Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657577
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Rák jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2019. június 12.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    Az idén június 21-én lép be a Nap a Rák jegyébe, ami mifelénk azt jelenti, hogy megkezdődik a csillagászati nyár. A napfény jó hatással van testi-lelki egészségünkre. Mint tudjuk, azok a népek, ahol földrajzilag több a fény, optimistábbak, vidámabbak. A diákok boldogsága a nyári szünet eljövetelétől még inkább fokozódik, mert a játék, a szórakozás valljuk meg, közkedveltebb, mint a tanulás. Ha ránézünk a planétákra, úgy tűnik, hogy ez a periódus még tele lesz időjárásilag szélsőségekkel, de manapság úgy nézem ez a trend. Elővehetnénk a klímaváltozás örökzöld témáját, és akár el is szomorodhatnánk, de nem tesszük. Már csak azért sem, mert még mindig az ember a legalkalmazkodóbb faj a földkerekségen. Nekünk, magyaroknak jól áll az optimizmus. Aki ennyi pofont kapott a történelme során és minden alkalommal feltámadt poraiból, mint a főnix madár, az igazán megérdemli, hogy bizakodó legyen.

    A Rák ember, aki a Hold uralma alatt áll, érzelmes, romantikus és gondoskodó. Megérzései kiválóak, könnyen ráhangolódik a környezetére. Az életét aggodalmaskodása nehezíti meg. Retteg attól, hogy olyan élethelyzetbe kerülhet, ahol már nem lesz rá szükség. Igyekszik magát nélkülözhetetlenné tenni. Mindent megtesz azért, hogy környezetének, családjának eseményeit uralja és befolyásolja. Erre kiváló adottságai vannak.

  Rák analógia a hazaszeretet is. A mai világban ezt a magasabb rendű érzelmet igyekeznek megszüntetni. Megpróbálják elhitetni azt, hogy a nemzeti büszkeség nácizmus, fasizmus, hogy csak a legszélsőségesebb vádakat említsem. Egy nemzet ereje nem a különálló magányos emberek halmazában keresendő, hanem a családokban és a közösségekben. Összetartozás, összefogás, keretek nélkül nem létezik szabadság. Mert a szabályok nélküli, minden aberrációt normálisnak tekintő ál-toleranciát úgy hívják, hogy szabadosság. Korunk embere állandóan tágítja a kereteit. Nem ismeri fel a szabadság lényegét. Azt gondolja, hogy akkor szabad, ha bármit, bármikor és bárhol megtehet. A festményt a képkeret megtartja és óvja. A folyómeder mintegy határt szab a lustán folydogáló vagy éppen szilajul hömpölygő víznek. A középkorban, ha veszedelem volt az emberek a várfalak mögött találtak menedéket. Az újkorban bennünket a határok és az itt szolgálatot és védelmet biztosító őrség óvnak. Az ókori civilizációktól napjainkig a törvények biztosították az emberiség fennmaradását. Szervezettség, rend nélkül az emberi társadalom felbomlik és elpusztul.
   A nyugati világ tükrébe nézve azt látjuk, hogy a normális családi modell súlyosan beteg. Nemcsak a válások gyakoriságára, hanem a gyermektelenségre és az egyneműek házasságára gondolunk. Nem kell zseninek lenni, hogy rájöjjünk arra, a nyugat-európai fehér ember egy kihalófélben levő veszélyeztetett fajjá fog válni. Ha valami csoda nem történik, akkor pár generációnyi idő elteltével úgy járnak, mint az Amerikában őshonos indiánok. Talán rezervátumokban lesz még néhány fehér ember. Ázsia túlnépesedett, de alapvetően jól szervezett. Az igazi veszélyforrás Afrika. A szegénység, az elsivatagosodás és a vízhiány miatt több száz millióan fognak Európába indulni. A „barbároknak” könnyebb dolga lesz, mint annak idején legyőzni a Nyugat-Római Birodalmat.

   Az emberi értelemre kellene hagyatkozni, mert a tudomány tudja, hogy mit kellene tenni. Egy alapvető probléma azért fennáll, ami miatt tetemes léket kap az optimizmusunk. Ez pedig az, hogy a világot irányító háttérhatalomnak ez nem érdeke. A háborúkban, a betegségekben, a kiszolgáltatott emberiségben potenciálisan hatványozott lehetőség van a még nagyobb gazdasági hatalom birtoklására. A fegyverkereskedelem, a kábítószer-kereskedelem, a gyógyszeripar olyan (józan ésszel felfoghatatlan) anyagi javakat eredményez, melyekért semmi sem drága: sem emberi életek, sem népek, sem országok eltiprása nem akadály. A túléléshez családok, összetartó közösségek kellenek – és persze életképes nemzetek. Mindenki eldöntheti, hogy melyik hajóra száll. Még eldöntheti, de az idő szalad és közeledik a hamleti alapgondolat: a „lenni vagy nem lenni” aktualizált változata.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.

   Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                               Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez