Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657625
   « Vissza

Közösségi célok az üzleti parkban

 « Cikkek és hírek 
2021. szeptember 15.
 

kepfile

Az új közlekedési csomópont átadása: (balról) Rimóczi Sándor polgármester, Vécsey László országgyűlési képviselő és Hadnagy Ernő, az ingatlanfejlesztést végző Weerts-Daniella cégcsoport ügyvezetője

  Ünnepélyesen adták át a Tarcsai út és az Üzleti Parkon átvezető Asbóth Oszkár utca újonnan kialakított, korszerű csomópontját szep­tember 8-án. Hadnagy Ernő, a Weerts-Daniella fejlesztői cégcsoport képviseletében elmondta, hogy az elmúlt hat évben jelentős események történtek életükben, ezek egyike, hogy az elmúlt év végén elkészült az itteni részen épült raktárbázisuk. Eddig összesen 15 hektárnyi területet fejlesztettek a KKV szektornak és a multinacionális cégeknek, jelenleg 3 hektáron folynak a munkák, és további 15 hektár területen indul rövidesen a fejlesztés.

   Ezek a munkák nyugat-európai színvonalúak, és hosszú távra szólnak. Kiemelt céljuk, hogy ne csupán maguknak termeljenek hasznot, hanem annak egy részét visszaadják annak a közösségnek, amelynek része az Üzleti Park. A jövőben folyamatosan szem előtt fogják tartani, hogy az Üzleti Park fejlődése annak környezetére is kiterjedjen, és az itt képződött haszon a közösség számára is javakat termeljen.

  Ennek részleteit a szalagátvágás után, egy új, 35 ezer négyzetméteres üzleti épület első emeleti részén tartott fogadáson ismerhettük meg. Lőrincz-Hadnagy Tibor elmondta, hogy a program három fő elemből tevődik össze. Az egyik a közlekedési infrastruktúra, az utak fejlesztése, hogy az át tudja engedni a megnövekedett forgalmat. Része ennek a parkolási rend kialakítása és egy fásítási program is.

   A második elem már a lakóközösségnek szól, hiszen itt egyre jobban beépülnek a régi földutak, mintegy elzárva a lakóterületet az autópálya mentén. Itt létrehoztak egy úgynevezett zöld folyosót, amelyen egészen a Naplás-tóig el lehet jutni. A tanösvény a Honfoglalás utca végétől indul: hánccsal borították a járófelületeket, padokat, szeméttartókat helyeztek ki, rengeteg geotextíliát használtak fel a tartósság érdekében.
   A zöldfolyosó kialakítására eddig nyolcmillió forintot fordítottak, és ehhez már toborozták a támogatókat az itteni cégek sorából – egyfajta hagyományát kívánják megteremteni annak, hogy az itteni vállalkozások a hasznuk egy részét fordítsák Nagytarcsa közösségi céljaira.

   A harmadik elem már kizárólag Nagytarcsa belterületi részeire vonatkozik, a lakóközösség hasznára irányuló fejlesztéseket tartalmazza. Ilyen például a fásítás a zöldebb falu érdekében, részvétel a sportcélú fejlesztésekben, szolár kandeláberek telepítése, kutyapiszok-tartók, pingpongasztalok köztéri kihelyezése. Pályázatot hirdetnek fa-örökbefogadási programra: ők elültetik, a lakosok pedig gondozzák a fákat. Befedni tervezik a múzeumkert fedetlen színpadát, rendbe hoznák a leharcolt fahidakat.
   Ünnepi díszkivilágítást és szép köztéri karácsonyfát terveznek állítani, támogatják a helyi hagyományőrzőket és az olyan programokat, mint a tökfesztivál. A falu egyes részein vannak utak, amelyeket a fejlesztők magánkézben hagytak, és itt az önkormányzat nem tud kátyúzni, mert az nem önkormányzati tulajdon – ezen utak kátyúzását tervezik folytatni, mivel korábban egy szakaszon már ezt meg is valósították, a lakosság nagy örömére.
   Nagyjából ezeket a programelemeket lehet majd az itteni cégeknek úgymond örökbe fogadni, és ezzel közvetlenül tudnák támogatni Nagytarcsa közösségi életét. A megvalósulásról a közösségi médiában számolnak be, mint eddig is, például a tanösvényről: ezekkel a posztokkal – bár csak Nagytarcsa területén hirdették – tízezres látogatottságot sikerült elérni, ami a helyi lakosságszámhoz mérten igen szép eredmény. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez