Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28781403
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Nyilas jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2019. november 14.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén a Nap november 22-től december 22-ig tartózkodik a Nyilas jegyében. Az ősz utolsó felvonásában a nappalok rövidülnek, a hőmérséklet többnyire fagypont alá süllyed éjszaka. A kereszténység és az európai őshonos népek és nemzetek Jézus születésének ünnepére készülődnek.
   A lényeg több mint kétezer év óta ugyanaz. Akkor van a leginkább szükségünk a fényre, amikor a legnagyobb a sötétség. És mikor lenne nagyobb szükségünk a hit erejére, mint most a XXI. század második évtizedének utolsó évéhez közeledve. Mert valljuk be, ami mostanában zajlik a világban, némiképp a Római Birodalom bukását juttatja az eszünkbe. Az európai ember fizikailag, lelkileg és szellemileg is elsatnyult. Európai értékrendről beszélnek, sok esetben ilyesmire hivatkoznak, de csak azt látjuk, hogy veszni hagyjuk az értékein­ket és felszámolják a rendet. A rendetlenség kikezdi a rendszert és megszünteti az alkotó elemeit. A szomorú mindebben az, hogy az alkotóelemek mi vagyunk. Most van a leginkább szükségünk egymásra, amíg még nem késő.

   Az ember, akiben ott a Nyilas energia, egy örök gyermek. Milyenek a gyerekek, tehetnénk fel jogosan a kérdést? Kíváncsiak, nyitottak az újra, nincs számukra lehetetlen, játsszák a nagy életjátékot, nem görcsösen, nem erőlködve. Szeretik a jókedvet, a tréfát. A kitartás nem az erősségük, a monotonitás elől úgy menekülnek, mint ördög a tömjénfüsttől.
   A Nyilas a Zodiákus optimistája. Bízik magában, mely jó értelemben önbizalmat jelöl. Ha átesik a ló túlsó oldalára, akkor a külső szemlélő beképzeltnek, önhittnek látja. Felmerülhet a kérdés, hogy kit zavar az, ha valakinek nagy az önbizalma? Természetesen azt, akiből ez a tulajdonság hiányzik. A manapság divatos ideológiák a XXI. század emberével igyekeznek az ego mindenhatóságát elhitetni. Ha hiszel magadban, minden vágyad teljesülhet, mondják. Ez természetesen óriási tévedés, mert a vágyak termékenységi képessége messze felülmúlja bármely egyén erejét.
   Az akarom, vágyom, hiszem hármasság iránya többnyire nem helyes. Ennek az egyszerű magyarázata az, hogy senki sem azért született, hogy a világ előtte hajbókoljon és lesse élete minden pillanatában a kívánságait. Sarkítva bár, de az egoista ember úgy gondolja, hogy ettől lenne boldog. Mások fájdalma, szerencsétlensége, nyomora, csak súlyosan sérült embernek okozhat örömöt. Az öröm gyökere nem lehet a bánat. Bár létezik a magyar nyelvben a káröröm szó, tudjuk, hogy jelentése sosem pozitív. A földi lét bipolaritása megteremti a bánatot az öröm mostohatestvéreként.

  A felhőtlen öröm arra utal, hogy az öröm múlandó. A napfény időleges. Mint ahogy a fény, ha ránk világít, megjelenik az árnyék, úgy él a tudatos énünk mögött a tudattalan, mely többek között az a láthatatlan belső világunk, ahová elrejtünk mindent, amiről nem akarunk tudomást venni. Az elfojtott problémáinkkal azok az emberek szembesítenek, akikkel a mindennapok során találkozunk. Alapvetően pedig pont azok, akik a legközelebb állnak hozzánk. Ebből a szemszögből tekintve csak az egónk számára léteznek a pozitív vagy negatív megélések. Szellemi értelemben az életünk minden pillanata tanulás és fejlődés. Ha teljes egészében azonosulni tudnánk e gondolattal, akkor juthatnánk el valamiféle – sokunk által áhított – bölcsességhez. Ez lenne a Nyilasságnak az a magas szintje, amit érdemes megcélozni.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.

   Vigyázzanak magukra és egymásra!                   Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez