Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664106
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. október 17.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

A Szentmihályi út 27-nél villanyoszlopnak ütközött egy személyautó szeptember 14-én 14 órakor. Egy, a kocsiba szorult személyt a tűzoltók feszítő-vágóval emeltek ki, az illető súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Szeptember 17-én délután a Dózsa György út és Olaf Palme sétány találkozásánál kismotor csúszott be egy teherautó alá, szerencsére már a vezetője nélkül, aki nem sérült meg. A raj emelőpárnával emelte meg a teherautót, hogy kiszabadítsa a motort.
Másnap 13 óra után a Hungária körút 193. előtt teherautó ütközött személyautóval, ami a villamossíneken landolt, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók tűzoltódaru segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.

Égő légkondi

Egy Csernyus utcai lakás erkélyén lévő légkondicionáló kültéri egysége üzemelés közben kigyulladt és leégett szeptember 18-án délután. Az erkély falazata, mennyezete bekormozódott.

Korrodált gázcső

Szeptember 21-én 19 óra 26 perckor riasztották a tűzoltókat is egy Gyarmat utcai lakásba, mert a felszálló 6/4-es fém gázcsőből gáz szivárgott. A Gázművek ellenőre szerint a korrodált cső miatt történt a szivárgás.

Betegmentés

Szeptember 22-én délután idős, mozgásképtelen urat hoztak le a mentőknek lakásának szűk csigalépcsőjén a Zuborhegyi téren.

Fakár

A Bosnyák utca 24.alatti családi ház udvarán megdőlő fa veszélyeztette a szomszédos háztetőt. A raj szeptember 22-én délelőtt fűrészelte szét a fát.

Kitört ablak

A Hungária körút 136. alatti, háromemeletes társasház felső emeleti lakásának kitörött az ablaka, miközben a lakók nem voltak otthon (csak az ablakot felejtették el bezárni a szeles időben). Az utcára leeső üvegszilánkok veszélyeztették a gyalogosforgalmat, a tűzoltók motoros létra segítségével megszüntették a vészhelyzetet szeptember 24-én délután.

Szeméttüzek

Szeptember 24-én délután a Mexikói út 72. szám alatti, BVSC által bérelt telephelyen összehordott, égő szeméthalmot egy tartály-sugárral oltottak el.
Szeptember 27-én 17 óra előtt a Francia út 55-nél, a vasúti töltés oldalában, a garázssor mellett tíz négyzetméteren égő szemetet kellett eloltani. Szintén e napon az Öv utca 8. alatti régi, ipari szabadterületen 20 négyzetméteren égett az összehordott szemét.
Október 1-jén éjjel égő szemétdombot oltott el a raj egy puttonyfecskendővel a Zászlós utca, Jurisics Miklós utca melletti elhagyatott telken.

Közlekedési balesetek

A Fogarasi út 64. előtt egy BMW személygépkocsi kitört egy Telekom-oszlopot szeptember 24-én éjjel, egy fő fejsérülést szenvedett. A raj elvégezte a kocsi áramtalanítását, majd átadta a helyszínt a rendőrségnek.
Szeptember 25-én 19 óra 40 perckor két személyautó ütközött össze a Mogyoródi út 16. szám előtt, senki nem sérült meg.
Szeptember 30-án 13 óra előtt Suzuki és Skoda Octavia személygépkocsi karambolozott a Pongrácz út és Kerepesi út sarkán, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók a kifolyt hűtőfolyadékot homokkal felitatták, az utat szabaddá tették.
Október 1-jén este a Pillangó utca 2. előtt két terepjáró ütközött, ettől az egyik cseppfolyós gáz-tankja megsérült kb. 100 liter üzemanyagot tartalmazva. A raj vízsugár védelme mellett biztosította a tank lefejtését.
Október 3-án 13 óra előtt a Stefánia út 111. előtt Opel Astra, Seat és egy Skoda Octavia karambolozott, egy személy súlyos gerincsérüléssel került kórházba.
Október 6-án a Mosztár utca 11. előtt egy fatuskón fennakadt Suzuki okozott forgalmi akadályt.

Letört faág

A Mexikói út 63. alatti kollégium udvarán hat méter magasságban letörve lógott egy 3 méteres faág. A tűzoltók szep­tem­ber 27-én mentőkötél és dugólétra használatával, kézi erővel megszüntette a vészhelyzetet.

Lakásfelnyitások

Egy Bánki Donát utcai, harmadik emeleti lakó nem bírt ajtót nyitni a mentőknek. Hívásukra a raj erővel hatolt be, az illetőt megfigyelésre a Baleseti intézetbe vitték szeptember 28-án este.
Október 2-án kora reggel a rendőrség kérésére törtek fel egy Gervay utcai, első emeleti lakást, bent egy elhunytat találtak.
Október 6-án Kalapács utcai lakásában elesett egy hölgy, önerőből nem tudott ajtót nyitni a segítségnek. A raj az ajtórács zsanérjának levágásával adott utat a mentőknek.

XVI. kerület

Elektromos zárlatok

Szeptember 13-án délelőtt egy Sándor utcai, félbemaradt építésű családi ház előszobai kapcsolószekrényében keletkezett tűz, ami átterjedt az OSB lapokra, szerkezeti elemekre, lomokra; a ház füsttel telítődött.
Másnap délelőtt elektromos tűz miatt leégett a függöny, karnis, radiátor egy Pemetefű utcai, kétszintes családi ház emeleti szobájában.

Háztűz

Egy Árpádföldi úti, háromszintes családi ház pincebejárata mellett tárolt lomok gyulladtak meg ismeretlen okból szeptember 15-én. A tűz átterjedt a pincére is, ahol lomok, fapolcok, festékek kaptak lángra. A tulajdonos megkezdte az oltást, amit a tűzoltók fejeztek be.

Fakár

Szeptember 19-én 9 órakor riasztották a rajt a Baross Gábor utca 15-be, ahol egy hatméteres fa kidőlt a buszsávra, villanyvezetékre.

Szeméttűz

Szeptember 25-én este hívták a tűzoltókat a Pesti határút elejére, ahol kb. 40 négyzetméteren égett a szemét és a száraz aljnövényzet.

Betegmentések

Október 2-án reggel 6 óra után hívták a rajt egy Mátyás király utcai családi házba, ahol egy beteg a szobájában az ajtó előtt fekszik a földön, és nem lehet benyitni hozzá.
Október 4-én reggel a János utcába szólt a riasztás, ahol egy sztrókot kapott idős urat kellett lehozni a mentőknek az emeleti lakrészéből.

Túlfűtött kazán

Október 5-én éjjel a Diófa utcából kért segítséget egy idős hölgy, mert valószínűleg túlfűtötte gázkazánját: a hőmérséklet nagyon magas, a vezeték pattog, feszít és attól tart, hogy felrobban a szerkezet. A tűzoltók elhárították a veszélyhelyzetet.

Karambol

A Csömöri út 72. előtt VW Transporter ütközött egy Skoda személygépkocsival október 6-án éjfél után, személyi sérülés nem történt. Az úttestre nagymennyiségű olaj és hűtőfolyadék került, amit a tűzoltók a kocsik áramtalanítása után eltávolítottak.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez