Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657744
   « Vissza

A Kertvárosban biztonságban vagyunk

 « Rendőrségi hírek 
2014. február 17.
 

         kepfile

                                        A közlekedési morál terén van még mit javítani... 

     A tavalyi esztendő teljes körű közbiztonsági elemzése még nem készült el, ám a rendelkezésekre álló adatokból már látszik, hogy Budapesten ismét a Kertváros a legbiztonságosabb kerület. Ezt pedig nagyon jó leírni. Hajdú Károly rendőr alezredes, aki január elején vette át a kapitányság vezetését, a hírre reagálva elmondta, hogy az elődje – dr. Tóth Sándor alezredes – és az állomány magasra tette a mércét, ez azonban nem jelentheti azt, hogy megelégednének az eddigi eredményekkel.

   – Az idei esztendő egyik nagy feladata lesz a betöréses lopások visszaszorítása, illetve az elkövetett bűncselekmények felderítése – mondta a kapitány. 

  – A Kertvárosban ez a leggyakoribb és emiatt a legtöbb embert irritáló bűncselekmény. Szeretnénk szorosabbra fonni az együttműködést a környező kapitányságokkal, hogy az erőinket időnként egy adott bűncselekményre és egy adott területre koncentrálhassuk. Így hatékonyabban tudunk majd fellépni az elkövetőkkel szemben. 

    Hajdú Károly szerint a Kertváros közbiztonságának javulása a térfigyelő-kamerarendszer kiépítésének és a körzeti meg- A Kertvárosban biztonságban vagyunk bízotti alosztály megszervezésének is köszönhető volt. Az előbbire jó példa, hogy míg korábban vezető bűncselekménynek számított a gépkocsi-feltörés a Centenáriumi lakótelepen, amióta bekamerázták a területet, alig volt ilyenre példa. A 18 fős KMB állomány pedig aktív szerepet vállalt abban, hogy az elmúlt évben sikerült több nagyobb bűncselekményt is felderíteni.

     – A kapitányságon példaértékű a körzeti megbízottak és a bűnügyi szolgálat együttműködése. Erre építve a jövőben szeretnénk majd civil ruhás akciókat is szervezni a kerületben, illetve havi rendszerességgel mérnénk a sebességet a kerület nagy forgalmú útjain. A közlekedési morál terén van még mit javítani. 

    A kapitány elmondta, hogy folyamatosan elemzik a bűncselekményeket, figyelik a leggyakoribb előfordulási helyeket és az elkövetők által kedvelt időpontokat. Az akciókat pedig ezekhez az adatokhoz igazítják majd. 

     Legvégül még egy jó hír: korábban sok problémát okoztak a trükkös tolvajok a kerületben. A kapitány szerint a tavalyi esztendő viszont már azt igazolta, hogy egyre inkább célba érnek a veszélyről szóló felhívások. Az idős emberek sem annyira hiszékenyek már, megfogadják a rendőrök által adott tanácsokat, és egykönnyen senkit sem engednek be az ingatlanaikra. Erre is akad példa: a közelmúltban egy ismeretlen nő azzal a trükkel hívott fel egy kertvárosi idős asszonyt, hogy ő a lánya, de mielőtt pénzt kérhetett volna (valószínűleg ez lett volna a következő lépése), az idős aszszony már meg is cáfolta, hogy a telefonáló a lánya lenne. Neki ugyanis két lánya van, az egyik éppen vele volt, a másik meg dolgozott, és a telefonját otthon hagyta. Mire ideért a válaszban, addigra persze már megszakadt a vonal.

                                                                                                                                 Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez