Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662410
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Bak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. december 10.
 

Fordulópont

kepfile

    December 22-én, 0 óra 4 perckor átlép a Nap a Bak jegyébe. Beköszönt a csillagászati tél. Hamarosan új kört kezd az égen a kisebbik fővilágosító, a Hold is. A következő napon jegyet vált a Szaturnusz, és elindul három évig tartó útjára a Nyilas zodiákus jegyében. Aztán Karácsony lesz – maga a szó is fordulatot, átlépést jelent, az újévben pedig már a neve mutatja: valami új következik.
    Amikor több ciklus kezdete (többé-kevésbé) egybeesik, nagy horderejű történések indulnak el a világban.
    A Nyilas jegy és a Szaturnusz párosa alapvetően ellentétes energiát hordoz. Az optimista realizmus évei jönnek. Újév napja szokás szerint a fogadalmaké. A 2014-15-ös év fordulópontján ez fokozottan igaz lesz. Valahányszor jegyet vált a Szaturnusz – ez átlagosan két és fél évenként következik be –, pontosan érzékeljük, hogy az életünkben lezárult egy hosszabb, de még áttekinthető szakasz. Az új szakasznak pedig, mely jelen esetben három évet ölel fel, más jellege, hangulata lesz. Bizonyos témák elveszítik a fontosságukat. Mint tudjuk, az egyéni horoszkópok függvénye, hogy pontosan miről van szó: lakásvásárlásról, vagy munkanélküliségről például, ami mostanában megoldódik, háttérbe szorul. Másrészt pedig, természetesen az is egyénenként változó, melyik lesz az az életterület, amire a következő években a Szaturnusz rányomja a bélyegét. Hol kell bölcsebbnek, realistának, tapasztalatokat gyűjtőnek és erkölcsösen viselkedőnek lenni? A munkahelyi előmenetelben vagy a családi kötelezettségek terén? Az iskolában – netán egy betegséggel folytatott küzdelemben – lesz szükség az ismeretek bővítésére, bölcs derűlátásra, és felelősségteljes döntésre?
     AZ ÚJÉVI FOGALMAK és tervek nem feleslegesek, még akkor sem, ha gyakran csupán néhány hétig tartanak. Megvan ennek az oka, és van orvossága is, mindjárt kifejtem.
Amikor az év utolsó napjaiban számot vetünk a 2014-es év eseményeivel, nem árt, ha tudjuk, hogy valahányszor felidézünk egy már megtörtént eseményt, és valahányszor elképzelünk olyasmit, ami ezután fog (reményeink szerint) bekövetkezni, az agyunkban ugyanazon területek aktivizálódnak, és lényegében egyforma folyamatok játszódnak le. A jövőt a múltbeli tapasztalatok formálják, s ezt feltűnően jól érzékelhetjük majd a Szaturnusz-Nyilas-beli útja során. Ugyanakkor az emberek kétszer olyan könnyen tudnak pozitív jövőt elképzelni, mint mindenféle szörnyűséget. „A pozitív jövőkép hiánya általában pszicho- patologikus jellemző” (Szendi Gábor). A pozitív jövőképet ugyan mostanában ritkán látjuk a TV-ben meg a tüntetéseken, de akkor is tény.
     AZ ÜNNEPEK ALATT, között, újév napján tehát merjünk bátran tervezni. Az optimizmus és a pesszimizmus egyaránt lehet önbeteljesítő jóslat, de óriási különbség, hogy az optimizmus sokkal kellemesebb és hasznosabb. És miért nem tudunk kitartani hosszú ideig az újévi fogadalmak mellett? A kutatások azt mutatják, hogy ez nem az „erős akarat” kérdése. Egyszerűen nehéz úgy új életet kezdeni, hogy egyébként minden marad a régiben! Kicsit világosabban, sokkal könnyebb új szokást felvenni és megszilárdítani olyan helyzetben, amikor egyébként is változnak a körülmények. Egy új lakóhely, munkahely, a baráti körben vagy a családban bekövetkező változás erősen segíti az életmódváltást. A környezethez tartozik (pontosabban maga a környezet) a nagyvilág, az égi konstellációk alakulása. Jelen esetben a kozmikus hatások ugyanabba az irányba mutatnak: továbblépésre, merész álmokra buzdítanak.
     Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánok minden kedves olvasónak!
                                                                                                               Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez