Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28772842
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Mérleg jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2013. szeptember 19.
 

MÉRTÉKLETESSÉG

                                                    kepfile

     Szeptember 22-én a Nap a Szűz jegyéből a Mérlegbe lép át és megkezdi az egyensúlyozás, a döntéshozatal tanítását. A mértékletesség, a sem nem túl szorosan, sem nem túl lazán élt mindennapok megélése a cél. Legjobb, ha tervet készítünk arra nézve, hogy mennyit engedünk a munkának, a szórakozásnak, a test és lélek karbantartásának és egyéb, más tevékenységnek. Ha jól tudunk egyensúlyt tartani az életünkben, a lehetőségek is pontosan akkor és úgy találnak majd meg minket, ahogyan képesek vagyunk azok befogadására.
     A Mérleg-jegy a diplomáciáról is szól, vagyis arról, hogy egy bizonyos információt hogyan, milyen formában adunk át. E jegyhez tartoznak a kissé elferdített, vagy sokkalta színesebbé és emészthetőbbé tett féligazságok is. Ez nem azt jelenti, hogy a jegy szülöttei szeretnek hazugságokat terjeszteni, hanem arról, hogy a békés együttműködés érdekében meggondolják, hogy hogyan adják át a birtokukban lévő üzenetet a másik félnek, sőt e jegy pontosan érzi és látja a dolgok mögöttes igazságát, ám minden esetben kerüli a közönségesség és durvaság látszatát.
    A mérlegség nagy problémája a döntések meghozatala, ez irányú nehézségei abból adódnak, hogy legszívesebben mindkét (vagy több) oldalát választaná az éremnek, nem akarja elengedni a nem választott rész nyereségeit. Ebből a hónapban adódhatnak problémái. Az égi térkép azt mutatja, hogy szokatlanul gyors döntéseket kell meghoznia, ráadásul legtöbb esetben a megérzéseire kell hagyatkoznia. Szerencsére a megérzés, beleérzés képessége e jegy szülöttjeinek beépített képesség.
    A hónap fő témája gyors megfigyelés és döntéshozatal, valamint az ítélkezés. Akárhogyan is nézzük, mindannyian ösztönösen kialakítunk egy képet a másikról, vagy egy helyzetről. Az idő ezt a képet finomítja, vagy teljes egészében megváltoztatja. Ha azonban nincs idő arra, hogy a helyzetet, személyt jobban megismerjük, kénytelenek leszünk elsőként a bennünk lévő sztereotípiák szerint ítéletet hozni, másodsorban pedig a belső érzéseinkre hallgatni (ez az a bizonyos „nem hagyott nyugodni” érzés).
     A szeptember végétől október végéig terjedő időszak sokféle nehéz fényszöget tartalmaz. A Napunk, mint egónk és önbecsülésünk szilárdsága is megkérdőjeleződik, lesznek helyzetek melyekben ki kell állnunk saját igazságunkért még akkor is, ha tíz másik ember más véleményen van. Hasonlóan az időjáráshoz, mennydörgésre és villámháborúkra számíthatunk az élet színpadán is. Sajnos pénzügyi téren is nehézségek várnak minket, sokszor az utolsó tartalékokhoz kell majd hozzányúlnunk, ez pedig önmagában véve terhelt állapotot jelent a mindennapokban. Az anyagi bizonytalanságból származó lelki terheltség pedig magával hozza a párkapcsolatokban, illetve más emberi kapcsolatokban való egyensúlytalanságot is, így vitákra, érzelmi kicsattogásra lehetünk hajlamosak. A jelenlegi helyzettel nem tudunk mást tenni, mint megélni azt. A képlet azt mutatja – oldó fényszögek hiányában –, hogy bele kell ülnünk tudatosan a nehézségek sötét barlangjába és kiizzadnunk, kisírnunk a bennünk feszülő fájdalmakat. Ez egy kellemetlen, mély tisztulási folyamat. A kiút még nem látható, a helyzet csak elviselhető. Minél jobban ágálunk majd az ellen, hogy belenézzünk e feneketlen sötétségbe, annál nehezebb lesz túllépni és tovább indulni. Nem tehetünk mást, mint hagyjuk a dolgokat történni a maguk útján.
      Az időjárást tekintve – ahogy már az előbb is említettük – tengernyi viharra, mennydörgésre, sok csapadékra és hűvös időre számíthatunk. Egészségügyi vonatkozásban az akut gyulladások (legyen szó akár a bőrünkről, akár a fogaink állapotáról) lángolhatnak fel szervezetünkben, ezt gyorsan és hatékonyan kell kezelnünk, vagyis érdemes várakozás nélkül, rögtön orvosi segítséget kérni. A nyomott érzelmek, a labilitás az immunrendszert is védtelenebbé teszi, így fontos a hosszú távú vitaminpótlás, a testmozgás, hogy legalább egy-egy megfázás időtartamát le tudjuk rövidíteni. Maga a megfázás is, a hozzátartozó tünetekkel együtt az érzelmek tisztulásáról szól (orrfolyás, kábaság, láz, köhögés).

                                                                                                                                Laki Beáta

      A hónap verseként Weöres Sándor verset választottam, aki ez év július végén töltötte volna 100. születésnapját. A teljesség felé című műből választottam egy közismert alkotást, mely remélem támaszt és megbékélést hoz a nehéz időkben is.

Szembe-fordított tükrök

Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom váljék jósággá benned.
Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni,
gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.
Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez