Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659867
   « Vissza

Budapest Open: több mint teniszbajnokság

 « Portaszolgálat 
2013. augusztus 27.
 



Augusztus elején rendezik évek óta a közép-európai vietnamiak tenisztornáját, amelyen most 170 versenyző vett részt. A Budapest Open idővel a vietnamiak fontos közösségi eseményévé vált.

kepfile


     A Közép-Európában élő vietnami közösség tagjai nagyrészt a hetvenes-nyolcvanas években érkeztek hazánkba tanulni, majd itt házasodtak meg és alapítottak családot. A Magyarországon élő vietnamiak közül így már sokakat honosítottak és jól beszélik nyelvünket. Saját óvodájuk, iskolájuk még nincs, a gyermekeik magyar nyelven tanulnak. Ilyen körülmények között különösen fontosak azok a rendezvények, ahol a vietnamiak kapcsolatba kerülhetnek és megismerkedhetnek egymással.

kepfile


     Ez volt az egyik kiváltó oka annak, hogy több mint tíz évvel ezelőtt megrendezték az első Budapest Open tenisztornát. A versenyt azóta évről évre megtartják, s immár hatodik alkalommal a XVI. kerület ad otthont neki. A bajnokságra idén 170 vietnami játékos nevezett be, többek között Németországból, Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból és Magyarországról. Csomor Ervin, a Kertváros alpolgármesterének köszöntője után Nguyen Viet Khue, a vietnami nagykövetség tanácsosa lapunknak elmondta: a városrész minden évben szívvel-lélekkel támogatja ezt az eseményt, ezért nagyon hálásak a vezetésnek. Kiemelte: egy ilyen rendezvény az egymástól távoli országok vietnami kisebbségeit is összeköti, ezáltal szorosabbá válhatnak a kapcsolatok. Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára pedig arról beszélt lapunknak, hogy az efféle megmérettetések kitűnő ösztönzőt jelentenek, hogy minél többen sportoljanak, és ezzel az egészséges életmódot is népszerűsítik.
     A bajnokság sikerét jelzi, hogy a játékosok családjai mellett többen figyelemmel kísérték a mérkőzéseket, amelyek ebben az évben meglepetéseket is tartogattak. A korábbi években rendre a csehországi játékosok bizonyultak a legeredményesebbnek, most azonban a magyarországiak minden versenyszámban győzedelmeskedtek. Közülük különös figyelmet érdemel a tizenegy és fél éves kertvárosi kislány, Fodor Csilla, aki vegyes számban első helyezett lett, női párosban pedig szintén aranyérmet szerzett. Csilla egyébként a közeljövőben egy amerikai ösztöndíjnak köszönhetően a tengerentúlon folytatja sportolói pályafutását.

                                                                                                                                    Molnár Ronald

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez