménye. Ha túl sokat engedtünk az ételek élvezetének javára, akkor januárban itt lesz az ideje a böjtölésnek. 
     A januári időszak szól egyrészt a szembesítésről, a kendőzetlen igazságról, például ilyenkor tudjuk meg, az új évben milyen új adókra, változásokra, terhekre számíthatunk. Másrészt a csendről szól, mivel túl vagyunk a karácsonyi ünnepeken és itt egy új esztendő kezdete, a hideg, a kiüresedés állapota. A mai kor erre a kiüresedett csendes állapotokra nem ad alkalmas instruálást. Nem trendi csendben maradni, nem trendi a január, ahol nem történik igazából „semmi”. A januári csend a fagyott csend. A csontváz az élet képzeletbéli testéből. A megkövesedett, megcsontosodott élet szimbóluma.
     December végén, január elején egy rendkívül nehéz bolygóállás hozhat sajnos igazán sötét gondolatokat. Nehéz lesz meglátni az élet szép és értékes oldalát. Főként az anyagiak és a karrier területén érezhetjük a negatív hatásokat, a kilátástalanságot. Január végén a hit és remény bolygója végre ismét elindul a hátráló mozgásból, és ha nem is állandó békét, de időleges megnyugvást hoz magával.
     Az új esztendő tehát nehéz képlettel indul. Aminek hosszú távon értéke és érdemessége lehet az életünkben, azok az örömből végzett feladatok. Érdemes elgondolkodni azon, hogy egy hobbit hogyan lehetne munkává és jövedelmező vállalkozássá alakítani, mert ez lenne a cél, az öröm a mindennapokban. Pénzt keresni azzal, amit szeretünk csinálni.
     A jövő év a családiasabb, bensőségesebb kapcsolatok felé mutat, vagyis egyre jobban elkezdjük értékelni a valóságos emberi kapcsolatok jelentőségét és több energiát fektetünk abba, hogy minőségi időt töltsünk szeretteinkkel. Azok az üzleti kapcsolatok válnak majd hosszú távon tartóssá és jövedelmezővé, mely kapcsolatok túlmutatva a gazdasági érdekeken emberileg is jótékonyan hatnak.
     Hogyan kezdhetjük jól az új évet?!
Érdemes lenne az év első napját úgy végigélni, ahogyan a következő évünket szeretnénk megélni. A tudatos teremtésnek rengeteg ezoterikus irodalma van, mégis szeretném a saját tapasztalataim leírni. Alapvetően kétféle vágyat tudok elkülöníteni, az egyik az a típusú vágyakozás, mely a társadalmi elvárásokból adódik (család, családi ház, gyermekek, biztonságot adó testes bankszámla, kutya, jó nyaralások, kiváló munkahely, stb.). A másik típusú vágyakozás az én személyes szívbéli vágyakozásom arra, ami felé belülről viszem magamat, visznek a segítők, sodor az élet. Ez utóbbi sokkal személyesebb és differenciáltabb, összetettebb kérések és vágyak listája, mint az első. Természetesen a két listában vannak átfedések, de csak a címke szintjén. Nem biztos, hogy mindent el tudnék viselni – és ez természetesen véleményem szerint mindannyiunkra vonatkozik –, amit a társadalmilag belém ivódott vágyakból megkapnék.
    Ezért tehát érdemes apróbb és részletesebben átvizsgált listát készíteni az óhajokról. Alapvető példa a gazdagság. Ki ne szeretne sok-sok pénzt birtokolni? De vajon ki tudná elviselni azt az utat, amely bizonyos gazdag emberek gazdag emberré válása előtt állt? Meg kell vizsgálni, hogy valóban gazdái tudnánk-e lenni vagyonoknak, illetve jelenleg mekkora vagyonnak tudnánk igazán gazdái lenni? Természetesen eljátszani a gondolattal nagyszerű dolog, hiszen szélesíthetjük vele a látószöget, az élet tortájából így többféle szeletet és szerepet lehet elfogyasztani, kipróbálni, megélni.
     A tudatos teremtés az év első napján tehát álljon olyasféle dolgokból, melyeket igazán szeretünk csinálni, mert nem a gazdagságot, a jó partit, a piros Ferrarit és a Vutton táskát kell elképzelnünk, hanem azt az érzést kell bármilyen tevékenységünk folytán megélni, ami az öröm és szabadság érzésével párosul. A tiszta érzések hozzák be, teremtik meg a holnap tisztán örömteli valóságát, ha a tiszta érzés önmagában véve erőteljesen örömteli. Érdemes készülni a következő év első napjára. Ezzel a gondolattal kívánok Boldog Új Esztendőt az olvasóknak!

                                                                                                                                                  Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez