Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28780664
   « Vissza

Nagy lépés a jövő felé Asztrológiai útmutató a Mérleg jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. szeptember 16.
 

kepfile

     Szeptember 23-án, magyar idő szerint reggel fél 5-kor beköszönt a csillagászati ősz. A kezdő időpontra felállított horoszkóp sok szépet és jót ígér a (naptári) év hátralévő részére. Talán az időjárás megörvendeztet minket szép, hosszú ősszel, amikor vidám szürettel és kellemes kirándulásokkal búcsúztathatjuk az esztendő napfényes hónapjait. A tüzes és levegős jegyekben járó bolygók sokasága egyáltalán nem az őszi mélabút idézi. Sokkal inkább a jövő felé fordítja a figyelmet, tervezgetésre és cselekvésre szólít.

~o~

     Az évszak kezdetének két fontos konstellációja érdemel figyelmet, mert ezek határozzák meg a következő három hónap hangulatát és a teendőinket.
    Az egyik a Jupiter és az Uránusz kedvező együttműködése. A kulcsszó a jövő. Ebben a konstellációban olyan energiák működnek, amelyek a holnapok megváltoztatását, jobbítását segíthetik elő. Állandó belső ösztönzést érzünk, hogy ne elégedjünk meg azzal, ami van, de a kényelmes, bejáratott megoldások helyett is próbáljunk újat kitalálni. A jövőbe, a lehetőségbe vetett töretlen hit időnként együtt jár a megmagyarázhatatlan belső bizonyossággal. Egyszerűen csak tudjuk, hirtelen előre látjuk, hogy valamely cselekedetnek mi lesz a következménye. A harmonikus Jupiter-Uránusz konstelláció általában véve két területen hasznosítható a legjobban (egyénileg pedig kinek-kinek a saját születési képlete szerint). E két terület az oktatás és a politika. Az oktatással kapcsolatban a múlt hónapban az iskolakezdés témájában már volt szó a megújulás szükségességéről, új módszerek bevezetésének lehetőségéről és fontosságáról. Az ott elmondottakat csak megerősítik az őszkezdő csillagállások.

     A politikában erre a hónapra esik az önkormányzati képviselőválasztás. Az asztrológiai előrejelzés nem terjedhet ki arra, ki lesz a polgármester (főpolgármester), de néhány dolog valószínűsíthető: a logikus érvelésen túl fontos szerepe lesz a személyes fellépésnek, rokonszenvnek. Pozitív hozzáállással, az értékek felmutatásával jobb eredményt lehet elérni, mint a negatív kampánnyal, az ellenfél lejáratásával. Jobb eséllyel indulnak azok, akik konkrét, kidolgozott tervekkel állnak elő, mint az általános ígéretet megfogalmazók. További fontos feltétel, hogy az elképzelések illeszkedjenek egy nagyobb közösség életéhez, értékrendjéhez, ne forgassák fel a meglévő rendet holmi korszerűsítés jelszavával. És végül, az esélyesebb jelöltek azok, akik a közösség javát, érdekeit nézik, és nem keltik azt a benyomást (vagy a tapasztalatok alapján megalapozott gyanút), hogy a saját zsebükre kívánnak élni a hatalommal… Magyarán, a választás most mindenekelőtt a közösség(ek) jövőjéről fog szólni, nem arról, kinek lesz öt évig biztos jövedelme…
    A Jupiter – Uránusz párosa mellett egy másik erőről se feledkezzünk meg: ez az erő pedig a Mars és a Neptunusz kapcsolatából építkezve formálja a következő hetek eseményeit.
Az aktivitást, amit a Mars képvisel, a rejtélyek és titkok érdekessége színezi. A nagy feladat az álmok megvalósítása, ami könnyen válhat az illúzió (Neptunusz) kergetésévé.

     A két energia pozitívan juthat kifejezésre a pszichológia művelésében, a művészetekben, rejtett összefüggések tudományos feltárásában, illetve megint csak a politikában, úgy, mint egy közösség megszemélyesítése, egy csoport céljaiért való határozott kiállás. A fennálló konstelláció természete azonban sajnos magában hordozza a csalást, aránytévesztést, túlzott álmodozást, a zavarosban halászók, nagyotmondók, szélhámosok felbukkanását a felsorolt területeken. A művészetekben még csak hagyján. A közönségre nagy hatással lévő, érzelmi mélységeket megérintő előadó nagyszerű élményeket adhat az embereknek.
     Más esetekben azonban indokolt a józan mértéktartás, a realitások figyelembe vétele.
    A konstellációk ismeretében mi magunk feltétlenül megtehetjük, hogy jobban figyelünk, és nem dőlünk be a túl szép, túl fényes ígéreteknek (a csoda-fogyókúráktól az ingyenes BKV-ig). Ha az optimizmusunk józan, felnőtt észjárással párosul, valamennyien előbbre juthatunk a következő hetekben.
                                                                                                                               Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez