Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665292
   « Vissza

Árpádföldről az FC Barcelona focisulijába

 « Cikkek és hírek 
2017. augusztus 23.
 

Gránátvörös-kék álomvilág

Ezen a nyáron ismét Dabason rendezték az FC Barcelona hivatalos labdarúgó-iskolájának, az FCBEscola-nak egyik nyári táborát. Az eseményen 216 gyermek vett részt, hozzájuk hat edző érkezett Barcelonából. Irányításukkal, illetve összesen hetven felnőtt közreműködésével a fiatalok három nagypályán napi négy edzésen vettek részt. A nagy érdeklődést egy kerületi sikertörténettel szeretnénk megvilágítani.

kepfile


    Huszár Gergő Péter (továbbiakban csak Gergő) mesés napokat él meg. Nemrég derült ki, hogy a 10 éves árpádföldi tehetség szeptembertől a világhírű FC Barcelona iskolájában, a FCBEscola-ban folytathatja a pályafutását.
    – Mindig is a Barca, különösen Messi volt a kedvencem, így alig várom már, hogy a Barcelonában lehessek – mondta a magyar tehetség.

kepfile

  Gergő négyévesen a BVSC-ben kezdte labdarúgó pályafutását. Első edzője, Mezei Gábor azon nyomban felismerte a fiúban rejlő lehetőséget. Az azóta elhunyt szakember szerint „egy ilyen srác még a világhírű Barcelona-ban is megállná a helyét.” (Gábor bácsi még véletlenül sem a Realt említette, lévén maga is fanatikus Barca-drukker volt.)
    Gergő négy évig pallérozódott a Szőnyi úton, ahonnan – az ott végbement változások miatt – az Ikarus BSE-hez igazolt. Itt is jól érezte magát, kerületi gyerekként sok ismerőse focizott a Bátony utcában, ám a szülők szerették volna még több technikai képzésben részesíteni a fiúkat, ezért elvitték a Dalnokiba, ahol Evanics Martin kezdett vele egyénileg foglalkozni.
    – Martin bácsi javaslatára igazoltunk át a Dalnokiba, ahol Gergő az U10-es csapat tagja lett – tette hozzá Tandari Erika, Gergő édesanyja.
   A tízéves tehetség tavaly nyáron, a Dabason szervezett FCBEscola-táborban került kapcsolatba a világhírű klubbal. Gergő hamar kitűnt a 260 gyerek közül, a labdával való kapcsolata pedig az FC Barcelona szakembereinek is szemet szúrt. Talán már az ő noteszükbe is bekerült a neve, mindenesetre ők javasolták a családnak, hogy jelentkezzenek az FCBEscola-ba. A felvételi idén márciusban volt. Egy nappal azt követően, hogy Messiék 6-1-re verték a PSG-t. A világraszóló diadalból nemcsak a katalánok, hanem Gergő is erőt merített, aki már a többfordulós felvételi első kanyarjában bizonyította, hogy a Barca iskolájában a helye.
   – Legnagyobb örömünkre már a második forduló előtt eldőlt, hogy felvették – újságolta az édesanyja, aki elmondta, hogy Gergő érdekében a család is a katalán városba fog költözni. – Most kapunk két év lehetőséget az élettől, ezzel mindenképpen élni szeretnénk. Egyelőre csak azzal foglalkozunk, hogy Gergő minél többet fejlődjön, s bízunk benne, hogy ez az álom még eltart majd egy darabig.
    Gergő – a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola negyedikes diákja – fantasztikus napokat élt meg a felvételi idején Barcelonában – ahol a szülei kénytelenek voltak egy labdát venni neki. Gergő úgy rótta a várost velük, hogy közben labdát vezetett, cselezett, passzolt…, és összejátszott az emberekkel, akik örömmel rugdosták vissza neki a labdát. A Messi-életrajzkönyvekben is valami ilyesmit olvasni, s azt már tudjuk, hogy egy ekkora labdaéhséggel milyen magasságokba juthat el az ember.

    Eredeti cikkünk eddig tartott volna, de az élet közbeszólt. Néhány nappal az árpádföldi család kiutazása előtt ugyanis terrortámadás volt a katalán városban. Ezt követően akár az is felmerülhetett volna, hogy Gergőék itthon maradnak. De a fiúban rejlő fociláz még a félelemnél is erősebbnek bizonyult.
    – Igen, megyünk. A jövő héten indulunk – mondta az édesanya. – Nagyon bonyolult volt elintézni a hivatalos papírokat és a lakást is. Nem fogjuk feladni a terveinket. A terrorizmus, sajnos, mindenhol jelen van. Barcelona a szabadság városa, és fel fog állni ebből a sokkból. Minket a sors vezérelt ide, és nagyon bízunk a jövőben!
                                                                                                                                              Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez