Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655934
   « Vissza

Aratás után Asztrológiai útmutató a Szűz jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2015. augusztus 25.
 

AVATÁS UTÁN

kepfile


     Augusztus 23-án, kevéssel délután fél egy előtt, a Nap átlép a gyakorlatias Szűz jegyébe. Ezzel – hosszú idő után – megszűnik a tüzes jegyek dominanciája. Érezhetően végéhez közeledik a nyár. A gondtalan, játékos – s némiképp egoista – Oroszlán időszak átadja helyét az építő, szorgalmas tevékenységnek, a közérdeknek, a szolgálatnak.
    A Szűz a fentiek mellett összegző jegy is, hagyományosan az aratás (betakarítás) és értékelés jegye.

~ o ~

    A természetben végéhez közeledik az asztrológiai év termékeny fele, azaz a Kostól a Mérlegig tartó hat hónap. Ami tavasztól mostanáig kicsírázott, növekedett, beérett, az most a kamrába kerül, persze gondos válogatást követően! Így választjuk el a Szűz jegyében az élet minden területén a hasznosat, megőrzendőt a haszontalantól. A Szűz jegyében véget ér a nyár. Az Oroszlán túláradó életereje (tüze) enyhül – mielőtt az aszály elpusztítana mindent. A Szűz hava határokat szab, és korlátokat hoz létre. Eljött az ideje annak, hogy a terveinket átültessük a valóságba. Egyszersmind az is kiderül, melyik elgondolásunk állja ki a gyakorlat próbáját.
    Ebben az évben, amikor a Nap a Jupiterrel kézen fogva halad a Szűz jegyében, szokatlanul bizakodóan állunk hozzá a tervek gyakorlatban való megvalósításának. A Jupitertől ajándékba kapott energia és optimizmus megsokszorozza a lendületünket. Lelkesen fogunk hozzá a kitűzött feladatokhoz, és hajlandóak vagyunk céljaink érdekében valami újat tanulni, vagy szélesebb összefüggéseket keresünk, próbáljuk jobban átlátni a helyzetet. Erősen javallott is, hogy nagyobb feladatokhoz csak megfelelő ismeretek birtokában kezdjünk hozzá!
    Nagyon fontos az is, hogy az elképzelésünket hangoljuk össze egy nagyobb közösség érdekeivel. Ne feledjük, a Szűz a szolgálat, a társadalmi hasznosság jegye! Most olyan elgondolások élveznek támogatást, amelyek nem öncélúak, hanem túlmutatnak a saját személyünkön. Ami a család, a lakóközösség, a munkahelyi kollektíva, az osztály, az egyesület, az ország számára hasznos, az mind jó eséllyel megvalósítható. Ahogy az agykontrollosok mondják: „ha fontos és hasznos az emberiség számára”.
    A Szűz az aratás jegye olyan értelemben is, hogy az életünkben is learathatjuk eddigi munkánk gyümölcsét. Az elmúlt időszakban tett erőfeszítéseinknek végre látjuk és élvezhetjük az eredményét. (Vagy kénytelenek vagyunk „javítóvizsgát tenni” netán „osztályt ismételni”, azaz újra foglalkozni valamivel.) A Szűz a föld elem egyik jegye – ennélfogva reálisan kell értékelni az elért eredményeket.
    Amikor a Szűz havában betakarítjuk a földekről a termést, a Föld ismét képessé válik arra, hogy befogadja az új életet. A Szűz hava ezért bizonyos fokig a megújulás idejét jelenti, melynek első lépése a megtisztulás. Szélsőséges formájában megfigyelhető néhány Szűz jegyű emberen a tisztaságmánia, a betegségtől való eltúlzott félelem. Mértékletes, helyes változatában a Szűz megtisztító jellegét megélhetjük egy egészségesebb életmódra való áttérésben. A változtatásra legalkalmasabb időpont, amikor valami rajtunk kívül álló dolog miatt amúgy is változik az életvitelünk, például szeptembertől iskolába jár a gyerek. A közhiedelemmel ellentétben, mely szerint „kinek van eközben energiája még pluszban …” a megfigyelések szerint pont ilyenkor tudunk tartósan új szokásokat kialakítani. (Szendi Gábor könyvet írt erről.)

~ o ~

    Asztrológiai szempontból ugyancsak levezethető, hogy az életünk különféle területei egyszerre – vagy kevéssel egymás után – változnak. Illetve azok a személyek – családtagok –, akiknek a horoszkópja sok-sok ponton kapcsolódik egymáshoz, egy időben érkeznek fontos fordulópontokhoz. (Máskülönben egyszerre költözni, házasodni, vagy szülővé válni sem tudnának.) Tehát bármelyik családtag életében bekövetkező változás elősegíti, hogy mi magunk is valami új dologba kezdjünk.
    A Szűz havában esedékes tisztításhoz tartozik végül a lakás őszi nagytakarítása, és az őszi böjtkúra – vagy pár napos szőlődiéta például.
    Ezek után tiszta fejjel, felfrissülve vághatunk neki az asztrológia év második felének.
                                                                                                                 Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez