Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664774
   « Vissza

Madáretető készítés és Adventi bolhaságok a piacon

 « Cikkek és hírek 
2013. november 18.
 

kepfile

Kohonóczki Júlia és Dezsán Zita, a Kertvárosi Bolhaságok szervezői, középen Lampert Benedek kertvárosi madárvédő a madáretető-készítő versenyen első díjat nyert alkotással

   Hatalmas népszerűségre tett szert pár év alatt a Kertvárosi Bolhaságok fantázianevet viselő bolhapiac, ami általában az Erzsébet-ligeti színház előtti placcon kap helyet, de néha ellátogatnak a szervezők a sok árussal a Sashalmi Piacra is.
     November 10-én képet kaphattunk a felturbózott bolhaságokból – ez alkalommal ugyanis nem csupán bolhapiac volt az Erzsébet-ligetben, hanem madáretető-készítő verseny is, amelynek itt tartották meg az ünnepélyes eredményhirdetését.
    A szokatlan összekapcsolásnak immár két évre nyúlik vissza a története. Lampert Dávid a Ligeti Madárvédő szervezet képviselője elmondta lapunknak, hogy a bolhaságok szervezői nagyra értékelték azt a madármentő munkát, amit társaival itt végez a ligetben. Korábban jótékonysági árverést is szerveztek nekik, aminek bevételét a madarak védelmére fordíthatták. A bolha-szervezők népszerűsítik a ligetben található madárvédelmi tanösvényt.
   Közös ötletük volt, hogy a mostani bolhapiaci napra szervezzék a madáretető-készítő verseny eredményhirdetését – ami előtt egy kiállításon megtekinthetők voltak a beküldött alkotások. Kohonóczki Júlia, a Bolhaságok legfőbb szervezője elmondta, hogy a versenyt többen különféle díjakkal is támogatták: így például az Okosjáték 20 ezer forintos jutalmat, a Lidl parkolójából elérhető AlphaZoo 10 ezer forintos jutalommal támogatta a játékot, a Mandula Cukrászda külön e célra pompás tortát készített, s az ő felajánlása az is, hogy díjazástól függetlenül a madáretető-készítő verseny valamennyi részvevője ingyen ehet náluk – stílszerűen – egy rigójancsit. A díjnyertes madáretető fenti képünkön látható: azért érdemelte ki az első helyet, mert nem csupán kellemes küllemű, hanem egyszerre több funkciót is betölt, fenti része odú egy helyes pihenőággal, a lenti rész pedig az etetést valósítja meg.

      Decemberben viszont indul az Adventi vásár szezonja a Sashalmi piacon, mégpedig két hétvégén: december 14-én és 21-én – mondta el lapunknak Kozma Viktor, a Sashalmi piac vezetője. December 14-én nagy esemény lesz a piacon, ugyanis ez alkalommal odatelepül a Kertvárosi Bolhaságok csapata is. Ez szintén egy elturbózott piacnap lesz, ugyanis ekkor hirdetik ki a karácsonyfa-dísz készítő verseny eredményeit. Kortól és nemtől függetlenül pályázhatnak a szebbnél szebb Adventi díszekkel a kerületiek, a bolhaságok szervezői pedig a háziasszonyokat invitálják a karácsonyi süti parádéra – méressék meg tudásukat, kinek a sütije fogy a legjobban a piacon. A versengésre lehet jelentkezni a Sashalmi piacfelügyelőségen, illetve a kertvárosi bolhaságok szervezőinél, akiket leginkább az interneten érdemes keresni: kertvarosibolhasagok@t-online.hu, a Facebook hasonló részén, tel: 06-2-30-419-9214

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez