Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664801
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2014. július 16.
 

XIV. kerület

Betegmentés, lakásfelnyitás

Egy idős személy rosszul lett Tihany utcai, első emeleti lakásában június 1-jén. A rendőrség és a mentők kérésére délelőtt a tűzoltók kihúzós létra segítségével behatoltak, az illetőt zúzódásokkal vitték kórházba.
Június 26-án 22 óra után hozzátartozói kérésre nyitottak fel egy Ilka utcai, második emeleti lakást létra használatával, bent a rokont mély álomban találták.
Július 1-jén délután egy Örs vezér úti családi ház ajtaját törte fel a raj a mentők kérésére, ezután egy Bíbor utcai lakás ajtórácsának eltávolításával adtak utat a mentőknek.
Idős hölgy esett el Kerepesi úti lakásában július 5-én, és nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A raj a szomszédos erkélyről nyitotta fel az első emeleti lakást, a sérültet csonttöréssel vitték a Baleseti kórházba.
Július 7-én a lakó kizárta magát második emeleti lakásából, miközben egy gyermek bennrekedt. A raj XIV/létra használatával, az ablakon át ment be.

Gázszivárgás

Június 2-án délután utcai gázszivárgás volt a Vezér utca 74. szám előtt, a helyszínt a tűzoltóság biztosította.
Június 10-én a Tengerszem utcában bejelzett a CO-érzékelő egy társasház második emeleti lakásában. A raj itt is, és a többi lakásban is veszélyes gázszintet mért, és megtették a szükséges intézkedéseket.

Közlekedési mentések

A Nagy Lajos király útja 141-nél személyautó karambolozott egy villamossal június 3-án délelőtt, a sofőrt sérüléseivel a Balesetibe szállították. Károsodott a villamos bal eleje, ajtaja, a felsővezetéket tartó oszlop betonszerkezete. Az autó totálkáros lett, a raj 25-30 liter üzemanyagot fejtett le a tankjából a robbanásveszély miatt.
Június 5-én hajnalban egy gépkocsi három méteren letarolta a villamosmegálló korlátját a Thököly út és Hungária körút sarkánál, személyi sérülés nem történt. A raj áramtalanította az autót és átadta a terepet a rendőrségnek.
Ford és Renault típusú személyautók ütköztek össze a Hungária körút 57/a. előtt június 14-én 18 óra körül. Sérülés nem történt, a raj a forgalmi akadályt megszüntette.
Súlyosan megsérült egy motoros az Egressy út és Vezér utca kereszteződésénél, miután június 18-án éjfél előtt 500-as Piaggio-Boverly típusú motorkerékpárjával összeütközött egy Suzuki Swifttel.
Június 22-én 11 óra 30 perckor két személyautó ütközött a Miskolci utca 36. előtt, ketten könnyű sérülést szenvedtek.
Június 30-án délután egy Ford Mondeo oszlopnak ütközött az M3-ra kivezető úton, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró előtt 200 méternyire. Vezetőjét súlyos, női utasát könnyebb sérülésekkel, egy 11 hónapos csecsemőt megfigyelésre a Baleseti kórházba szállítottak. A műszaki mentés folyamán a raj a kocsi bal első oldalát levágta.
Július 2-án a Szentmihályi út és Ond vezér útja sarkánál Renault és VW személyautók ütköztek, sérülés nem volt. A raj a forgalmi akadályt kézi erővel szüntette meg.
Július 4-én 10 órakor személyautó ütközött kisteherautóval a Hungária körút és Ajtósi Dürer sor találkozásánál, senki nem sérült meg, a tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették.

Fakárok

Június 4-én az Ond vezér útja 5-7-nél egy 80 cm-es törzsátmérőjű fa oldalága a járdára zuhant, egy másik lehasadt ág is veszélyeztette a forgalmat. A raj a vészhelyzetet megszüntette.
Július 1-jén este a Komáromi út 32. előtt fűrészeltek szét egy kidőlt fát. Napközben a Dorozsmai köz 3. előtt személyautóra zuhant egy faág, a tűzoltók a tulajdonos jelenlétében távolították el, majd a járdát és az úttestet is szabaddá tették.
Másnap este a Kerékgyártó utca 83. előtt egy hat méter magasságban lehasadt, lógó faágat szedtek le kihúzós létra segítségével.
Július 4-én 16 óra után az Öv utca 93-nál fűrészeltek szét egy lehasadt ágat.

Gaz- és szeméttüzek

A Francia út 40-nel szemben, a vasúti töltés oldalában 30 négyzetméteren oltották az égő gazt egy D-sugárral június 11-én délután.
Június 15-én a Mexikói úton, a 3-as villamos végállomásával szemben kb. 50 négyzetméteren égő aljnövényzetet kellett eloltani.
Június 21-én délután a Komáromi úton, a Szuglói körvasút-sori vasúti pálya oldalában kapott lángra 250 négyzetméternyi területen a gaz, bozót. A tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval és kézi szerszámokkal oltottak.
Hajléktalanok által össze­kupacolt égő szemetet kellett eloltani egy D-sugárral az Egressy út 3-nál június 28-án délelőtt.
Július 1-jén este a Vezér utca 53-nál égett a szemétkupac egy négyzetméternyi területen. Másnap délután a zuglói vasútállomás közelében 20 négyzetméteren égett a száraz gaz.
Július 4-én délután a Bosnyák utca 45-nél 10 négyzetméteren égett a szemét.

Ismételt gyújtogatás

Június 19-én 23 óra 59 perckor jött a riasztás a Kövér Lajos utca 19-hez, ahol a társasház padlásfeljárója és 50 négyzetméteren a tetőszerkezete állt lángokban. A tűz feltételezhető keletkezési pontjai a szándékos gyújtogatás gyanúját keltette, ami itt már többször megtörtént.

Zárlat

Egy Egressy úti családi ház bejárata melletti villanyóra és szekrénye, valamint a környező tárgyak égtek június 21-én 13 órakor, amit egy porraloltóval oltottak el.

Lakástűz

Egy Horvát B. utcai négyemeletes társasház harmadik emeleti lakásának szobájában tűz ütött ki június 24-én éjjel. Károsodott egy TV készülék, szekrény, könyvek, asztal, stb. Az egész lakást füst lepte be. A raj kiérkezésekor a rendőrök éppen berúgták a zárt ajtót, az idős lakót a mentők súlyos sérülésekkel vitték a Baleseti kórházba.

 

XVI. kerület

Égő kocsialkatrészek

A Rákospalotai határút elején 3 négyzetméteren összekupacolt gépkocsi-alkatrészek égtek-füstöltek június 1-jén kora délután. A tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval, kézi szerszámokkal oltottak.

Fakárok

Öt méter magas cseresznyefa dőlt az úttestre június 8-án a Karát utcában.
Június 12-én este az Árpád utcában dolgoztak a tűzoltók, ahol kidőlt egy hatméteres fa. Másnap reggel a Sándor utca 2-ben fűrészeltek szét egy lehasadt faágat.
Június 24-én délután egy 15 méteres fa lehasadt ágát távolították el a Sasszem utca 34-nél.
A Wesselényi utca 25.szám előtt 6 méteres szilvafa 4 méteres oldalága távközlési vezetékre hasadt, a raj a vészhelyzetet megszüntette június 29-én délután.

Tűz a határban

A Bökényföldi út elején 500 négyzetméteren égő aljnövényzetet oltott el a raj egy D-sugárral, kézi szerszámokkal június 11-én este.

Közlekedési balesetek

Június 14-én este a Rákóczi út és Csömöri út kereszteződésénél két személyautó karambolozott: két gyermek és egy felnőtt súlyosan megsérült, a mentők és a tűzoltók közösen emelték ki a sérülteket. A raj áramtalanította az autókat, majd kézi erővel megszüntette a forgalmi akadályt.
Június 30-án délután a Budapesti út és Szlovák út sarkán Volvo és Opel Astra gépkocsik ütköztek össze. A járművek összetörtek, a Volvoból 3 személyt a Baleseti kórházba szállított a mentő.
Július 4-én 11 óra 15 perckor három kocsi karambolozott a Batsányi és Margit utca sarkán, személyi sérülés nem történt. A raj áramtalanított, majd átadta a helyszínt a rendőrségnek.
Meghalt a motoros, amikor július 5-én reggel kisteherautóval ütközött össze a Csömöri út és Pálya utca sarkán. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, a kifolyt üzemanyagot homokkal mentesítették.

Betegmentés

Egy Béla utcai családi házból egy idős ember nem adott életjelet magáról. A tűzoltókat június 16-án 12 óra 45 perckor riasztották, akik a rendőrséggel közösen feltörték a bezárt ajtót: az illetőt súlyos sérüléssel vitték a Baleseti kórházba.

Elektromos tűz a boltban

A Sashalmi téri CBA üzletben június 29-én reggel meggyulladtak az elektromos kapcsolódoboz vezetékei, bekötései. A tüzet a dolgozók porraloltóval eloltották.

Szeméttűz

Július 7-én délben összehordott, égő szemetet, aljnövényzetet oltottak el egy gyorsbeavatkozóval és kézi szerszámokkal.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez