Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659330
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. augusztus 24.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

A rendőrség kérésére törtek fel egy Bácskai utcai lakás július 13-án, bent egy elhunyt személyt találtak.
Július 20-án este az ajtórács levágásával nyitottak fel egy Egressy úti lakást, melyben egy magatehetetlen beteg várta a mentőket.
Nem adott életjelet magáról egy Kerékgyártó utcai, harmadik emeleti lakó. Július 28-án este a rendőrség hívására a raj az ajtó felfeszítésével akart behatolni, de a kopogtatásra az illető ajtót nyitott.
Július 31-én hívták a rajt a mentők a Jerney utcába, ahol egy második emeleti lakó nem adott életjelet magáról. A hozzátartozó kérésére az erkélyen át motoros létrával mentek be.
Augusztus 5-én rosszul lett egy Varsó utcai lakó, a tűzoltók behatolva nyitottak ajtót a mentőknek.

Közlekedési mentések

Két személyautó ütközött össze a Mogyoródi út 16. előtt július 13-án 11 órakor, senki nem sérült meg.
A Mogyoródi út és Hungária körút sarkánál Toyota személygépkocsi ütközött egy Renault típusú taxival július 22-én hajnalban. A raj áramtalanított, a Toyota vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték a Baleseti Intézetbe. Az autók elszállításáról a rendőrség gondoskodott.
Augusztus 3-án 18 óra 30 perckor Renault Megane, Fiat Punto, Ford és Citroën típusú személyautók karamboloztak az M3-as kivezető szakaszán. Forgalmi akadály keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Fakárok

Július 17-én a Gvadányi utca 52. előtti parkolóban nagyméretű faág zuhant három személyautóra, a tűzoltókat 22 óra 34 perckor riasztották. Egy Daewoo nagymértékben, egy Opel és egy Ford kevésbé károsodott.
A Nagy Lajos király útja 124. előtt faág szakadt az úttestre, forgalmi akadályt képezve július 21-én. A raj kézi erővel és fűrésszel mentesített.
Nagyméretű, lehasadva lógó faágat távolítottak el július 25-én reggel az Ilosvay Selymes Péter utca 56.előtt.
Augusztus 5-én a Dorozsmai utca 5. előtt letört és fennakadt faág veszélyeztette a gyalogosforgalmat. A 19 órakor hívott tűzoltók motoros létra használatával távolították el.

Kigyulladt vízmelegítő

Az Erzsébet királyné útja 45. számnál található, felújítás alatt álló üzlethelyiségben kigyulladt egy zárlatos, átfolyós rendszerű vízmelegítő július 25-én. Az oltást egy D-sugárral végezték.

Szeméttűz

Július 25-én éjfél előtt egy D-sugárral oltottak el egy meggyulladt szemétdombot a Mexikói út 93-nál.

Konyhatűz

Augusztus 5-én egy Nagy Lajos király úti lakás konyhai tűzhelyén olajat melegítettek, ami erősen füstölni kezdett. A lakó eltávolította az edényt, ám az közben a földre esett és lángra kapott; az illető égési sérüléseket szenvedett. Károsodott a tűzhely, sütő, ablakkeret, falazat.

Szálló napernyő a háztetőn

Július 3-án a Vezér út 147. alatti háromszintes társasház tetejére egy nagyméretű napernyőt fújt a szél valahonnan, veszélyeztetve a járókelőket. A tűzoltókat 21 óra 20 perckor riasztották, motoros létrával mentek fel a tetőre, a megszerzett ernyőt pedig átadták a közös képviselőnek.

Le akart ugrani

Egy 8 éves gyerek ki akart ugrani az első emeleti ablakból a Nezsider parkban július 7-én este. Mire a tűzoltók kiértek, meggondolta magát és visszamászott az ablakból.

Macskajaj

Gazdái kizárták a macskát a Szugló utcai, harmadik emeleti lakásuk erkélyére, a tűzoltókat augusztus 4-én 10 óra 59 perckor hívták ki a szomszédok. A szomszédos ház tetejéről másztak át az erkélyre, a cicát átadták a Zuglói Állatjóléti Szolgálatnak.

XVI. kerület

Közlekedési balesetek

Július 7-én délelőtt a Szentmihályi úti körforgalomban árokba csúszott egy Ford Fiesta, sérülés nem történt. A tűzoltók kiemelték az árokból a kocsit, az üzemanyag folyását megszüntették.
Július 19-én reggel fél 7 előtt a Csömöri út és József utca sarkán két személyautó ütközött össze, személyi sérülés nem történt. A raj áramtalanította a kocsikat, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek.
A Veres Péter út és Farkashida utca találkozásánál Honda motoros karambolozott egy Peugeot személyautóval július 27-én 18 óra 40 perckor. A kocsi a bal elején sérült meg, a motoros felborult, vezetőjét megfigyelésre a Balesetibe vitte a mentő.

Fakárok

A Katóka utca 49. előtt a viharos szél egy gesztenyefa hatalmas ágát leszakította az úttestre, ahol mindkét sávot lezárta – egy gépkocsit is maga alá gyűrve – július 20-án.
Július 23-án a Vulkán utca 47. előtt egy 20 méteres fa dőlt a ház tetejére, kerítésére, a Hősök fasora 65. alatti ház kerítésére, az utca elektromos és távközlési vezetékeire. A tűzoltók az Elmű áramtalanítása után XIV/létra és daru használatával dolgoztak. E napon a Fuvallat utca 24-nél is dolgozott a fűrész, itt faág tört az úttestre. Másnap este 10-kor a Lándzsa utca 15-nél kézi erővel távolítottak el egy úttestre szakadt ágat.
Háromméteres faág vezetékre hasadva lógott a járda fölött a Könyvtár utca 9-nél. A raj július 26-án délután dugólétrával, motoros fűrésszel mentesített.
Július 29-én 10 méteres faág hasadt az Elmű szigeteletlen felsővezetékére a Cziráki utca 12. előtt. A raj az Elmű emelőkosarából fűrészelt.
Augusztus 1-jén a Nagyicce sor 4-nél dőlt egy hatalmas fa a távvezetékre.

Konyhatűz

Július 23-án az András utcába történt kivonulás. Egy földszinti lakásban használták a tűzhely sütőjét; amikor a lakó kinyitotta az ajtaját, a lerakódott zsiradékkal szennyezett sütő levegőt kapva belobbant. Károsodott a tűzhely és a falazat. A raj kiérkezése előtt a kerület közbiztonsági referense eloltotta a tüzet.

Lakásfelnyitás

A Margit utcában egy idős személy lakásában elesve nem bírt ajtót nyitni a mentőknek július 27-én délben. A raj a fürdőszoba ablakát betörve ment be.
Augusztus 1-jén késő este egy Olga utcai, középkorú nő zavartan viselkedve nem nyitott ajtót a mentőknek, rendőrségnek. A raj a harmadik emeleti lakásba a szomszédos erkélyen keresztül, kötélbiztosítás mellett hatolt be.

Gázkamra-gáz a pincében

Egy Rendelő utcai ház pincéjében lomtalanítás közben 100 ampulla klór-pikrint találtak, amit valószínűleg gázkamra-gyakorlatok során alkalmaznak. A bejelentő (lomtalanító?) nem szerette volna elszállítani, mert veszélyesnek ítélte. A július 29-én kihívott tűzoltók szerint a problémát magának kell megoldania; miként szállítja el és hol adja le. (Mint utóbb kiderült, a Katasztrófavédelem vegyvédelmi laborja is kiszállt a helyszínre, és sikerült megoldani a problémát.)

Füst az erdőből

A Hermina úti szabadidős park gyerek KRESZ-pályájáról július 29-én délelőtt jelezték, hogy az erdős részből nagy füst jön ki, és nagyon égett szag terjeng. Kiderült, hogy hajléktalanok ételt melegítettek, a tüzet a raj kiérkezése előtt megszüntették. A tűzoltók felhívták a figyelmet a tűzgyújtási tilalomra.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez