Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664041
   « Vissza

Jegyzőből főtitkár

 « Cikkek és hírek 
2021. szeptember 15.
 

Ancsin László új beosztásban

Újabb sportvezetővel gazdagodott a kerület. Ancsin Lászlót, a Kertváros korábbi, és Nagytarcsa jelenlegi jegyzőjét, a Magyar Szumó Szövetség elnökét, és az Európai Szumó Szövetség alelnökét nyár végén a Magyar Birkózó Szövetség főtitkárává nevezték ki.

  Ancsin László 25 évet töltött a közigazgatásban. A szakmai pályafutását a NAV elődjeinél, az APEH-nél és a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságnál kezdte, majd a dunavarsányi polgármesteri hivatalban lett igazgatási irodavezető, aljegyző és megbízott jegyző. Később a piliscsabai és a kerepesi hivatalokban is megfordult, és 2007 márciusában Kovács Péter újonnan megválasztott polgármester hívószavára megpályázta, majd elnyerte a kertvárosi hivatal vezetését. 11 évig volt a hivatal vezetője. Szakmai munkája mellett pedig olyan mintaértékű szervezetek létrehozásában tevékenykedett, mint a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat, illetve a Kertváros SE. A sportos szemléletmód ugyanis már kertvárosi jegyzőként sem állt távol tőle.
  – Gyerekkoromban tornáztam, és egy házban laktam az olimpiai bajnok Hegedűs Csabával. Ő javasolta az édesanyámnak, hogy küzdősportot keressen nekem, mert az alkatom miatt sosem lesz jó tornász belőlem. Így kerültem a Vasas birkózótermébe, ahol 12 évet töltöttem el, majd innen a Honvédba igazoltam. Abban a súlycsoportban (90 kg-ban) versenyeztem, melyben olyan kiválóságok voltak, mint Farkas Péter, Komáromi Tibor vagy éppen Major Sándor, akik mellett lehetetlen volt olimpiára kijutni. Szerencsére néhány világversenyen én is részt vehettem velük együtt. Pályafutásom vége felé a szumóba is belekóstoltam, itt is sikerült néhány bajnoki érmet, illetve pályafutásom megkoronázásaképpen egy Európa-bajnoki bronzérmet begyűjtenem.

   Nem véletlen, hogy Ancsin László kertvárosi jegyzősége idején lett elindítva az „Ifjú Tehetségek”-program, melynek kidolgozásában a sportvezetők mellett a hivatal első embere is részt vett. A Kertváros SE repertoárjába – mely klubnak tavaly óta hivatalosan az elnöke is –, pedig neki is köszönhetően a birkózás és szumó mellé időközben a ritmikus gimnasztika, a röplabda és a strandröplabda is bekerült.

kepfile

Ancsin László, mint jegyző...

kepfile

... és mint sportvezető egy szumóbajnokságon

   Ancsin László 2018 óta Nagytarcsa jegyzőjeként dolgozott. Mellette erőnléti edzéseket tartott a mátyásföldi Mazotti Fitness SE-ben, illetve a szumószövetségben dolgozott még.
 – Az igazság szerint már hat éve felmerült, hogy főtitkár legyek az akkor éppen megújuláson átesett birkózószövetségben. Ám, én azt a kihívást a jegyzői munkám miatt még nem vállaltam. Most azonban elérkezettnek éreztem az időt a váltáshoz. Nemrég múltam ötven esztendős, amely évforduló sok mindenen elgondolkodtatott. Így arra is rájöttem, ha még új területen ki szeretném próbálni magamat, akkor gyorsan kell lépnem.
  Ancsin László tehát a jövőben a nap 24 órájában a sportért és a sportban fog dolgozni. Mint mondta, izgalmas kihívás lesz a számára, de birkózóként már megtanult erőn felüli dolgokat bevállalni, így most sem fél a feladattól.
  – Gyakorlatilag már szep­tember 1. óta főtitkár vagyok, ám mind a szövetségnél, mind pedig a nagytarcsai hivatalban legalább két hónapra van ahhoz szükség, hogy az átadás-átvételek megtörténjenek. Főtitkárként egyébként hasonló lesz a feladatom, mint jegyzőként: egy apparátust kell majd irányítanom, javaslatokat kell előkészítenem az elnökségi ülésekre, amelyeket elfogadásuk után végre is kell hajtanunk. Ezen kívül a világversenyek szervezése és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia menedzselése is a munkakörömbe tartozik majd. Emellett már nem tudtam volna a jegyzői munkámra összpontosítani, ezért is döntöttem a váltás mellett. A szumószövetségnél végzett munkámat és a Mazottinál betöltött szerepemet a főtitkári beosztás nem befolyásolja, és remélhetőleg a Kertváros SE-nél betöltött elnöki tisztemet is sikerül megtartanom, mert nagyon szeretnék még a klubomnak segíteni.
  Ancsin László már főtitkárként vesz majd részt az őszi országos bajnokságon, a külföldi kollégákkal pedig a tervek szerint az októberi Oslo-i birkózó-világbajnokságon ismerkedik meg. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez