Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663439
   « Vissza

Ők voltak a legjobbak 2012-ben

 « Cikkek és hírek 
2013. március 21.
 

    2002-ben, a helyhatósági választásokat követően Rátonyi Gábor frissen megválasztott polgármester, illetve Rozgonyi Zoltán alpolgármester néhány lelkes, lokálpatrióta kerületi lakossal létrehozott egy alapítványt Polgári Összefogás Kerületünkért, és egy egyesületet, Szeretjük Zuglót néven. Az alapítókat egy közös cél vezérelte: legyen egy olyan szervezet vagy közösség Zuglóban, amelyik erősíteni tudja a lokálpatriotizmust, s amely értékelni és elismerni tudja azokat a kerületi lakosokat, akik a kultúra vagy a sport területén kiemelkedően teljesítenek. Ettől a céltól vezérelve 2003-ban létrehozták az „Év Embere”-díjat, melynek odaítéléséről a lakosság javaslatainak figyelembe vételével az alapítvány kuratóriuma hivatott dönteni. Első évben két személyt is elismertek: Szécsi Zoltánt, az olimpiai bajnok vízilabda kapust és Záborszky Kálmánt, a Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatóját, az ismert zeneszerzőt és karnagyot. Őket 2004-ben Mericske Zoltán, a zuglói zeneiskola ütőzenekarának vezetője követte. Majd Talmácsi Gábor motoros világbajnok (ő kétszer is díjazott volt), Zsivóczky Attila tízpróbázó, Bélafy Szilárd vak futó, Kardos Pál, a Zuglói Polgárőrség vezetője, Dr. Kelemen Gyula gyermekszakorvos, Kapás Boglárka ifjúsági olimpiai bajnok és felnőtt Európa-bajnok úszó, dr. Mayer Árpád radiológus, Devich Gergely tehetséges gordonkaművész és Szőcs Bertalan vívó mesteredző részesült ebben az elismerésben.
     A díjat tehát 2012-ben már tizedik alkalommal ítélte oda az alapítvány kuratóriuma, és az elmúlt három esztendőhöz hasonlóan ezen a jubileumi eseményen életműdíjak átadására is sor került.
    – Az alapítvány és az egyesület egy fontos hiányosságot szeretne pótolni – mondta Rátonyi Gábor, az egyesület elnöke –, az önkormányzati rendeletekben a kerület lélekszámához képest kevés díj ad lehetőséget a kiemelkedő tevékenységek elismerésére. Pedig fontos elismerni azokat az embereket, akik munkájukkal, tevékenységükkel sokat tesznek Zuglóért.
    

kepfile

 A Csömörért Emlékérem idei díjazottja, Hegyesiné Nagy Ibolya, a Csömöri Szociális Alapszolgáltató Központ vezetője és családja a díjátadó után

     A díjátadó ünnepségre február 27-én, a zuglói Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola Columbus utcai épületében került sor. Az eseményre nagyon sokan kíváncsiak voltak. A nézőtéren több jeles személyiség, például Müller Péter író, Baranyi László színművész, Varga János, Ambrus Miklós és Ihász Kálmán olimpiai bajnokok is helyet foglaltak.  A rendezvény házigazdái, Rátonyi Gábor és Barabás Ferenc mellett a meghívottakat Rozgonyi Zoltán alpolgármester (egyébként maga is egyesületi és alapítványi tag) is köszöntötte. A kurátorok szerint 2012-ben az életműdíjat két idős pedagógus, a 101 éves Vass Gyuláné és a 95 esztendős Záborszky József érdemelték ki. Az Év Embere elismerést pedig a londoni olimpián aranyérmet szerző két zuglói sportoló, Szabó Gabriella és Kökény Roland kapta, akik ezért a teljesítményükért az elmúlt évben már a Zugló Díszpolgára címet is átvehették.
    

kepfile
  

                                           Mága Zoltán koncertje igazi meglepetés volt

     A február 27-i rendezvény egy meglepetéssel zárult: a programot Mága Zoltán hegedűművész rögtönzött koncertje zárta. A művész a Papp László Sportarénában rendezett újévi koncertjére ötszáz zuglói nyugdíjast ingyenesen meghívott, ezzel kiérdemelte a zuglói közösség elismerését, amit Rátonyi Gábor egy Zuglói Emlékplakett formájában az ÉV Embere díjátadó ünnepségen adott át neki. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez