Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28771549
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Halak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2020. február 19.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén február 19-től március 20-áig tartózkodik a Nap a Halak jegyében. A Zodiákus utolsó stációjához érkeztünk. A spirituális fejlődés Omegája a végső felismerés miszerint a „nagy egység” részeként létezünk. Mifelénk e periódus a tél utolsó felvonása, a bágyadt ébredés, a tavasz eljövetelének reménye.
  A Halak szülött a legnagyobb álmodozó. Érzelmileg labilis, lelki befolyások örvényei között evickél. Jóindulatú, segítőkész, gyengeségeit gyakran kihasználják. Szüksége van egy olyan társra, közösségre, akire támaszkodhat.
   Az álomvilág egy irracionális szféra, jelekkel, jelzésekkel, képekkel, eseményekkel, történésekkel telítve. Egy másik dimenzió, egy másik létsík, ahol nincs szükségünk fizikai testünkre, bár az érzések, érzetek, a testi örömök és fájdalmak megélése néha semmiben sem különbözik a hétköznapokban megtapasztaltaktól. A buddhisták azt mondják, hogy attól függően, kinek milyen a karmája, olyan eseményeket teremt akár az álom, akár az úgynevezett valóságos világban. Vannak olyanok, akiknek rémálmai vannak, míg mások álmukban boldogok. Hasonlóképpen működik ez a valóságban is. Néha jól mennek a dolgaink és boldogok vagyunk, máskor sikertelennek érezzük magunkat, tehát boldogtalannak. És ez elég gyorsan változhat, mert tudjuk, hogy egy történés hatására minden az ellenkezőjébe csaphat át.

  A boldogságot és boldogtalanságot is külső okoktól tesszük függővé. Mondjuk egy másik személytől vagy egy élethelyzettől. Stabilitást várunk el valakitől, egy olyan keretet, melyben aztán bizonyos eseményeket és embereket manipulálhatunk. Mert tetszik vagy sem, hatunk a környezetünkre. Befolyásolunk embereket akár tudatosan, akár tudattalanul. És persze ragaszkodunk a stabilnak hitt valósághoz, melyet kényünk-kedvünk szerint alakíthatunk. Ekkor azt gondoljuk, hogy boldogok vagyunk. Sajnos az a probléma, hogy ez nem igaz. Mert ha igaz lenne, akkor jól működnének a kapcsolataink és a párkapcsolatunk.
  Meglátunk valakit, megszeretjük, közös sorsot kezdünk kialakítani és boldogok vagyunk. Aztán telik-múlik az idő, hetek, hónapok, jobb esetben évek, és valami történik. A legnagyobb boldogság kellős közepén egy pillanat alatt meg tud változni minden. Ugyanaz a két ember ott maradt, a boldogság madara pedig elrepült. Előttünk áll az ember, aki most már a boldogtalanságunk oka és forrása.

   A buddhizmus szerint ilyen történések a karma következményei, amit a hétköznapi ember képtelen átlátni. Buddha tanításai szerint az ártó cselekedetek a jövőben negatív megéléseket okoznak, míg a segítő cselekedetek boldogságot, örömöt. Szenvedés és boldogság akkor keletkezik, ha belső okai vannak. Innentől már el lehet jutni ahhoz a felismeréshez is, miszerint az ébrenlét is csak egy álom. Ha ez így van, akkor a valóságnak hitt álomból is fel lehet ébredni, ahogy ezt bizonyos sorsesemények kapcsán megtapasztalhatjuk.

   A világ tulajdonképpen egy illúzió. Egy olyan álom, melyet közösen álmodunk. A történelem folyamán a díszletek változtak, de az emberi problémák ugyanazok maradtak. A fizikai sík önmagában polarizált. Azt tapasztaljuk, hogy ellentétek, feszültségek vannak, melyek konfliktusokat okoznak, és ezt küzdelemként, harcként éljük meg. A harcos győzni akar, az ellenfelet megadásra kényszeríteni. A létért való küzdelem áldozatokkal jár. Így van ez a mindenkori élővilágban is. A Föld olyan, mint egy tökéletes szervezet. Vannak védekező mechanizmusai, van immunrendszere. Az ember, aki a kezdetekben még kapcsolódott a magasabb létsíkokhoz és harmóniában élt a környezetével, megváltozott. Egoizmusa, hataloméhsége miatt az anyagi világ fogságába esett. Nem több, mint az a rovar, aki belesétál a húsevő virág bódító mélységébe. Repülőgépeken, helikoptereken és űrhajókon emelkedik a magasba, órák alatt eljut oda is, ahová annak idején heteket, hónapokat utazott. Mégis, néha olyan érzésünk van, hogy egy gólya vagy egy lazac célja magasztosabb, amikor útra kél, hogy a királypingvinekről ne is beszéljünk.

  Mondjuk ki, az ember a Föld legkártékonyabb élőlénye. Jóval többet vesz el, mint amire szüksége lenne. Felhalmoz, pazarol, tékozol. Egy „szép, új világot” épít ott is, ahol teljesen értelmetlen. Lásd arab-félsziget ezeregy éjszaka csodáit meghazudtoló csillogása.
   Műanyag világ épül a Vízöntő korszakban és okos telefont bámulva csodálkozunk mindenen. Rajtunk múlik, hogy megvalósul-e a Bertold Brecht által vizionált eszközemberek, végtagemberek, nyúlványemberek világa. Merjük feltenni magunknak azt a kérdést, hogy amit mostanság érzékelünk az egy lidérces álom, vagy a való világ?

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!       Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez