Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654741
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2016. november 8.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

Honda Civic ütközött Peugeot Boxerrel a Hungária körút 96. előtt október 6-án délelőtt. Egy sérültet kórházba vittek a mentők.
Október 15-én reggel két személyautó karambolozott a Mogyoródi út 45-nél, négy sérült volt.
Október 18-án délben a Telepes utca 49. előtt két kocsi ütközött, az egyik forgalmi akadályt képezett, amit a raj megszüntetett. Személyi sérülés nem volt.
A Thököly út és Hungária körút kereszteződésében Mercedes és Toyota személyautók ütköztek október 21-én éjfélkor. A villamosmegállóban egy személyt elsodortak, ő meghalt. Egy könnyű és egy súlyos sérültet kórházba szállítottak. Károsodott egy fém villanyoszlop, és öt parkolást gátló fémkorlát.
Október 27-én 14 óra előtt Audi A6-os gépkocsi ütközött össze egy BKV-busszal a Thököly úton, a Bosnyák térnél. Személyi sérülés nem történt.

A mosógép zárlata

A Fogarasi út 161-ben, a családi ház beépített tetőterében lévő masszázsszalon fürdőszobájában lángra kapott a zárlatos mosógép. A tüzet a tűzoltók légzőkészülékben egy C-sugárral oltották el. Az utólagos beizzások meggátolása végett megbontották a tetőtér gipszkarton szigetelését, a tetőcserepet és egy gyorsbeavatkozóval oltottak. Senki nem sérült meg október 9-én délelőtt.

Lakásfelnyitások

Bűncselekmény felderítése miatt a rendőrség kérésére a tűzoltók törték fel egy Pillangó parki lakás ajtaját október 10-én 19 óra felé.
Szintén október 10-én délután egy Róna utcai, második emeleti lakásba hatolt be a raj a rendőrség kérésére, mivel az idős lakó rosszul lett.
Október 13-án délután Örs vezér terei, második emeleti lakásában rosszul lett egy idős ember, a rokonok kérésére a raj az ablakon át behatolva utat engedett a mentőknek.
Thököly úti, második emeleti lakásában elesett egy személy október 13-án éjjel. A tűzoltók, feltörve a bejárati ajtót, engedték be a mentőket.
Október 27-én 18 óra 20 perckor riasztották a tűzoltókat az Ilka utca 16-ba, ahol egy idős személy nem adott életjelet magáról. Bent az elhunyt illetőt találták.
Rendőrségi kérésre törtek fel egy Vezér utcai lakás november 2-án délután.

Kocsi a gödörben

A Bácskai utca 37-nél két kocsi ütközött október 15-én késő este, az egyik munkagödörbe zuhant. Két sérültet a Baleseti intézetbe vitt a mentő. A helyszínelés után a gödörbe csúszott autót autómentő próbálta kihúzni – sikertelenül. A tűzoltók végül egy VIII/szállítójárművel emelték ki, miután a trolivezetéket áramtalanították, hogy elférjen a speciális jármű.

Mély a Rákos-patak medre

Október 16-án délután a Rákos-patakba esett egy nő, lábát törve a Gvadányi és Mogyoródi út találkozásánál. A raj dugólétrával és mentőkötéllel mentett.

Öngyilkost mentettek

Nagy Lajos király úti, nyolcadik emeleti lakásában egy személy öngyilkosságot kísérelt meg október 24-én késő este. A riasztott tűzoltók az ablakon át hatoltak be, a súlyos sérültet a mentők kórházba vitték.

Gyertyaláng

A Telepes utca 81. alatti kétszintes társasház földszinti lakásában világításképpen gyertyát égettek a nappali szoba asztalán október 16-án. Valószínűleg a gyertya eldőlt, vagy leégett: meggyújtotta az ott lévő textíliákat, papírokat. A tüzet a tulajdonosnak sikerült részben eloltania.

Tűz az imaházban!

Október 24-én 23 óra 50 perckor jött a riasztás a Thököly út 83-ba, ahol tűz ütött ki az izraeli imaházban. A tűzoltók kiérkezésekor az épület zárva volt, a terem végében álló oltár és kb. 10 négyzetméteres környezete lángolt. Értékes kegytárgyak, a helyiség födéme, díszítése égett el. Az alsó szinten lévő két lakás az oltóvíztől károsodott. A tűz keletkezéséről nincs információ!

Fa esett autóra

November 1-én 10 órakor hívták a rajt az Olaf Palme sétányra, ahol egy elszáradt faág egy Peugeot személyautóra szakadt, letörte a tükrét és károsította a fényezést.

 

XVI. kerület

Laza plakát

A Csömöri út 175-el szembeni óriásplakát rögzítése kioldódott és balesetveszélyt jelentett az ott lévő buszmegálló gyalogosaira.

Leszakadt vezeték

Október 7-én délben hívták a rajt a Margit utca 43-hoz, mert egy szigetelt vezeték leszakadt a járdára. A helyszínt az Elmű kiérkezéséig a tűzoltók biztosították.

Lakásfelnyitások

Egy Thorma János utcai ház bejárati ajtaját a rendőrség kérésére törték fel október 8-án, bent egy elhunyt személyt találtak.
Október 27-én egy Vívó utcai lakásba törtek be erővel a tűzoltók, mivel a segítségre szoruló lakó nem tudott ajtót nyitni.

Autó a kiskertben

Az Újszász utca 1-be, a kerítést átszakítva landolt egy személyautó október 16-án hajnalban. A tűzoltók áramtalanították a kocsit, majd a helyszínt átadták a rendőröknek. Személyi sérülés nem történt.

Dőlt, vagy nem dőlt

Október 22-én délután jött a bejelentés, miszerint a Sándor utca 31-el szembeni akácfa vészesen megdőlt, még a járdát is megrepesztette. A raj szerint vészhelyzetről nem volt szó, és bevonult.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez