Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655637
   « Vissza

Horoszkóp (november 21-től december 22-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2015. november 11.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)
Kevés ideje lesz az ünnepi készülődésre. A házon kívüli ügyek lekötik az energiáit. Saját vállalkozásában, illetve különböző közösségben (egyesület, lakóhelyi csoport, szülői munkaközösség) egyaránt megnövekedett feladatokkal kell megküzdenie. A problémát még fokozza, hogy néhány nőrokonnal nézeteltérése támadhat. A karácsony előtti hetekben egyébként is hajlamosak felnagyítódni azok a hibák, amelyek megoldását egész évben halogattuk. Valószínűleg új alapokra kell helyezni néhány családi kapcsolatot, újratárgyalni a gyermekláthatást, vagy az anyósékkal kialakított szokásos ünnepi menetrendet.
Bika (IV. 21.- V. 20.)
Minden együttvan ahhoz, hogy békésen készülődjön a karácsonyra. Csak egyet ne tegyen: ne ragaszkodjon görcsösen és mindenáron ahhoz, hogy minden úgy legyen, mint az előző években. Tudomásul kell venni, hogy a gyerekek felnőnek, változik a világ. Háziasszonyként próbálja a jó oldalát látni annak, ha kevesebbet dolgozik a nagytakarítással, bevásárlással. Ajánlott viszont valamilyen saját kezűleg készített ajándékot alkotni. Ha van kisgyereke (unokája), ez kellemes elfoglaltság lehet egy szürke decemberi délutánon. De hozzákezdhet egyedül is, hiszen nem csak a gyerek barkácsolhat.
Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Ebben a hónapban, szokásától eltérően, kevesebbet fog beszélni, és többet gondolkozik. Még inkább főként mások gondolatait hallgatja. az is lehet, hogy pár napos visszavonulásra kényszerül, amikor olvasással töltheti az időt. Gondolatainak feljegyzése ugyanakkor jó ötlet, és akár alapjául szolgálhat egy könyvecskének, vagy egy családi anekdotagyűjteménynek. Amennyiben már tervezi egy ideje, hogy ilyesmit készít az utódok számára, ezekben a hetekben lesz rá alkalma. A vitás ügyek intézésére nem ez a hónap a legalkalmasabb, de ha elkerülhetetlen, időzítse december 10. utánra.
Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Ahogy közeledik a karácsony, egyre jobban foglalkoztatja a családja. Hajlamos rágódni a múlton és aggodalmasan tekinteni a jövőbe. Egy ilyen ünnep közeledtével általában túlhajszolja magát. Vegye könnyedébben – ha tudja. Nem szükséges minden szokásos ételt megfőzni, mindenkit összegyűjteni szentestére, mindenkinek a kedvében járni. Ráadásul az idén egy családon kívüli közösségben is számítanak az Ön részvételére. Lehet, hogy itt az ideje új szokásokat bevezetni. Ha már amúgy is fárasztotta az évek óta bevett menetrend (például tavaly is lebetegedett december közepére), akkor alakítson ki új adventi programot.
Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Jó hasznát veszi határozottságának és szervező tehetségének. Nagyívű elképzeléseit mostanában átültetheti a gyakorlatba. A naptári év utolsó hónapjában még számos dolgot befejezhet, sok megkezdett munkával végezhet. Használja ki ezeket a heteket, amikor pozitív, támogató energiák veszik körül. Ha most december első felében egy kicsivel többet dolgozik, utána elégedetten dőlhet hátra, és úgy tekinthet vissza az egész esztendőre, mint egy sikeres időszakra. A több munkának olyan előnyét is meg kell említeni, hogy a pénzügyei kedvezően alakulnak, így megteheti, hogy az ünnepi fényűzésen nem takarékoskodik.
Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Aprólékos, szőrszálhasogató alaptermészetével sok gondot okozhat, elsősorban önmagának. Ebben az időszakban, amikor a tennivalók megsokasodnak, érdemesebb kicsit nagyvonalúbban intézni az ügyeket. Természetesen nem a könyvelésre gondolok, hanem például az ablakpucolás szükségtelen voltára. Szervezzen inkább közös programot a szeretteivel, ahol szót válthatnak, megbeszélhetnek dolgokat. Szakítson időt arra, hogy a különböző generációk találkozhassanak. Nem muszáj mindenkit december 25-26-án végiglátogatni nagy sietve, amikor itt vannak a szép adventi vasárnapok.
Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
A Vénusz és a Mars vonul át a Mérleg jegyén. A párkapcsolata lesz a legfontosabb ezekben a hetekben. A Vénusz barátságossá és kompromisszumkötővé teszi, a Mars viszont a határozottságot támogatja. Ha sikerül megtalálnia a helyes mértéket és egyensúlyt, akkor az irányítást magához ragadhatja. Másfelől pedig kénytelen is lesz önállóan dönteni (nemcsak párkapcsolati ügyekben) és felelősséget vállalni azért, amit elhatározott, kimondott. Bizonyos esetekben pedig a megszokottól eltérő látásmódra, újszerű megközelítésre lesz szüksége. Ennek kapcsán aztán adódhat néhány konfliktus az idősebb vagy fiatalabb korosztály képviselőivel.
Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
A november vége, december eleje még eseménytelenül telik, aminek tulajdonképpen örülhet. Épp elég munka és konfliktus nehezítette az életét az elmúlt hónapokban. A Mikulás azonban kellemetlen meglepetést hozhat, ami gyakorlati szinten balesetveszéllyel, vérnyomás- vagy veseproblémával járhat, érzelmi-szellemi szempontból pedig kilátástalan, depressziós napokat jelenthet. Élje túl, mert pár nappal később, az Advent harmadik-negyedik hetében viszont kellemes programok, szívet-lelket melengető találkozások, spirituális élmények, felemelő események következnek. (Komoly egészségügyi panaszok esetén menjen orvoshoz!)
Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Új célokat keres. Lehet, hogy eddig is szent meggyőződése volt, hogy tudja, merre tart, most azonban hirtelen „megvilágosodva” újratervez. A Szaturnusz segíti abban, hogy ezeket a terveket a gyakorlatba átültesse. Egyúttal felhívja a figyelmet a realitásokra és az akadályokra, vagyis az oly fontos pozitív gondolkodás mellett a tárgyilagosságra. Ha ezeket képes helyes mértékben ötvözni, olyan adventi időszakot élhet meg, amikor a napi teendők és az emelkedett hangulat nem akadályozzák egymást (és Önt). Épp ellenkezőleg, a kiteljesedést segítik, és akkor a fény felé igyekezve nem felejt el tartalék izzót vásárolni a karácsonyi fényfüzérbe.
Bak (XII. 22.- I. 20.)
Következetesen ténykedik, csak át ne essen a ló túlsó oldalára. A makacsság nem pozitív vonás. Szokás szerint sokat dolgozik, szeretne mindent előteremteni az ünnepekre. Ugyanakkor az érdeklődése mind gyakrabban fordul az elvi-szellemi kérdések felé. A hétköznapi készülődés mellett egyre inkább foglalkozik a karácsony vallási, spirituális tartalmával, az anyag és a szellem kapcsolatával. Mindezt nagyon egyszerű módon elősegítheti azzal, hogy esténként gyújt néhány mécsest, mindegy hangulatvilágítás gyanánt a lakás különböző pontjain. Az ünnepre készülve gondolják át, milyen szokáson lehetne változtatni, s mi az, amihez ragaszkodnak. A változás lehetőségét persze aligha a Bak szülött fogja felvetni…
Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Az ünnep előtti kapkodással felesleges balesetveszélynek teszi ki magát. Keressen inkább ötletes, egyedi megoldásokat az ajándékozás, üdvözletküldés, programok szervezése terén. A nőktől sok támogatásra számíthat, ide értve az idősebb és ifjabb rokonokat, barátnőket, kolléganőket egyaránt. Ha bárki segítséget ajánl fel, fogadja örömmel. Összességében vidám, jó időszakra számíthat, amennyiben nem akar minden „kötelezettségnek” eleget tenni. Szerencsére anyagi gondjai sem lesznek, korábbi munkájának elismerését látja hamarosan. Ráadásul decemberben megismerkedik valakivel, aki akár élete párja is lehet.
Halak (II. 20.- III. 20.)
A csodavárás hetei nagyon megfelelnek a Halak szülött alaptermészetének. A lakás díszítése, az adventi koszorún gyújtott gyertyák, ünnep színek és illatok megszépítik a decembert. A Neptunusz hosszú idő után újra előrefelé mozog, új lendületet adva a lelassult folyamatoknak, megrekedt terveknek. Vagyis decemberben még sok mindent elvégezhet, elintézhet, hogy behozza a lemaradásokat. Amennyiben a földi, gyakorlatias teendőkre is figyelmet fordít – nem várja a sült galambot, hanem időben beteszi a sütőbe –, a Nyilas hava lehet a 2015-ös év legszebb hónapja.
                                                                                                                                         Tóth Éva Ágota
                                                                                                                                        (+36 20 489 92 97)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez