Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659827
   « Vissza

Vámos Tibor igazgató les helyett búcsút intett

 « Cikkek és hírek 
2020. szeptember 16.
 

   Rendhagyó módon kezdték a tanévet a mátyásföldi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulói, akiknek nem elég, hogy azzal kellett megbarátkozniuk, hogy az év eleji bátorító szavakat ezúttal csak az iskolarádión keresztül hallhatják, még azzal is szembesülniük kellett, hogy szeretett igazgatójuktól is csak hangban búcsúzhatnak el. Vámos Tibor ugyanis a nyár elején úgy döntött, visszavonja a 2020-25-ös ciklusra beadott igazgatói pályázatát, és elfogadja a Magyar Labdarúgó Szövetség felkérését a nemzeti bajnokságok versenyigazgatói posztjára.

    – Nagyon nehéz döntés volt – mesélte a diákoktól, a kollégáktól, Mátyásföldtől és a tankerülettől búcsúzó igazgató. – Május 4-én, a magyar érettségi estéjén telefonon jött a felkérés az MLSZ-től, mely ajánlaton egy hétig gondolkodhattam. Köztudott, hogy élek-halok a magyar fociért, az egész életemet átitatta a labdarúgás szeretete, tehát számomra nemcsak megtiszteltetést jelentett, hogy az MLSZ-nél rám gondoltak, hanem egy olyan kihívást is, melyre nem lehetett nemet mondani.
   Vámos Tibor tehát a pedagógusi pályát a futballvezetői posztra cserélte. Mondhatnánk azt is, hogy már ideje volt, hisz arra a szakmai tudásra, mellyel ő rendelkezik, már igen régóta nagy szüksége lenne a magyar labdarúgásnak.

   – Mi a versenyigazgató feladata? Elsősorban a bajnokságok – az NB I, az NB II és az NB III – szervezése és lebonyolítása, ezen kívül a nyilvántartások, valamint az átigazolások koordinálása.
   A versenyigazgatónak tehát a magyar futballbajnokságban szó szerint mindennel kell foglalkoznia. Ami akkora feladat, hogy azt már lehetetlen lenne iskolaigazgatóként végezni.

   – Nem búcsúztam el végleg a kollégáktól, hisz sosem tudhatjuk, mit hoz az élet. Még az is lehet, hogy pár év múlva újra tanítani fogok. Akkor pedig a Táncsics mindenképpen előnyt fog élvezni nálam. Addig is szeretnék jó kapcsolatban maradni a kerülettel, ha hívnak mindig örömmel jövök vissza.

kepfile

   Vámos Tibor 16 évesen kezdte játékvezetői pályafutását. A ranglétrát végig járva a székesfehérvári körzeti bajnokságból jutott el az NB II-ig, ahol 25 találkozón fújta a sípot. A 90-es évek végén megkezdődött a játékvezetők szakosodása, Vámos Tibor asszisztens (régi nevén partjelző) lett, így lett hazai és nemzetközi szinten elismert szakember. 280 NB I-es és 96 nemzetközi találkozón működött közre, ezek között a legkiemelkedőbb a 2008-as pekingi olimpia döntője (Argentína – Nigéria), illetve a 2010-es labdarúgó-világbajnokság egyik elődöntője, a spanyol – német találkozó volt. S ha egy sérülés nem gátolja, ott lehetett volna a 2011-es Bajnokok Ligája döntőjén is a Wembley stadionban, ám a 2006-2010 között működő magyar játékvezetői „aranycsapatnak” (a Kassai Viktor, Erős Gábor, Vámos Tibor triónak) addigra már vége szakadt. Vámos Tibor 1991-ben napközis pedagógusként került Mátyásföldre. 2001-ben azonban úgy alakult, hogy az akkoriban a gimnáziumáért harcoló Táncsics igazgatója lett. Irányításával aztán az iskola a kerület legnagyobb lélekszámú oktatási intézményévé nőtte ki magát.

kepfile

2008-as pekingi olimpia döntője. Vámos Tibor, Erős Gábor, Kassai Viktor és Lionel Messi

   – Iskolaigazgatóként sokat kaptam a futballtól. Az például, hogy gyorsan meg mertem hozni a döntéseket, a játékvezetői múltamból fakadt. Remélem, a pedagógiában szerzett tapasztalataimat majd a futball világában is kamatoztatni tudom!
                                                                                                                                                     Riersch Tamás



 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez