Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656669
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2019. május 14.
 

XIV. kerület

Kigyulladt a mikró

A mikrohullámú sütő zárlat miatt lángra kapott, és meggyújtotta maga körül a konyhát április 3-án a kerepesi út egyik lakásában. Az oltani igyekvő tulajdonos füstmérgezést kapott, a tüzet a tűzoltók oltották el.

Lakásfelnyitások

A Francia úti társasház egyik lakásából április 4-én a szomszéd nem látta egész nap kijönni az idős nénit, a kulcs a zárban volt, így kihívta a tűzoltókat, gondolván, hogy baja esett. A zajongásra, még az ajtó felfeszítése előtt, ajtót nyitott a néni...
Ugyanaznap a hozzátartozók kérésére feltörték a tűzoltók egy Nagy Lajos király úti emeleti lakás ajtaját, az idős személyt a mentők elszállították.
A Fogarasi úti társasház első emeleti lakásában az idős lakó rosszul lett, ajtót nyitni nem tudott. A tűzoltók az ablakot betörve jutottak be a lakásba.
A Torontál utcai kétszintes társasház második emeleti lakásában egy idős személy elhunyt – a tűzoltók a rendőrség kérésére az ablakot betörve nyitottak ajtót április 10-én.
A Semsey utca egyik alagsori lakásában élő idős házaspár férfitagja elhunyt, felesége olyan sokkot kapott, hogy nem tudott se felkelni, se ajtót nyitni. A rendőrség kérésére a tűzoltók április 10-én befeszítették az ajtót, és az idős hölgyet a mentők kórházba szállították.
Megsérült a lakó a Zászlós utca egyik társasházi lakásában, s nem tudott ajtót nyitni: a tűzoltók szabadították ki, a mentő elszállította.
A Francia út egyik társasházában az idős lakó nem tudott ajtót nyitni a mentőknek, a tűzoltók feszítették be a bejáratot április 23-án délelőtt. Ugyanaznap az Istvánmezei út emeleti lakásában feküdt egy agyvérzéses idős ember, a tűzoltók a teraszajtót kinyitva engedték a mentőket a lakásba.
A Szentmihályi út egy negyedik emeleti lakásában a fürdőkádban a lakó rohamot kapott, s kiszállni sem tudott, nemhogy ajtót nyitni – a tűzoltók az ajtó kinyitása után átadták a mentőknek.
Az ablakon át hatoltak be a tűzoltók április 28-án a Répási Mihály utca egyik lakásába, ahonnan az idős lakó nem adott életjelet, akit a mentők a lakás kinyitása után kórházba szállítottak.
Május 2-án a Hungária körút egyik társasházi lakásába hatoltak be erővel a tűzoltók, majd az ott lévő idős, mozgásképtelen lakót a mentők kórházba szállították.

Avar- és szeméttüzek

300 négyzetméteren égett a száraz gaz április 5-én a Rákospatak utca mentén.
Két köbméter szemét égett április 15-én a Zuglói Körvasútsor 198. előtt.
Hajléktalanok által összehordott egy köbméter szemét égett április 16-án az Olof Palme sétány mentén.
A Mexikói út 50. szám előtt, az út szélén egy köbméter szemét égett.

Közlekedési balesetek

Egy Renault és egy Nissan Note ütközött a Bagoly téren április 5-én – a Nissan mozgásképes maradt, a másik autót a tűzoltók félretolták az útról. Személyi sérülés nem történt.
Az M3 bevezető lehajtójánál egy személyautó elhagyta a pályát és az árokba esett. A sérült vezetőt a mentők elszállították, az autó az árokban forgalmi akadályt nem képzett: áramtalanították, s ráhagyták a gondot a tulajdonosra.
A Thököly út és a Szabó József utca kereszteződésében április 13-án ütközött egy Fiat és egy másik személyautó, amelyik ütközés után elhajtott a helyszínről. A Fiatban ülő gyerek megsérült, őt a mentő kórházba szállította.
A Jernei utca 38. előtt ütközött egy Renault, egy Opel és egy Seat, egy beszorult személyt a tűzoltók vágtak ki a roncsból, három sérültet a mentők kórházba szállítottak.
Egy Honda és egy Seat ütközött a Szőnyi utca 36. előtti útszakaszon április 22-én, a balesetnek két súlyos sérültje lett, egy beszorult személyt a tűzoltók mentettek ki a Hondából.
Oszlopnak ütközött egy Mercedes a Kerepesi út 82. szám előtt április 26-án, két személy megsérült, őket a mentők kórházba vitték, nem szorultak a kocsiba, sőt az oszlopnak sem lett semmi baja, így tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.
A Nagy Lajos Király útja és a Fogarasi út kereszteződésében ütközött egy Fiat Punto egy Suzukival, személyi sérülés nem történt, sőt a Suzuki mozgásképes maradt, csak a Fiatot kellett áramtalanítani és félretolni.
Május 4-én az M3 bevezető palotai lehajtójánál egy Mazda személyautó megcsúszott és árokba csapódott, a vezető magától ki tudott szállni, őt a mentők kórházba vitték, a tűzoltók az árokban lévő autót áramtalanították.

Súlyos beteg

A Szobránc utcai társasház második emeleti lakásából kellett egy túlsúlyos beteget lehozni a tűzoltóknak a mentők kérésére április 6-án éjjel.

Áramtűz a suliban

A Mexikói úti Mozgásjavító Iskola egyik épületének alagsorában az elektromos doboz füstölni, majd égni kezdett április 8-án délután. Idővel a bajt okozó vezeték elégett, így a tűz is magától kialudt, de az épület megtelt füsttel és a helyiség bekormozódott. Az ELMŰ szakemberei az egész iskolát áramtalanították, a tűzoltók pedig egy szomszédos épületből öt tolószékes diákot hoztak ki.

Kiszedték a gyerek kezét

Egy kétéves kislány keze szorult be egy Opel Astra két ajtaja közé április 10-én. A rémült édesanya által kihívott tűzoltók a gyerek kezét kéziszerszámokkal sérülés nélkül kiszabadították.

Cigitűz

A Zuglói Vasútállomásra befutó vonat egyik utasának kezében kigyulladt és lánggal égett az elektromos cigaretta április 10-én reggel 7-kor. Mire a tűzoltók kiértek, a sérültet már elszállították, tűz nyomát a vasúti kocsiban nem tapasztalták.

Ki mit szagol

Április 13-án bejelentés érkezett a tűzoltókhoz, hogy a Fogarasi Tesco környékén tömény gázszag van. A kiérkező személyzet a levegőbe szimatolva inkább csatornaszagot vélt felfedezni, ami kellemetlen, de ebben a töménységben nem robban.

Füst az idősotthonban

Az Olajág Otthonok tűzjelzője beriasztott április 14-én hajnalban. A helyszínre siető tűzoltókat félúton visszafordították, mert kiderült, hogy csak egy álmatlan lakó égetett oda egy pirítóst.

Hulladékgyűjtés

A Jávorka Ádám utcában lévő kétszintes társasház alagsori lakásához vezető lépcsőn az ott gyűjtött hulladék gyulladt ki április 22-én este, ami az épület külső részén is kárt okozott, mire a tűzoltók eloltották. Gond lett a gáz és az elektromos energia ellátással is.

Tüzes konténerek

Április 24-én reggel az Istvánmezei úton, egy építkezés előtt égett egy 8 köbméteres konténerben a fahulladék, délután a Gödöllői utcában, egy építkezéshez felállított lakókonténer berendezési tárgyai égtek, a tűzoltók mindkét konténert eloltották.

Vízesés a lakótelepen

A Füredi út 58. alatti házban április 25-én reggel 7-kor vízesés alakult ki a 7. emelettől a földszintig. Mint kiderült, a 7. emeleti lakásban a vízóra utáni flex-cső eldurrant, s amiatt ömlött a víz. A tűzoltók motoros létrával közelítették meg a 7. emeleti lakás ablakát, majd onnan behatolva zárták el a vízfolyást.

Óvodai tűzvédelmi gyakorlat

Április 25-én tűzvédelmi gyakorlatot tartottak a Rózsavölgyi téren található Rózsakert Óvodában, ami olyan jól sikerült, hogy a tűzjelzés a Zuglói Tűzőrségre is eljutott, s már indultak volna a tűzoltók, amikor kiszóltak az óvodából, hogy bocs, mégsincs tűz, csak gyakoroltunk...

Rossz szomszédság?

A Torontál utcai társasház egyik lakásában az ablakból is láthatóan nagy füst volt a konyhában, a szomszéd riasztotta a tűzoltókat, akik kiérve azt tapasztalták, hogy a lakó időközben már levette a tűzhelyen felejtett ételt, sőt már ki is szellőztetett...

Mélyalvásban

A Mogyoródi út 17. szám alatti szálloda szobájának ajtaját törték fel a tűzoltók az aggódó hozzátartozó kérésére, miután a bent lévő (bezárkózott) személy nem adott életjelet. Behatolva az illetőt mély álomban, de teljesen épen találták.

Tűz a halasüzletben

A Bosnyák téri piac halasüzletében bekapcsolva maradt a rezsó, ami április 28-a estére kigyújtotta a boltot, a tüzet a közelből érkező zuglói tűzoltók oltották el.

Öngyilkos üzenet

Egy férfi a lakásából öngyilkosságra utaló üzenetet küldött a volt élettársának, aki riasztotta a rendőrséget és a tűzoltókat – utóbbiak az Amerikai úti társasház emeleti lakásába kihúzós létrával az ablakon át hatoltak be, és a bánatos szerelmest átadták a mentőknek

XVI. kerület

Gödörbe esett

Nagytestű kutya szorult egy gödörbe április 4-én az Akácfa utca egyik házánál – a tűzoltók kéziszerszámokkal szabadították ki.

Olaj a tűzön

Tűzhelyen felejtett olaj kapott lángra április 4-én a Gusztáv utca egyik családi házában, a lakók a tüzet ügyesen elfojtották, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Szikrázott a drót

A Metró utcai iskolával szemközti villanyoszlopon volt baj a villanydróttal április 6-án éjjel egykor: durrogott, füstölt, szikrázott a vezeték. A problémát az Elmű áramtalanítása oldotta meg.

Elesett

A Kossuth Lajos utca egyik házától hívta valaki a tűzoltókat április 13-án, hogy nem tud bejutni a testvéréhez, mert nem nyit ajtót. Mire a tűzoltók odaértek, a kétségbeesett családtagok betörték az ajtót, a földön fekvő idős embert a mentő vitte el.

Füstölt a konyha

Az Egyenes utcából érkezett bejelentés, hogy füst jön egy lakásból. A füsttel telített lakás ajtaját betörték, bent egy idős személyt találtak, a konyhában pedig ételmaradék égett a tűzhelyen. Az idős férfit szabad levegőre vitték, a füstölést takarással megszüntették, és kiszellőztettek.

Égett az autó

A szentmihályi Baross utcában álló VW Passat motortere kapott lángra április 16-án, mire eloltották, részben az utastér is kiégett. A tulajdonos szerint a kocsi akkumulátor nélkül hosszabb ideje állt az utcán, így a szándékosság sem kizárható, a ügyben a rendőrség nyomoz...

Tűzjelzés a HÉV-en

A Sashalmi állomásra érkezett szerelvény tűzjelzője bejelzett április 17-én az esti csúcsban. A szerelvény ilyen esetben csak a tűzvizsgálat után mehet tovább – a tűzoltók tüzet nem találtak, de óvatosságból utasok nélkül kísérték a HÉV-et az Örs vezér terei végállomásra.

Füst a konyhában

Az Újszász út 45/B. alatti Platánházban a konyhán felejtett étel gyulladt meg, amit a lakók a tűzoltók odaérte előtt eloltottak.

HÉV-baleset

A Fuvallat utcai HÉV átjáróban elsodort egy gyalogost a HÉV április 29-én este fél tízkor. A mentők a szerelvény megemelése nélkül ki tudták venni az illetőt, akit koponyasérüléssel szállítottak kórházba.

Fakárok

Tízméteres fa ága szakadt a villamos bekötővezetékre április 22-én éjjel az Árpádföldi út 1. szám előtt.
Kisméretű fa dőlt ki teljesen a Veres Péter út 24. szám előtt, a tűzoltók motoros fűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt.
Egy testes ág hasadt le egy fáról a Viola utca 53. előtt, a tűzoltók motoros létrával mentesítettek.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez