
Bihari György séf (a kistarcsai Nosztalgia étteremből) és a kínai személyzet
Izgalmas úti élménybeszámolóra került sor február elején a kistarcsai Nosztalgia Étteremben – ahová tudvalevő, hogy sok kínai jár finom falatokért. Halmos Monika – akit az ehető virágok hazai szakértőjeként ismerhettek meg olvasóink is – Kínában tett utazásáról számolt be. Különös tekintettel a dél-kelet kínai gasztronómiára. Bepillantást nyerhettek a hallgatók az ízletes és meglepően higiénikus streetfood világába és a legkülönfélébb éttermi szokásokba. Friss alapanyagok, egészséges ételek, csípős fűszerek és sok-sok tengeri élőlény jellemzi a hsziameni konyhát. Nem esznek se kutyát, se kígyót, mert itt nincs, de teknőst, polipot, selyemhernyó gubót, tengeri csigát, lótuszgyökeret és hínárt annál inkább.
Bepillanthattunk egy magyar étterem mindennapjaiba – mert Monika egyik fia, Bihari György (vagy ahogyan hsziamenben becézik, Jojo séf) egy magyar éttermet vezet, európai konyhával. A Nosztalgia Étterem étlapját ültette át kínai kínaira, hiszen 13 évnyi munka után innen, a Nosztalgiából indult meghódítani keletet. A pörköltet, halászlét, cigánypecsenyét megszerették a kínaiak, és kezdik felfedezni az ott élő magyarok is, a jó hazai ízekért. Az alapanyagok általában helyiek, de van, ami minden hónapban Magyarországról érkezik. Az LFV étterem a mi Lánchidunkkal hirdeti magát – a bejáratnál hatalmas Lánchíd kép fogadja a vendégeket, itt szelfizik mindenki, akár eszik, akár nem. Igazi országimázs-építés! Ha felkeltette érdeklődésüket ez a fúziós és minden ízében izgalmas kínai konyha, ha szívesen tennének egy virtuális utazást egy kínai-magyar világba, látogassanak el a www.halmosmonika.hu oldalra, ahol megtalálhatják a következő előadások időpontjait.

Vendégcsalogató a hsziameni helyi újság címlapján

Marhapörkölt nokedlivel |