Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662175
   « Vissza

Huncut utak

 « Cikkek és hírek 
2020. szeptember 16.
 

kepfile

     Az állam nagyon gáláns volt Budapesttel, amikor elhatározta, hogy kormányzati támogatásból szüntetik meg a földutakat a fővárosban. Külön előnyt jelentett a XVI. kerületnek, hogy a Kertváros országgyűlési képviselője lett a fővárosi útprogram miniszteri biztosa. Talán ezen bátorodott fel a szentmihályi Kossuth Lajos utca, hogy útburkolatért folyamodjon. Valamikor a tanácsi időben került rá ugyan némi aszfalt, így földútnak túl frakkos volt, ám igazából aszfaltos útnak sem érezhette magát, mert sokhelyütt kiütközött az igazi valója. Erre tekintettel bekerülhetett a földút-programba, és most már van útalapja is, fent kopósáv, kétoldalt végig pedig a Kovács Péter-féle díszburkolat. Tényleg csinos lett.

kepfile

      A Sarjú utca kedvenc menekülőútja a kerületi autósoknak, hiszen itt akkor is át lehet hasítani a HÉV-vonal alatt, ha fent épp jön a vonat. A régi lőtér alatti részt viszont nagyjából csak azok használták, akik gyorsan és egyszerűen akartak megszabadulni a kertben lehullott lomboktól, egyéb komposztálódó zöldhulladéktól: itt ugyanis nyomban be lehetett szórni a hasznos anyagot az erdőbe.
    De lám, mi készül: szélesen visszanyesték az út mentén a bokrokat, sőt még a közvilágítás kábelcsatornái is bekerültek a földbe. Nos eláruljuk: aszfaltút épül itt rövidesen, kormányzati pénzből. Mégpedig úgynevezett nagy teherbírású út, aminek az lesz a feladata, hogy az Ikarus gyár területén lévő cégektől induló nehézteher forgalmat elvezesse, és azoknak ne kellen az Arany János utcát és a Margit utcát terhelni. Nagyon szép új dimenziókat tár fel tehát a Sarjú utca meghosszabbítása, bár eddig nem tapasztaltuk, hogy ezen az útvonalon nehézteher-forgalom bukkant vona fel (őzet-rókát viszont annál többet láttunk, mert nagyon közel itt az érintetlen vadvilág). Üröm az örömben, hogy az út sajnos nem juthat el a Budapesti útig, mert sajnos az út nyomvonalába eső földtulajdonok rendezetlenek, de sebaj: lesz még itt útprogram. Legalábbis reméljük... (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez