Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.01.20. csütörtök
Fábián, Sebestyén, Szebasztián
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 23072454
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Vízöntő jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2019. január 23.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén január 21-február 18-ig tartózkodik a Nap a Vízöntő jegyében. Ebben a periódusban valamelyest stabilizálódik a tél, statisztikailag ilyenkor van a leghidegebb mifelénk. Bár sokan lemondanának erről az évszakról, külső szemlélőként van valami varázslatos szépség, mely rabul ejtheti lelkünket. A téli sportok többé-kevésbé mindenki számára elérhetőek, a szánkózástól a korcsolyázásig, a síeléstől a jégkorongig.  

  Az előző hónap Bak emberének a kitartása megvan a Vízöntőben is, csak más megközelítésben. A Vízöntő maximálisan feszegeti a korlátait és csak az lesz a kérdés, hogy mit bír el az a bizonyos korlát. Az igazi fanatikus hegymászók szeretik a telet, már csak azért is, mert bizonyos tengerszinti magasság fölött nyáron is tél van. A Himalája megigéző eget ostromló csúcsain sosem olvad el a hó. Manapság nem számítanak extrémitásnak azok az expedíciók, melyek a 7-8000 méteres csúcsok meghódítását célozzák. A Vízöntő planétája az Uránusz, melynek fényes oldala oly sok embert elvakít, ha önmaga egót támadó analógiájába fordul át, gyakorta megtanítja az embernek az igazi kiszolgáltatottságot. Azt a pillanatot vagy periódust, mely egy villanás időtartamával operál és borít fel minden olyan helyzetet, melyre az egó képtelen felkészülni. Gondoljunk csak arra, ha valaki időben kell, leérjen egy hegycsúcsról, de hóviharba keveredik, vagy szakadékba zuhan, esetleg elsodorja egy lavina. Ilyenkor az élete, a sorsa már nem az ő kezében van. Láttunk már ilyen filmeket. Talán többeket megsokkolt Erős Zsolt története, mint ahogy engem is. Bár aki ismeri a szimbolikus üzeneteket, tudja, hogy az ő esetében is egyetlen döntésen múlott minden.  A többi csak következmény volt. Nem szabad sajnálkozni, még kevésbe ítélkezni. Tiszteletben kellene tartanunk egymás döntéseit akkor is, ha ez ellen az énünk tiltakozik. 

   A Vízöntő minden olyat képvisel, ami nem hétköznapi, ami nem tradicionális. Különleges vagy különc, nézőpont kérdése. Szebbé, jobbá, élhetőbbé szeretné változtatni a világot. Harcol minden olyan struktúra ellen, amit ő korlátnak gondol. Vajon ez-e a megoldás? Ha a keretek szétverésében gondolkodunk, akkor mégis mi lesz az, ami megtart bennünket? Elérkezett-e az a tejjel-mézzel folyó kánaán, amikor nincs szükségünk védelemre? Mindenki a fehér oldalon áll? Ugyan már! Ne  legyünk már ilyenek! A fizikai világ bipoláris, mint azt annyiszor kihangsúlyoztam. Én nem választanám az öngyilkosság politikailag korrekt megfogalmazásban a „demokrácia és az emberi jogok” totális félreértelmezett és háttérből manipulált ezen formáját. Sovány vigasz szerintem, ha a súlyos beteg immunrendszerét tönkre téve és felemelt kézzel halálba küldve úgy okoskodunk, hogy a megbetegedést okozó mikrobák vagy módosult sejtek is elpusztulnak vele együtt.  

 A Vízöntő az újító. Ő viszi előbbre a világot. Lásd a tudományos élet forradalmi vívmányait: repülés, űrkutatás, robottechnológia, vegyipar, informatika. Sajnos meg kell állapítanunk, hogy minden fejlődés fő motiválója a hadi technika fejlesztése. Mert nem csak civil repülők cikáznak az égen, ez az Enola Gay rémtette óta beleégett az emberi faj kollektív tudattalanjába. Nem csak Holdra szállás volt, és Naprendszert kutató űrszondák, hanem katonai műholdak ezrei kémlelik a Földlakókat. A gyógyszeripar tevékenységéről és etikájáról is olvashattunk már ezt-azt. Egyes vegyészek újabb és újabb drogokat állítanak elő, melyek által emberek tízmilliói szenvednek. Jobbak lettek-e az emberi kapcsolatok az okos telefon megjelenésével? Biztos láttak már olyan fiatalokat is sörözni, akiknek a kezében ott volt a csodakütyü és gyakorlatilag nem voltak jelen egymás számára.  

    A Vízöntő korszak nem jobbá tette a világot, hanem felkínálta a lehetőséget, hogy időt spóroljunk arra, hogy többet lehessünk együtt. Mi pedig, úgy nézem, ehelyett belesétáltunk a függőség, a személytelenség, és az elmagányosodás csapdájába, mely a kiszolgáltatottság sötét fellegeit sodorja az életünkbe. Pedig higygyék el, hogy minden egyes napfelkelte egy újabb esélyt jelent a változtatásra. Tedd magad jobbá, mert ez az egyetlen esély arra, hogy emeld a világ fényét! 

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre. 

   Vigyázzanak magukra és egymásra!             Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. január 19.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez