Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658794
   « Vissza

Rekordlétszámú futó köszöntötte a tavaszt

 « Cikkek és hírek 
2013. március 21.
 

     Ma már elmondható, hogy a Naplás-tó melletti tavaszváró futóverseny egy jelentős és népszerű eseménnyé nőtte ki magát. A néhány lelkes, kerületi atlétabarát – köztük a két főszervezővel, Berendi Antallal és Talabér Attilával – által útjára indított program ma már a Kertváros legnagyobb tömegeket megmozgató sporteseménye. A Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség által is támogatott rendezvényen idén, március 9-én a tavalyi eseményen résztvevők duplája, azaz 925 futó vett részt. Ha hozzávesszük, hogy a többségében gyermekkorú résztvevőket nagy számban kísérték el a szülők és hozzátartozók is, akkor bizony elképzelhető, mekkora forgalom volt aznap a tó környékén. Aki egy kicsit lazábban vette az érkezést, az csak a Simongát utca környékén tudta letenni az autóját, és onnan gyalogolnia kellett. A hosszú tél után sokakban élt a vágy, hogy egy jót mozogjanak, s mivel a program szervezőit az égiek is a kegyeikbe fogadták, minden adva volt, hogy rekordlétszámú sportbarát vegyen részt a versenyen.


     kepfile

A legkisebbek rajtja, háttérben Kiss Dani és Kovács Péter polgármester – ők indították a legelső futamot

    A rendezvény fővédnöke ezúttal is Kovács Péter polgármester volt, aki, miután köszöntötte a résztvevőket, néhány futamot saját kezűleg indított útjára. Ugyancsak rendszeres vendége már az eseménynek Kiss Dániel, az Ikarus BSE Európa-bajnoki bronzérmes, kétszeres olimpikon gátfutója is, aki ezúttal is örömmel akasztotta a legkisebbek nyakába az érmeket. A rendezvény házigazdája pedig a száguldó híradós, az ATV hírbemondója, Gajdos Tamás volt, aki nem mellékesen a hazai senior atlétamezőny egyik legeredményesebb versenyzője is.
     A szervezők a Naplás-tó melletti erdei ösvényeken tíz futószámot bonyolítottak le. A résztvevők, az óvodásoktól a felnőttekig más-más távokon mérték össze az erejüket. A legkisebbeknek 300 métert kellett futniuk, amely távot többségük az anyukájukkal vagy az apukájukkal kocogta le. A szervezők által meghirdetett „Legsportosabb osztály” címre is sok jelentkező akadt. A versenyt végül a Centi 5. b osztálya nyerte, megelőzve a XVII. kerületi Diadal úti Általános Iskola 3. b, illetve a Centi 6. a osztályát. A legsportosabb osztályok nyereménye egy-egy torta volt. A 9-13 évesek számára a Sport XXI atlétikai program részeként váltóversenyeket rendeztek, melyre több egyesület is csapatot nevezett. Szinte már megszokott módon azonban mindkét korosztályban az Ikarus váltója nyert.
     A tavaszváró futófesztiválok legizgalmasabb és leglátványosabb eseménye minden esztendőben a felnőttek és a profik számára meghirdetett 5×2 km-es Szuper Sprint verseny. A futóknak egy 2 km-es pályán kell 13 percenkénti újraindítással öt alkalommal végigfutniuk. Ha valaki előbb ért célba, akkor a következő újraindításig többet pihenhetett. A versenyzők eredményeit aztán összeadták, és ez alapján hirdettek győztest. A nőknél a tavalyi évhez hasonlóan ismét Gyürkés Viktória, az Ikarus BSE többszörös magyar bajnok atlétája győzött.
    

kepfile

kepfile

     A nőknél és a férfiaknál is a dobogósok pénzdíjazásban (10, 5 és 3 ezer Ft-os jutalomban) részesültek, illetve az egyik szponzorcégtől egy-egy pár sportcipőt is kaptak. Berendi Antal a rendezvény végén elmondta, hogy idén sok szponzor támogatta a programot, és nekik is köszönhető, hogy a 2013-as tavaszváró futóverseny az eddigi leghangulatosabb és leglátványosabb sportesemény volt. (R.T.)


 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez