Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654350
   « Vissza

Ancsin László klubalapítóból elnök lett

 « Cikkek és hírek 
2020. június 12.
 

   A koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi helyzetben is történt egy fontos esemény a kerületi sportéletben. A Kertvárosi Sport Egylet ugyanis új elnököt és alelnököt választott. Történt ugyanis, hogy az eddigi elnök, a tavaly megválasztott Lengyel László megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva lemondott az egyesület vezetéséről. Így elnök nélkül maradt a tavaly jubiláló egyesület. Még szerencse azonban, hogy az alapszabályban az alelnök is fel lett ruházva aláírási jogokkal, így legalább az átmeneti időszakban az ügyvitel nem akadozott. Az alelnöki teendőket az egyesület egyik alapítója, Ancsin László látta el, aki a karantén alatt tartott szűkkörű elnökségi ülésen a KSE vezetésére kapott felkérést elfogadta. 

     – Már eddig is nagyon büszke voltam erre az egyesületre, melynek már a születésénél is ott lehettem, és amely a szemem láttára nőtte ki magát – mondta az új elnök, akinek a jelölését, majd kinevezését június 3-án a levélben szervezett tisztújító közgyűlés is megerősítette. – Az elmúlt 11 évben végig részese lehettem az egyesület működésének, eleinte elnökségi tagként, majd alelnökként, mától pedig (egészen 2024-ig) elnökként, amely nemcsak büszkeséggel tölt el, hanem felelősséget is ró rám.

    A KSE 2009-ben alakult Kertvárosi Birkózó és Sumo Club néven. Az egyik ötletgazda az egyesület első elnöke Kollarik Mihály volt, aki Ancsin László akkori kertvárosi jegyzőtől kért támogatást és segítséget. A klubalapítást az önkormányzat is támogatta (rögtön egy birkózószőnyeget vásároltak), így a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornatermében elindulhatott a munka. Az évek során aztán újabb szakosztályokkal – ritmikus gimnasztika, röplabda és súlyemelés – is bővült az egyesület repertoárja, így 2012-ben jobbnak látták a nevüket Kertvárosi Sport Egyletre változtatni.
     – A birkózás és a szumó mindig is alapja és fontos része lesz az egyesületünknek, de a ritmikus gimnasztikásaink és röpiseink eredményeire, sikereire is nagyon büszkék vagyunk.

     A birkózók erőfölényét több dolog is bizonyítja. A klub eddig vezetői – Kollarik Mihály, Bacsa Péter, Lengyel László és Ancsin László – kizárólag ebből a sportágból kerültek ki, illetve az önkormányzat eddig még csak a birkózóknak és szumósoknak tudott saját állandó helyszínt biztosítani az Erzsébet-ligetben, míg a többi szakosztály képviselői bérleményekben eddzenek. A június 3-i tisztújítás is a birkózók fölényéről szólt: az elnök mellett ugyanis alelnökké választották a KSE birkózóinak vezetőedzőjét, Forray Attilát, míg a korábbi klasszis – több világversenyen is érmes, olimpikon birkózó, jelenleg pedig a KSE fiókegyesületében, a veresegyházi birkózóklubban edzősködő – Major Sándor az elnökség tagja lett.
   – A legfőbb célom, hogy az eddigi szakosztályokat egybe tartsam – mondta Ancsin László székfoglaló beszédében. – A jelenlegi egészségügyi helyzetben minden gyerekért meg kell küzdenünk. A járvány lecsengését követően viszont már komolyabb terveket szövögetünk. Egyrészt az aikido szakosztály létrehozásával növelni szeretnénk a repertoárunkat, másrészt szeretnénk az infrastrukturális hátterünket is megnövelni. A röpiseknek mindenképpen csarnokra lesz majd szükségük, de a birkózóink is kezdik kinőni az erzsébetligeti termet.

kepfile

Ancsin László elnök és Forray Attila alelnök

     Ancsin László, egykori válogatott kerettag birkózó 2007-től 2018-ig volt a Kertváros jegyzője. Azóta Nagytarcsa Polgármesteri Hivatalát irányítja. 2012-ben a Magyar Szumó Szövetség elnökévé választották, irányításával komoly nemzetközi sikereket ért el a sportág. Ancsin László a 2015-ben újjáalakult Magyar Birkózó Szövetség elnökségének is tagja lett, emellett a mátyásföldi Mazotti Fitnessnél erőnléti edzőként is be szokott segíteni.
                                                                                                                                                      Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez