Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28770707
   « Vissza

Hogy állnak a Kertvárosi fejlesztések

 « Cikkek és hírek 
2015. augusztus 25.
 

     Nagy falat az a sok fejlesztés, amibe idén nyáron az önkormányzatnál belefogtak. Valójában felsorolni sem lehet minden apróságot, ezért csak a nagyobb építéseket vesszük számba.

     A legnagyobb munka a szentmihályi Hősök tere és a mögötte álló Kölcsey iskola felújítása. Ezzel nagyjából meg kellett várni az iskolaidő végét, s mire becsengetnek, a tantermeknek már rendben kell lenni. Amint az a címoldali fotón is látható, a homlokzat igen szép lett, de a munka állására jellemző, hogy a kivitelező az utolsó időszakra a jelenlegi két műszak mellett egy harmadik (éjszakai) műszak beállítását is tervezi. Miután sok szakmunkás nyugatabbra vállal manapság munkát, bizonyos szakmákból egyenesen vákuum van. Bizakodjunk, s ahogy Dobre Lajos igazgató augusztus 20-án lapunknak elmondta: Innen szép nyerni! Úgy legyen.
     Megújul a Hősök tere is. Máshová kerülnek a honfoglalási szobrok, lesz viszont parkoló bőven, mégpedig úgy, hogy az egyirányúsított utcából tolatva kell beparkolni, s előre indulni – éppúgy, mint ahogy az Imre utcánál lett létrehozva.
     Felújításra kerül a Délceg utcai orvosi rendelő, valamint a Farkashalom utcai óvoda is. Itt minden szépen halad volna, ha nincs ott az fránya magas kémény. Míg nem kezdték bontani, mindenki úgy hitte, hogy szokás szerint téglából van, de kiderült, hogy az 50-es években a mohácsi erődítmény építéséből visszamaradhatott egy kis vasbeton, s ha már ott volt, ebből megöntötték az óvoda kéményét. Lehetetlen volt bontani, így gyémánttal szeletelték daruzható méretűre, és egy nagy daru emelte le a kéményelemeket.
     A Centi iskola udvarára építendő műfüves focipálya már igen előrehaladott állapotban van, de az építők az augusztus 20-i nagy esők beálltáig még bele sem kezdtek a Bekecs utcai Arany János iskola udvari műfüves pálya építésének. De csak sikerülni fog, elég nagy már a gyakorlat az ilyesmiben. Teljesen elkészült viszont a Táncsics iskola nyílászáróinak cseréje.
    A Szerb Antal gimnázium alagsora száz éves problémákat rejtett, most viszont (az érettségi vizsgák lezárultával) nekiláttak a vizesedést és a szennyvízproblémákat megoldani, úgy tűnik, sikerrel. A gimnázium melletti Négylovas utca is építés alá került, bár egy hónapot kellett várni az új transzformátor-állomásra, hogy a föld alá kerülhessenek a magasfeszültségű vezetékek, s eltűnjön végre a sok csúnya vasoszlop az iskola környékéről. (Ferenci)

kepfile

kepfile

kepfile

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez