Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663721
   « Vissza

Lovas versenyközpont Kerepesen

 « Cikkek és hírek 
2020. július 15.
 

Tíz évnyi tervezgetés, földvásárlás, részben saját kezű építkezés után most áll a magyar olimpiai lovassport szolgálatába Kerepesen a Baranyai család 600 milliós beruházásából felépített versenyközpontja

kepfile

Az új lovas versenyközpont Kerepes Szálaska nevű részén

  Az idei rövidített idényben az országos bajnokságok után a legmagasabb, a nagyobb kategóriákban pénzdíjas, egyedüliként A* besorolású díjlovas versennyel mutatkozik be a hazai lovas elitnek augusztus első hétvégéjén Kerepes Szálaska nevű részén a Baranyai-család frissiben elkészült komplexuma.

  A lovardaépítés ötletéről Baranyai Kinga szakmai vezető elmondta, először 2009-ben fogalmazódott meg a családban egy 30x60 méteres külső pálya és néhány lóbeálló képében, melyet gyorsan továbbgondoltak. 2010-ben már annak fényében kezdtek el földet vásárolni, hogy ott téli-nyári lovaglási lehetőséget, istállót, közösségi teret tudjanak biztosítani, melyet később állatorvosi, ló-rehabilitációs központtá lehet bővíteni.
   A 2012-ig elhúzódó földvételek után nyílt meg a lehetőség a terület fejlesztésére, mely számos buktatón keresztül – további földterületek szerzése mellett – 2014-ig folytatódott. Ekkorra már részleteiben kidolgozott tervekkel rendelkeztek a szükséges objektumokról, azok területi elhelyezkedéséről, és a jövőbeni bővítési lehetőségekről. A hivatalos tervekben így az öt hektáros területen a szállodai minőségű vendégszobákat is rejtő 1000 négyzetméteres közösségi épület, a 24 darab 3x3,5 m-es, illetve a 2 darab 4,5x3,5 m-es gumipadlós lóbokszokkal, patamosóval, nyergessel és mellékhelyiséggel ellátott istálló, a 30x60m-es fedett pálya, valamint a 12x24m-es fedett szénatároló és a trágyatároló szerepelt.
   Az építkezés 2014 év végén kezdődött, és 2015 késő őszére már minden lényeges épület és gépészete működött. A 2016-17-es évek a tereprendezés, parkoló és utak kialakításának időszaka volt, ekkortól kezdett hasonlítani a mai megjelenésére. A létesítmény körülbelül 600 millió forintba került.
  Az első western kurzust 2017-ben tartották, majd 2018-tól kapcsolódtak be a western szakág életébe. Idén a július 17-ei hétvégén lesz náluk zárt kapus western felkészítő verseny.
  A Díjlovagló Szakbizottság ajánlására a külső pályájuk méretét 20 x 60 méteresre növelték és további 15 angol boksz építése is folyamatban van. Az augusztusi versenyen így már 46 saját boksz fog a versenyzők rendelkezésére állni, illetve túljelentkezésnél a szomszédos Mushroom Horze Farm lovarda is 7 bokszal tud besegíteni a lovak elhelyezéséhez.

kepfile

Western lovasok a kerepesi fedelesben. Ennek 60 méteres hossza lehetővé teszi, hogy úgynevezett nagy négyszöges (nagydíj osztályú) díjlovas feladatokat is megrendezhessenek benne, amelyre csak igen kevés lehetőség van az országban.

    A Golden Leaf lovarda sajátossága, hogy az istállójában csak a tulajdonosok három lova éli zabos hétköznapjait. Ötvennél több fix szabad ló férőhely a hazai lovardák közül csak a Nemzeti Lovardában, a kaposvári Lovas-akadémián és a pátyi Bellandorban van. Ezen adottságokra tekintettel számos jelentős sportesemény, válogatott keretek edzőtábora lehet a jövőben Kerepesen. 

  A kerepesi önkormányzat az augusztusi, olimpiai szakágbeli premierhez 300 ezer forintos versenyrendezési pályázati forrást biztosított Baranyiék Cowboys Lovas Szabadidő SE nevű egyesületének. -izs-or

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez