Hozzávalók: 20 dkg sertésdagadó, 20 dkg sertésmáj, 20 dkg császárszalonna, fél kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt kolbász, 4 dkg rizs, 8 dkg zsír, 2 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, bors, pirospaprika Az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, az apróra kockázott dagadót, császárszalonnát, gyakori keveréssel pároljuk, ha kell, vizet adunk hozzá, megborsozzuk. Félidőben beletesszük a felkockázott májat, a felszeletelt kolbászt. A káposzta levét félretesszük a későbbi ízesítéshez. A savanyú káposztát külön megfőzzük, majd a rizzsel együtt beletesszük a pörköltet, felöntjük csontlével. Ha a rizs megpuhult, belehabarjuk a tejfölt. Ha kell, sózzuk, adunk hozzá káposztalét és pár percig még főzzük.
Jó étvágyat kívánunk! |