Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657957
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2014. május 6.
 

XIV. kerület

Szeméttüzek

Egy Nagy Lajos király úti, egyemeletes ház pincéjében meggyulladt a hulladék március 30-án este. A raj kiérkezése előtt egy lakó megkezdte az oltást, de közben bent rekedve füstmérgezést szenvedett. A tűzoltók hozták ki, majd befejezték az oltást.
Április 4-én éjjel két utcára kitett kuka égett, amiket a lakók eloltottak.
Április 11-én éjfél körül 20 négyzetméteren lángolt az összehordott szemét a Rákos tér 35. szám mögött, a Csertő utcában égő, kisméretű kukát oltottak el a lakók.
Másnap este az Öv utca elején szemetet égetett egy miskolci illetőségű hajléktalan, a raj egy D-sugárral végezte el az oltást. Szabálysértés miatt tűzvizsgálót hívtak a helyszínre.
Április 18-án délután kiemelt riasztással vonultak ki a Szentmihályi út 13-ba, ahol a második emeleti szemétledobó forró ételmaradéktól füstölt.

Közlekedési mentések

Az Öv utca 175. előtt április 6-án reggel két személyautó ütközött össze, az egyik fának csapódott. A tűzoltók a kifolyt hűtőfolyadékot felitatták, a fát kivágták.
Április 17-én reggel egy kisteherautó karambolozott egy személygépkocsival az Örs vezér terén. A személyautó vezetőjét a mentők kórházba vitték, a raj a forgalmi akadályt megszüntette.

Lakásfelnyitások

Április elsején délelőtt egy Újváros parki, tizedik emeleti lakást törtek fel, benn egy sérült hölgy várta a segítséget.
Április 10-én este a Nagy Lajos király útján egy második emeleti lakásba hatoltak be a tűzoltók az erkélyen keresztül, rendőrségi kérésre.
A Dózsa György úton lévő, második emeleti lakás kisszobájába zárkózott be egy zavart tudatú személy április 15-én este. A rendőrség hívására a lakást felnyitották.
Április 21-én 20 óra 11 perckor riasztották a rajt egy Róna utcai második emeleti lakáshoz, melynek lakója napok óta nem adott életjelet magáról. Erőszakos behatolás történt, bent azonban senkit nem találtak. Pár perccel később az Újváros parkba szólt a hívás; az idős lakó napok óta nem adott életjelet. Hozzátartozói kérésre a raj behatolt, az illető csak mélyen aludt, sérülése nem volt.

Szándékosság?

A Kövér Lajos utca 19-ben kigyulladt egy 30 négyzetméteres melléképület április 10-én késő este. Égett az épület tetőzete, ajtói, a bent lévő faanyag, könyvek, lomok. Szándékosság gyanúja miatt tűzvizsgálatot tartottak.

Vihar

Április 10-én délelőtt az Öv utca 149-be hívták a rajt, mivel a viharos szél egy nagy napernyőt repített fel egy fára, amely 8 méter magasságban fennakadva balesetveszélyt jelentett.
Április 15-én hívták a tűzoltókat a Thököly út 58. alatti templomépülethez, ahol a szél megrongálta a katedrálüvegzetet. XIV/létra segítségével a vészhelyzetet megszüntették.

Csőtörés

A Nagy Lajos király útján egy második emeleti lakás bejárati ajtaja alól ömlött a víz, eláztatva az alatta lévő lakást is. Április 22-én reggel hívták ki a tűzoltókat, akik a bezárt külső ajtón lévő rácsot lefűrészelték, a zárat feltörték – ekkor érkezett meg a tulajdonos. A csőtörés a zuhanyzónál történt, a főcsapot elzárták.

Lehasadt az ág

Lehasadva lógott egy négyméteres faág a Fűrész utca 83-ban. A tűzoltók április 9-én délután fűrészelték szét, megszüntetve a vészhelyzetet.

Gázmérgezés

Egy Erzsébet királyné úti, harmadik emeleti lakásból hívták a rajt április 22-én éjjel, rosszullétre panaszkodva. A műszerek veszélyes CO-koncentrációt jeleztek, a gázt elzárták, a lakást kiszellőztették. Két személyt – az egyik 7 hónapos terhes – az Erzsébet kórház toxikológiájára vitt a mentő súlyos gázmérgezéssel.

 

XVI. kerület

Fák

A Thököly út 45-nél egy fa épületre dőlt, a rajt március 26-án délután hívták ki. A fát eltávolították, anyagi kár nem esett.
Április 19-én fűrészeltek szét egy 3 méteres faágat, amely a telefonvezetékre szakadt az Újszász utca 9. előtt.

Omló vakolat

Egy Thököly úti kétszintes épület homlokzatáról vakolatdarabok potyogtak balesetveszélyt okozva. A raj a lógó, laza részeket március 27-én távolította el.

Füstölő kukásautó

Április 8-án reggel a Gyémánt utcába hívták a tűzoltókat, mert egy kukás teherautó rakterében ismeretlen anyag füstölgött.

Garázstűz

Feltehetően egy elektromos kismegszakító olvadt le és okozott tüzet egy Vízesés utcai családi ház garázsában április 24-én. Károsodtak az ott lévő dolgok: autógumi, ruhák, műanyag dobozok, papírneműk. A mentők két személyt füstmérgezéssel az Erzsébet kórházba szállítottak.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez