Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663627
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. október 15.
 

Valami készülődik…

kepfile

     Október 23-án, délután 13 óra 48 perckor a Skorpió jegyébe érkezik a Nap, és itt folytatja útját november 22-ig. Eseménydús és meglepetéstől sem mentes hetek állnak előttünk. A Nap jegyváltása mindjárt egy hosszú hétvége első napja, mely 4 nap során lesz állami ünnepség, újhold, bolygók jegyváltása, időjárás változás és plusz egy óra éjszaka, a téli időszámításra történő visszaállásnak köszönhetően. Ez a néhány nap nagyon alkalmas egy hosszabb pihenésre. Aki teheti, szakadjon ki a hétköznapokból, annál is inkább, mert kezdetét veszi egy különös fordulatokban bővelkedő „év végi hajrá”.

      A Skorpió havát, legyünk őszinték, nem nagyon szeretjük. Az év szebbik fele kétségkívül mögöttünk van, a következő tavasz pedig beláthatatlan messzeségben. A temetői hangulatot eleve megalapozza Mindenszentek – Halottak Napja, aztán csak fokozódik az időjárás romlásával. Bennünk is felerősödnek a búsongó hajlamok, pesszimista gondolatok. Azon a bizonyos hónapkezdő hosszú hétvégén leginkább az indokolja az utazást, hogy a mindennapi teendőktől eltávolodva, jobban rálássunk a lelkünket nyomasztó problémákra. Tehát ez most nem a vidám wellness ideje, hanem a visszavonulásé, elmélyülésé. Természetesen mindezt otthon ugyancsak megtehetjük, csupán az a megfigyelés, hogy otthon tartózkodva elveszünk az apró-cseprő napi teendőkben, valahogy mindig van mit csinálni.
   Közben a Szaturnusz – mielőtt elhagyná a Skorpió jegyét – a távlatokra, a hosszú időre szóló tervekre figyelmeztet. Amíg jó az idő (rendesen huszonötödike körül szokott változni), elvégezhetünk egy-két munkát. Az értékek tető alá hozása, és a kerti csap lezárása mellett szimbolikusan tető alá hozhatunk valami fontosat. És lezárhatunk bizonyos dolgokat, főként érzelmi téren (a víz az érzelmeket jelképezi).
     A hónap utolsó hete a temetőlátogatásé. Ebben az évben erős valószínűséggel az időjárás is segít ráhangolódni az elmúlásra, ködös, barátságtalan reggelekkel, délelőttökkel, és néha egész napon át tartó zord idővel. Itt az alkalom átgondolni, mi hozna fényt az életünkbe az elmaradhatatlan töklámpáson túl? Egyáltalán, hogyan állunk az elmúlás örök nagy kérdéséhez?      Továbbá, mi az, amit most megalapozhatunk, de majd tavaszra-nyárra lesz belőle valami? Most, hogy a Mars a Bakban jár, jó energiák vannak körülöttünk olyasmihez, ami kitartást, türelmet igényel, aminek nincs azonnal mérhető, kézzelfogható haszna, ami talán csak tágabb összefüggésbe helyezve mutatja meg valódi értelmét. A véletlen majd kinek-kinek felvillantja, mi ez.
    A november 1-től 11-ig terjedő időszak valamikor az időn kívüli időnek számított. Lényegében tizenegy szökőnap volt, amellyel a 354 napos Hold-év, és a 365 napos Nap-év közti különbséget hidalták át. Ez a pár nap adott alkalmat arra, hogy az emberek találkozzanak azokkal, akik korábbi időben tartózkodtak a Földön. Ma sincs másképp – legalábbis a kozmikus energiák szintjén. A hétköznapokban nemigen gondolunk a mindenszenteki világítás és a Márton-napi liba elfogyasztása között az ajándék napokra. Amikor az életünket mélyebben megérthetjük azáltal, hogy a család történetébe, sorsába ágyazva szemléljük azt.
     A Skorpió havának utolsó harmada szintén a magányos munkának és elmélkedésnek kedvez. November elseje és Karácsony között nagyjából 50 nap van, mint Húsvét és Pünkösd között. Gondolkozzunk el a mindenség rendjén, az idő múlásán és ciklusain. A bölcsesség még jól jön majd, a közeljövőben esedékes feladatok megoldásánál!

                                                                                                                              Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez