Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657280
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2019. december 11.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

Az erkély roncsolásával mentek be a tűzoltók egy Öv utcai lakásba november 5-én, a fejsérülést szenvedett idős lakót a mentők kórházba szállították.
November 10-én egy Ond vezér úti, hatodik emeleti lakást nyitottak fel, sérült lakója kórházba került.
Az ablakon át erővel behatolva adtak utat a hatóságoknak egy Ond vezér úti lakásba november 13-án: lakója elhunyt.
Miskolci utcai lakásában rosszul lett egy idős hölgy november 15-én. A raj a rendőrség jelenlétében az ablakon át hatolt be, az illetőt a földön fekve találták.
November 19-én éjjel egy Vezér utcai lakásban az idős lakó elesve nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A tűzoltók károkozás nélkül mentek be.
November 26-án egy Újvilág utcai lakást törtek fel, bent egy elhunyt személyt találtak.
November 30-án egy idős hölgy elesett Padlizsán utcai lakásában, a raj az ajtó felfeszítésével ment be és adott utat a mentőknek.
December 1-jén az Adria sétányon egy első emeleti lakást törtek fel, beteg lakóját kórházba vitte a mentő.
December 2-án a Nezsider park 6. számmal szemben egy nagyméretű fenyőfa dőlt az úttestre és egy autó utánfutójára.

Közlekedési mentések

A Mexikói út és Korong utca sarkán Toyota és Chrysler Grand Voyager típusú kocsik ütköztek november 12-én, senki nem sérült meg.
November 14-én 13 óra 35 perckor a Nagy Lajos király útja 56. előtt Ford Fiesta, Mercedes B220-as és egy Lexus találkoztak ráfutásos balesetben. Személyi sérülés nem történt. A raj az utat kézi erővel tette szabaddá. 17 óra után öt személyautó karambolozott az Egressy út 33. előtt, egy sérültet a Baleseti kórházba vittek. A tűzoltók áramtalanítottak, a forgalmi akadályt kézi erővel hárították el.
November 20-án, 11 óra után Volvo 9500-as busz ütközött egy Renault Clioval, ami a busz hátuljába csapódott. Sérülés nem történt.
Aznap 17 órakor a Nagy Lajos király útja és a Boros Mátyás utca sarkán Ford Fiesta, Ford Transit és VW típusú kocsik ütköztek, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók elvégezték a három jármű áramtalanítását és átadták a helyszínt a rendőrségnek. Szintén 20-án az útpadkának ment egy személyautó, majd a villamossíneken landolva forgalmi akadályt okozott. Sérülés nem volt.

Kigyúlt terrárium

November 27-én egy Öv utcai lakás szobájában az íróasztallal egybeépített polcon elhelyezett terrárium fűtőeleme gyulladt ki, amit a lakó sikeresen eloltott. A terrárium a hő hatására összetört.

Fakárok

November 9-én az Amerikai út 76. alatti társasház udvaráról kb. 10 méteres fa dőlt kerítésre és a közterületen parkoló két személyautóra.

Elszundikált főzés közben

Egy Balázs parki, harmadik emeleti lakás konyhájában idős hölgy a tűzhelyen hagyta az ételt, miközben elaludt november 14-én, 13 óra előtt. A tűz szerencsére nem terjedt tovább, de a lakás megtelt füsttel.

CO-gáz

November 16-án 11 óra 20 perckor a Telepes utcai Baptista iskola érzékelője bejelzett, a raj műszerei is kimutatták a gáz jelenlétét. A Gázművek lezárta az intézmény kazánját.

Tűz a pincében

Egy Ormánság utcai 10 emeletes panelház pincéjének egyik rekeszében kigyulladtak a felhalmozott tárgyak, lomok november 20-án.

Bódétűz

November 29-én délután a Francia út 33-nál, a garázssor mögötti részen leégett egy 10 négyzetméteres, hajléktalanok által használt bódé.

XVI. kerület

Kazán

November 8-án este egy Gordonka utcai házban marós, szúrós szagot éreztek, hívták a tűzoltókat. Ők szirénázva érkeztek, majd lezárták a kondenzációs kazánt.

Baleset

A Csömöri út 1-nél ötös karambol történt november 9-én 17 óra előtt. Opel Vectra, Volvo XC80-as, Toyota Corolla, Peugeot Boxer és egy VW Passat ütköztek, személyi sérülés nem volt.

Fakárok

November 13-án éjjel riasztották a tűzoltókat a Vulkán utca 15. számhoz: egy hatméteres fa az úttestre dőlve távközlési vezetékeket szakított el. E napon a Máté utca 59. alatti telekről kb. 10 méteres, korhadt fa dőlt a szomszéd ház melléképületére, melynek tetőszerkezete károsodott.

Gázszag

November 28-án délben gázszag miatt riasztották a rajt az Arany János utcai gimnáziumba. Gáz jelenlétét a műszerek nem mutatták ki. (A földgáz önmagában színtelen és szagtalan, a jellegzetes gázszagot a hozzá kevert merkaptán okozza, ami a szakemberek szerint a világ legbüdösebb anyaga.)

Vízaknába szorult

December 1-jén egy Béla utcai családi ház kertjében egy idős, túlsúlyos személy lemászott a vízóra aknába, hogy elzárja a kerti csapot, majd nem bírt onnan kijönni. A tűzoltók kézi erővel emelték ki, az illető az esettel összefüggésben sérülést nem szenvedett, de a hangulatának nem tett jót az eset.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez