Hozzávalók: 2 kg paradicsom, 1 kg paprika, 2 fej hagyma, 10-15 dkg füstölt szalonna, 30 dkg parasztkolbász, 1 bő kanál pirospaprika, 1 bő kanál piros arany (csípős vagy csemege), kicsi rizs A szalonnát kis csíkokra vágjuk, a zöldpaprikát, paradicsomot felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk, a kolbászt 3 cm-es darabokra vágjuk. Lábasba tesszük a szalonnát, mikor már zsírt eresztett, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Jó félig megsütjük benne a kolbászt, kivesszük, félrerakjuk. Kevergetve félig megsütjük a paprikát a zsírban, jön a pirospaprika, kevergetjük, amíg a színét ki nem adja, majd fél deci vizet öntünk rá. Beletesszük a paradicsomokat, és kevergetve főzzük, amíg a paradicsom szinte elválik a héjától. Beletesszük a kolbászokat, piros aranyat és annyi rizst, hogy ne legyen túl híg. Mikor a rizs nagyjából megfőtt, lefedve hagyjuk állni 10-15 percig. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Jó étvágyat kívánunk! |