Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655899
   « Vissza

Gyászos évkezdet

 « Cikkek és hírek 
2020. január 22.
 


    Nem szeretem az új éveket, mert mindig tragédiával kezdődnek. Újabb és újabb tragédiákkal. Mint indén is. Alig kezdődött el a 2020-as esztendő, és az ország máris Gesztesi Károlyt gyászolja. És sajnos mi sem maradtunk gyász nélkül. Január elején ugyanis Tivadartól kellett elbúcsúznunk. Akit, bár nem szerepelt annyit a hírekben, legalább annyira szerettünk, mint a népszerű színészt.

kepfile

   Tivadar ugyanis az Ikarus BSE Atlétikai Szakosztályának szíve-lelke volt. Hogy mióta? Szerintem mindig is. Én legalábbis nem emlékszem olyan atlétikai eseményre, lett légyen az a Bátony utcában, az Erzsébetligeti Színházban, a Pólus parkolójában vagy a Honvéd pályáján, ahol ne üdvözöltük volna egymást. Tivadar ugyanúgy hozzátartozott az Ikarus atlétikai versenyeihez, mint a gát, a magasugró szivacs vagy távolugró árok. Nélküle lehetetlen lett volna ilyen magas színvonalú eseményeket rendezni. Mindig mindent tudott az atlétikáról, bármilyen kérésnek eleget tett, részt vett a versenyek szervezésében, ha kellett, szállított is, és sosem derogált neki elpakolni, vagy megjavítani az eszközöket. Nem volt nap, hogy ne látogatott volna ki a pályára, ha nem volt dolga, akkor csak azért, hogy körbe nézhessen.
    Azonban az aranyszívű és arany hajú Tivadar felett is szálltak az évek, olyannyira, hogy idén már a hetvenedikbe lépett – volna, ha új év kezdetén atlétanyelven szólva nem vág ki egy utolsó nagy sprintet, mely után fáradtan örök nyugalomra tért. Tivadar 2020 elején befejezte földi pályafutását, és közhelynek tűnik, de az ő esetében hatványozottan igaz, nagy űrt hagyott maga mögött. Ma még senki sem tudja, hogyan lesznek a nyári nagy versenyek nélküle. Csak abban reménykedhetünk, hogy égi pihenője közepette is figyelemmel kíséri majd atlétikánkat, s jelzést ad, ha úgy látja, valamit mégsem jól csinálunk.
   Tivadart atléta- és kertvárosi berkekben mindenki csak Tivadarként ismerte. De mi most teljes nevén búcsúzunk tőle. Nemeslaki Tivadar, te nemes lelkű sportember, aki rengeteget dolgoztál értünk, pihenj jól új életedben! Mi örökre megőrzünk Téged a szívünkben. (riersch)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez