Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663117
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Szűz jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2021. augusztus 18.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

  Idén augusztus 22-től szeptember 22-ig tartózkodik a Nap a Szűz jegyében. Beléptünk a nyár utolsó harmadába. Meleg volt, néha kánikula és a vírus mizéria is alább hagyott. Ránk fért a pihenés és a viszonylagos nyugalom. Túl vagyunk a „maszkos olimpián” is, az elhalasztott, de nem elszalasztott izgalmakon. Ki-ki szurkolhatott kedvencének, legyen az pórnép vagy mogul, a tv képernyője mögül. Nézegettük sportolóinkat, a fanatikusabb részünk dacolva az éjszakai alváshiánnyal. Megállapíthattuk újra, hogy jó magyarnak lenni, sportolóink becsülettel helytálltak.
  Kissé elmaradtak a várakozástól a gender útvesztőjébe került sportolók, de a férfi hősök és amazon hölgyek teljesítménye sok esetben örömmel töltötte el a szívünket. Tokióban nem volt szivárvány és a térdepelés sem hódított, de az összetett kéz és a keresztvetés gyakori látvány volt azok körében, akik feljutottak a bajnoki dobogóra. Reménnyel tölthet el az, hogy fegyelemmel, szorgalommal, kitartó munkával a legnehezebb akadályokat is le lehet győzni. Ezt a tanulságot érdemes levonni, majd alkalmazni, amikor szükségünk lesz rá.

   A Szűz egyik legnagyobb erénye a racionalitása. A föld elem képviselői közül ő az egyetlen, aki változtatni tud és igyekszik is megalkotni azt a rendszert, mely biztosítja a jólétét. Megtartani, ami fontos és elvetni azt, ami lényegtelen: ez a jövő záloga. Kerüli az érzelmeket, mert azok bezavarnak a józan életvitelébe. Elmerül a legapróbb részletekben, ő a született minőségellenőr. A kritikus.
  Meglátja más szemében a szálkát. Saját magával megbocsájtóbb, de ki nem az, aki rendelkezik egészséges én-tudattal? Ő a legjobb és legmegbízhatóbb munkaerő. Bírja és szereti, ha új feladatokat kap, és ezeket igyekszik is maximálisan elvégezni.

   A Szűz érdekeltségű embertársaink körében a legelterjedtebb az egészséges életmódra való törekvés. Mivel ez a mindenkori ember megoldatlan, illetve erőfeszítéseket igénylő tevékenységhalmaza, érdemes megvilágítani néhány gondolat erejéig ezt a problémát.
  Az egészség nem más, mint az egység meglelése. A fizikai síkon, az ellentétek földi dimenziójában az egyén teljessége csak ideig-óráig megélhető. A megoldás a harmonikus kapcsolódásokban keresendő egy ellentétes nemű emberrel, ahol a férfi és női energiák kiegészítik egymást. Tévút a nemek harca, a „ki fontosabb” kérdésköre, mert az a valóság, hogy egyik fél sem létezhet a másik nélkül.
  Mivel ezt sokan nem értik és felülnek némely hamis ideológiák vágyvillamosára, konfliktusba keverednek, feszültségek alakulnak ki, melyek a helyes levezetés nélkül halmozódnak, elfojtódnak és besűrűsödnek. Az egó hazudik önmagának, igyekszik kényszeresen megfelelni a tükörnek, a világ külső visszajelzéseinek. Olyasmit is megteszünk, ami ellen a belső énünk tiltakozik.
   A benyelt, megemészthetetlen cselekedeteink, melyeket megfelelési kényszerünk eredményez, egy önmagunk ellen forduló energiát, egy belső görcsöt, egy elakadást generál. Így születnek a tünetek és a betegségek. Ahelyett, hogy komolyan vennénk a jelzéseiket, és megoldanánk az igazi problémáinkat, gyógyszerekkel, gyógynövényekkel és divatos csodaszerekkel nyomjuk még mélyebbre a problémát. Ezért, ha időlegesen le is győzzük a tüneteinket, a betegség mint jelzés nagyobb intenzitással fog jelentkezni, mert eljön az idő, amikor a szőnyeg alá söprés és a strucc politika már nem válik be.

   Mi asztrológusok, és reményeim szerint mind többen gondoljuk úgy, hogy a tudatos élet és egészséges életmód annyit jelent, hogy felvállaljuk a Sors-feladatunkat és akkor is tesszük a dolgunkat, ha néha egy-egy esemény letörli egónk önelégült mosolyát. Az analógiás gondolkodás eligazít tudatos életünk ösvényein. Ezt a szimbólum nyelvet használja az asztrológia és ezért nevezték az ókorban királyi tudománynak.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra! 
                                                                                        Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez