Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655489
   « Vissza

A Városligetből Kistarcsáig

 « Cikkek és hírek 
2020. augusztus 19.
 

Kerékpárosoknak

  Budapest egyik legrégebbi kerékpárútja a Kerepesi – Veress Péter út menti. Ennek vegyes forgalmú, gyalogos-kerékpáros szakaszát egy éve a XVI. kerületi önkormányzat továbbvezette Cinkotánál a városhatárig.
   Kistarcsa elérésére a Pénzügyminisztérium és Pest Megye Önkormányzatának pályázatán a kisváros is nyert 130 millió Ft-ot, amit még a helyi önkormányzat 11,5 millió Ft-tal egészített ki. Ennek keretében kezdődött a 3. sz. főút (Szabadság út) mentén 425 méter hosszúságú, közös gyalog- és kerékpárút építése a meglévő gyalog- és kerékpárút folytatásaként Kistarcsa, Kórház HÉV megállótól az Eperjesi útig.
  Kistarcsa, Kórház HÉV megállótól a Raktár krt. mentén vezetett önálló kerékpárút épült a járda átvezetéséig, ahonnan az útvonal a közút burkolatán folytatódik kerékpáros nyommal a kijelölt útfelületen, összesen 536 méter hosszan. A program részeként a Kistarcsa Kórház HÉV megálló aluljárója kerékpáros-barát lesz oly módon, hogy a lépcsőkorlátra tolósín épül. Ez elsősorban azon kerékpárosoknak jelent segítséget, akik az Örs vezér tér felől jövet addig a HÉV-re bízzák a terepszint különbség leküzdését.
    A program keretében Kistarcsán tíz helyen 200 kerékpártároló is kihelyezésre került.

kepfile

Lámpás kereszteződés az M0 felhajtónál

   A fejlesztéssel Kistarcsától lényegében a Városligetig lehet biztonságos körülmények között elgurulni. Mindezzel párhuzamosan a főváros folytatja a Rákos-patak menti ökoturisztikai folyosóra szánt kerékpárút előkészítését és megkezdődött a patak revitalizációjának műszaki tervezése is, ami a meder beton teknőjének elbontásával visszaállítaná az 1970-es éveket megelőző természetes állapotot. Ehhez a jelenlegi mederszelvényhez képest több ponton hely kell az időnkénti mini árvízek levezetéséhez.
   A dunai torkolattól Pécelig, 3,2 milliárdos állami forrásból szánt patak parti 21 km-es kerékpárút legköltségesebb tétele Rákos vasútállomás és az M3-as autópálya bevezető szakaszának áthidalása. Ezen felvezető rámpás híd együttesére most nem látszik a forrás. Másutt nincsen ok az eredeti beruházási tervek korrekciójára. A további zuglói rész elsősorban a már elkészült nyomvonalon vezet át Kőbányára. A folyosó „legzöldebben” tervezett szakasza a fővárosi védettségű Felsőrákosi-rétek mentén visz majd tovább a XVII. kerületbe. -izs-or

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez