Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774832
   « Vissza

A száguldó híradós világbajnokságot szervez

 « Cikkek és hírek 
2013. november 18.
 

kepfile


     Gajdos Tamásról, a Szerencsekerék egykori műsorvezetőjéről ma már nem feltétlenül a televíziós szereplése jut először eszünkbe. A komoly sportmúlttal rendelkező híradós ugyanis néhány éve azt vette a fejébe, hogy visszatér az élsporthoz. Persze, ötvenévesen már nem várhatta el magától, hogy a fiatalokkal is versenyre kelhessen, de a saját korosztályában nem számított esélytelennek. Gajdos Tamás fiatal korában magas szinten űzte az atlétikát és a tájfutást is, s bár az évek során más sportágakkal, mint például a futballal és az autóversenyzéssel is megpróbálkozott, egyértelmű volt számára, hogy futóként tér vissza a szeniorsportolók közé. Az elmúlt években már minden szabadidejét kitöltötték az edzések. Ebből pedig nem sok volt, hisz korábbi munkahelyén, az ATV-nél naponta többször is híradóznia kellett, és a családja is igényelte, hogy minél többet együtt legyenek. Ennek ellenére sikerült magát formába hoznia, amit az Ikarus-pálya közelsége és az ideális edzéslehetőségek is elősegítettek.
     A két hónapja Torinóban Világjátékokat nyert televíziós műsorvezető október közepén a brazíliai Porto Alegre-ben rendezett szenior atléták világbajnokságán vett részt. A magától mindig győzelmet váró sportoló a hazaérkezését követően így nyilatkozott:
    – Nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, mert bár 2.13 mp-es országos csúcsot futottam a 800 méteres síkfutás döntőjében, ezúttal egy hajszállal lemaradtam a dobogóról. Hihetetlenül sűrű volt a mezőny: az utolsó körben tízen fordultunk egymás mellett a kanyarban, nekem pedig a lökdösődés elkerülése miatt a bolynak a széle jutott, és a külső pályán jó néhány méterrel többet kellett futnom a többieknél. Emiatt lépéshátrányba kerültem az élen futókkal szemben, amit a célegyenesben már csak csökkenteni tudtam a 3. helyen végzett, óriási egyéni csúcsot futó brit versenyzővel szemben.
     Gajdos Tamás ezúttal nemcsak versenyzett, hanem már az 5 hónap múlva a budapesti Syma Csarnokban rendezendő fedett-pályás VB szervezőbizottságát is képviselte.
     – A brazilok meglehetősen lazára vették a figurát. Főképp a résztvevők szállítását illetően voltak gondok, mert az egymástól távol lévő versenyhelyszínek és szálláshelyek közti buszjáratok nagyon megbízhatatlanul közlekedtek. Budapesten ilyen probléma nem fordul majd elő. A magyar szenior atléták egyébként remekül szerepeltek, hiszen Somogyi János, Mészáros Róbert és Hegedűs Antal révén arany, ezüst és bronzérmet is nyertünk, amit remélhetőleg a budapesti világbajnokságon is sikerül majd megismételnünk. Ahhoz ugyanis, hogy a budapesti világbajnokság sikeres lehessen, nemcsak jó rendezésre, hanem jó eredményekre is szükség lesz. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez