Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28784012
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2015. augusztus 24.
 

XIV. kerület

Fakárok

Egy ház tetejére dőlt 15 méteres fát távolított el a raj július 13-án a Cinkotai út 27-nél. Július 20-án a Gyarmat utca és Cinka Panna utca sarkán egy letörött faág két személyautón okozott károkat.
Július 26-án a Kalocsai utca 72-nél egy tízméteres fa kerítésre, vezetékre hasadt ágait fűrészelték le.
Július 30-án az Amerikai út 69-nél egy akácfa lehasadt, a járda fölé lógó kétméteres ágát szedték le.
Augusztus 5-én lehasadt faág miatt történt kivonulás a Vezér utca 154-be. Augusztus 11-én a Benkő utca 9-nél 5 méteres fa hasadt ketté, kerítésre és járdára dőlve.
Augusztus 13-án a Dózsa György út 19-nél hasadt le faág.

Vihar, esővíz

Július 15-én a Kerepesi út 76-ban a harmadik emeleti erkélyről bádoglemezt tépett le a szél.
Július 23-án a Nagy Lajos király útja 96-ban a viharos szél ledöntötte egy lakóház kéményét.
Augusztus 5-én egy Öv utcai ház pincéjébe 50 cm magasan állt az esővíz, veszélyeztetve a gázkazánt. Szintén augusztus 5-én a Jávorka Ádám utca 43. szám alatti háromemeletes társasház bádoglemezét 30 négyzetméteren szakította fel a vihar.
Augusztus 6-án az Öv utca 81-ben egy Honda szivattyúval szívták ki a pincéből az egyméteres esővizet.

Lakásfelnyitás, betegmentés

Gyarmat utcai lakásában elesett és megsérült egy idős lakó. A rendőrség hívására a tűzoltók július 18-án törték fel az ajtót.
Másnap este a Szikszó parki lakásából segítségért kiabált egy idős ember, mert nem tudott kijönni. A raj erővel hatolt be – a ki-be járásra ezt követően nem volt panasz, a bezárásra viszont kicsit várni kellett...
Füredi utcai, harmadik emeleti lakásában rosszul lett egy koros hölgy július 21-én, a raj a hölgy rokona hívására ment ki.
Július 22-én rendőrségi hívásra ment ki a raj az Utász utcába, mert egy harmadik emeleti idős személy nem adott életjelet magáról.
Július 29-én egy Padlizsán utcai, első emeleti lakásba az erkélyen át mentek be a tűzoltók, bent egy magatehetetlen beteg várta a segítséget.
Augusztus 6-án a rendőrség kérésére egy Nagy Lajos király úti lakást törtek fel, melyben egy kutya volt bezárva.

Égő szemétdomb

Az Amerikai út 52-nél égő szemétdombot oltottak el július 15-én éjjel.

Közlekedési mentések

Villamos ütközött személyautóval a Mogyoródi út és Hungária körút sarkánál július 23-án, egy személy megsérült. A tűzoltók a forgalmi akadályt kézi erővel hárították el.
Július 26-án Toyota és Suzuki típusú autók karamboloztak a Rokolya utcában, mindkét kocsi eleje összetört, személyi sérülés nem történt.
Másnap délután a Szőnyi úton egy személyautó a szalagkorlátra futott, egy csecsemőt megfigyelésre kórházba vittek a mentők.
Július 29-én két autó ütközött össze a Hermina úton, senki nem sérült meg. A raj a forgalmi akadályt kézi erővel szüntette meg.
Augusztus 11-én 19 óra után motoros ütközött össze egy személygépkocsival a Nagy Lajos király útja 112. előtt, a motoros megsérült.

XVI. kerület

Kidőlt fák, letört ágak

Július 9-én a Mária utca 100. előtt távközlési vezetékre hasadt egy ág, lakókocsira dőlt egy fa a Jókai Mór utcában, faág szakadt le a Budapesti út 70-nél, fa dőlt ki a Cinkotai út 66-ban, a János utca 59-ben faág esett a családi házra úgy, mint a Prohászka Ottokár utca 8-ban is.
Másnap a Cziráki utcai óvoda udvarán fűrészeltek le lógó ágakat. Július 11-én a Pirosrózsa utcában több helyen fakidőlés, ághasadás történt.
Július 16-án a Magtár utcában egy 12 méteres fa dőlt az úttest felé, csak a vezetékek tartották, kettéhasadt egy 15 méteres fa a Péterke utcában, a Gyémánt utca 4-nél villanyvezetékre, háztetőre dőlt egy fa.
Július 17-én ágak hasadtak le a Budapesti út 20-nál és 134-nél, a Könyvtár utca 13-ban és 30-ban, a Krenedits Sándor utca 13.szám előtt fa dőlt vezetékre.
Július 19-én a Rákóczi út 20-ban fa dőlt rá a garázsra, autóra.
Július 20-án fakárok keletkeztek többek között a Baross Gábor utcában, a Csömöri út 214-nél, az Akácfa, Prodám, Kossuth Lajos, János utcákban.
Másnap az Edit, Csömöri, Bekecs, Sasvár, Enikő utcákból érkezett segélykérés, sűrűn csengett a telefon 22-én, 24-én, 25-én, 26-án is. A Lajos utca 13-ból augusztus 6-án jeleztek lehasadt ágakat.

kepfile

Árokba hajtott

A Veres Péter út 44-nél egy személyautó a HÉV-sínek melletti árokba hajtott július 13-án éjjel. Sérülés nem történt, a kocsit a tűzoltók emelték ki rendőrségi kérésre.

Gáz volt a gázzal– robbanás a pincében

A Nádor utca egyik családi házában már hosszabb ideje gond volt a gázzal, mivel a gázmérőt idestova tíz éve leszerelték, s hogy a lakók tényleg ne tudjanak gázt használni, a gázművek még az utcai gázvezetéket is elrekesztette (ennek módja, hogy egy speciális eszközzel elszorítják a KPE-csövet, mivel a gázhálózaton nincsenek zárószelepek). Hogy pontosan mi történt augusztus 2-án ebben az alaposan gáztalanított családi házban, azt majd a rendőrségi vizsgálat deríti ki, a lényeg az, hogy a tűzoltóság gázrobbanásról kapott bejelentést. A helyszínre kiszállva egy 22 kg-os PB-palackot találtak, melyből feltételezhetően szabálytalanul próbáltak az alagsorban gázt lefejteni, és eközben következhetett be a robbanás. A robbanásban érintett személyt a mentők megvizsgálták, de nem szorult ellátásra – így nyomban a kerületi rendőrség bűnügyi készenléti csoportjának rendelkezésére állhatott...

Ismeretlen anyag

Augusztus 7-én 12 óra 57 perckor érkezett riasztás a Szabadföld út és Gazdaság utca találkozásához, mert a csatornarendszerből ismeretlen eredetű anyag habosodott fel. A vizsgálatok szerint az anyag az egészségre nem volt káros.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez