Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28754102
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató az Ikrek jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2016. május 10.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

     Az idén május 20-tól június 21-ig tartózkodik a Nap az Ikrek jegyében. A természetben egy felfokozott zsongást figyelhetünk meg: a rovarok, hangyák, legyek, méhek szorgosan végzik tevékenységeiket, a madarak csivitelnek, csicseregnek, fütyörésznek, kárognak, turbékolnak, ki-ki a saját nyelvén örül ennek a varázslatos évszaknak. Ha vennénk magunknak a fáradságot és kinyitnánk szívünket ezekre az egyszerű dallamokban rejlő üzenetekre, minket is átjárna az öröm, és átéreznénk az élet szépségét. Csak azzal azonosulhatunk, amit magunkba engedünk. A Jóisten annyi érzékszervvel ajándékozott meg bennünket, hogy vétek lenne elzárni magunkat a természet mindennapos csodáitól.

kepfile

   Az Ikrek a legkíváncsibb jegy. Gondolkodtak-e azon, hogy mi a kíváncsiság? Én úgy fogalmaznék, hogy újdonságvágy. Bár azt mondják, hogy mindenki kíváncsi valamire, vagy valakire, mégis ismerünk olyan embereket, akik ragaszkodnak a szokott dolgokhoz, melyek egyfajta biztonságérzetet adnak. Ez a típusú álstabilitás, ha elhatalmasodik valakin, képtelenné válik kimozdulni olyan élethelyzetekből, amelyekben gyakorlatilag nem érzi jól magát. A szokás hatalmának is nevezhetjük. Az sajnos egyértelmű, hogy bármiféle hatalom elnyomást gyakorol, és így van ez a mi esetünkben is. Mert ha elnyomnak, akkor a probléma elfojtásra kerül, és a tudattalanunk tárolókapacitása véges. Ha nem érezzük jól magunkat egy élethelyzetben, és képtelenek vagyunk önszántunkból változtatni, akkor a sors előbb-utóbb a segítségünkre siet. Megérkezik az életünk sakktáblájára az a szereplő, legyen az egy futó, egy huszár, egy királynő, vagy király, esetleg paraszt, aki rávesz, vagy rákényszerít az újratervezésre.

    Az Ikrek levegős jegy, és mint tudjuk, nehéz őt bezárva tartani. Párkapcsolatokban sem rajong a kötöttségekért, a börtönőröket pedig előszeretettel kijátssza. Nem véletlen az sem, hogy a jegy uralkodó planétája Merkúr, a görög mitológia Hermésze, a sokoldalú isten, aki már újszülöttként remek üzleteket kötött Apollónnal. Egy kis turpisságért sosem kellett neki a szomszédba menni, pont leleményessége és problémamegoldó készsége tette kedveltté az Olümposzi istenek közösségében. A tolvajok istene is volt, és ha ebből a perspektívából szemléljük, akkor Hadésszal karöltve, a mai világunkban is sok híve lehetne.
   Az Ikrek laza kapcsolatteremtő adottsága mögött az információ közvetítés kvázi kényszere sejlik fel. Mondandója kiszínezése egyetlen célt szolgál: felkelteni az emberek figyelmét, mert mindennél fontosabb az, hogy meghallgassák.

 Manapság, az informatikai „ősrobbanás” következményeként egy másfajta világ kiépülésének vagyunk a szemtanúi. Csak kapcsolatnak tűnő kapcsolat minden, amiben nem veszünk részt személyesen. A kommunikáció egyik összetevője a beszéd, melyhez egy úgynevezett metakommunikáció is társul. Ez utóbbi egy komplex jelbeszéd, melyben részt vesz az egész testünk. A testbeszéd kódjainak megfejtése rávilágít a beszélő mondanivalójának igaz, vagy hamis voltára. Azt is mondhatjuk, hogy a hiteles mondanivalót a gesztusaink hitelesítik, mint ahogy a hazugságainkat is leleplezik. A virtuális kapcsolat ennél fogva álkapcsolat. Hiteltelen. Egyes esetekben némi jóindulattal mondhatnánk, hogy a semminél kicsit több. Woody Allen gondolatát felhasználva, olyan, mint a maszturbálás. Nem kell hozzá kiöltözni.

    Feltehetnénk a kérdést, hogy vajon időnyereség-e, vagy időveszteség-e az internet? Időveszteség, ha a virtuális síkon eltöltött időt kivonjuk a valódi kapcsolati időből. Bizonyos esetekben időnyereségnek tűnik, mert képtelenek vagyunk egy probléma megoldására kellő időt és energiát szentelni. Nem mindegy, hogy egy fagyasztott pizzát pár perc alatt „elkészítünk”, vagy főzünk-sütünk egy igazi vasárnapi ebédet. Ez utóbbira jó pár órát kell szentelni. Időt áldozni. Mert különben csak annyit ér, mint egy gyors menet.
    Az igazi kapcsolatokért áldozatot kell hozni. A szülő, aki nem játszik a kisgyerekével, nem olvas neki mesét, nem beszélget vele, olyan, mintha ott lenne, de még sincs jelen. A televízió, a számítógépes játék, az okostelefon rendszeres használata kiváló eszközarzenál a kapcsolatok megnehezítésére, tönkretételére és megszüntetésére. Függőséget okoznak és ezzel az erővel akár szeszes italt, cigarettát vagy könnyű drogokat is vásárolhatnánk gyerekeinknek. A párkapcsolatokat sem erősíti túlzottan a multimédiás eszközök használata. Mert időt rabol a valós kapcsolatunkból, és ez akkor is igaz, ha „való világnak” nevezik azt, amiről mindenki tudja, hogy nem sok köze van a valósághoz.
     A kísértésnek nehéz ellenállni, mert valljuk be, a virtuális világot rendezők profi munkát végeznek. De az ember, aki szabad akarattal van megáldva, minden nap eldöntheti, hogy igazi, valós kapcsolatokat épít, vagy nyálcsorgatva nézi a virtuális világ delejes erejű délibábjait.

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                       Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez