Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658714
   « Vissza

Kétszintű csomópont a Rákosi úton

 « Cikkek és hírek 
2021. október 14.
 

kepfile

  A közlekedési fejlesztések határozott célja, hogy a Körvasút vonalán közlekedő szerelvényeket mind jobban bevonja a kerületek közötti tömegközlekedésbe. Már jelenleg is járnak személyszállító elővárosi vonatok ezen a vonalon, de ha a fejlesztések megvalósulnak, akkor ezeknek a száma, és a vonalak jelentősége tovább növekszik – hallhattuk azon a sajtótájékoztatón, amit Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő és Kovács Péter polgármester tartott október 10-én a Rákosi út és a Körvasút sor kereszteződésében. Ennek kezdetén épp zárva volt a sorompó, majd miután elment a vonat, a feltorlódott autók hosszú percekig áramlottak át a vasútvonalon, noha csendes vasárnap délután volt.
   – Itt egy kétszintű csomópontra már sokkal korábban szükség lett volna – mondta Kovács Péter polgármester. A reggeli csúcsforgalomban, ha éppen jön a vonat, akkor itt valóban többszáz méteres sorok alakulnak ki. A kerület sajátossága, hogy a város felé összesen négy útvonalon lehet bejutni, ebből kettő szintbeli kereszteződés, így az autósok, ha el akarják kerülni, hogy a sorompónál kelljen várakozniuk, akkor inkább a Veres Péter utat, illetve a Csömöri úti felüljárót választják, tovább növelve azokon a zsúfoltságot.
  – A kormányzat célja az elővárosi vasúti közlekedés további fejlesztése – mondta Szatmáry Kristóf. Ebbe a fejlesztési csomagba sikerült most bejuttatni azt, hogy a Rákosi út és a körvasút kereszteződésébe kétszintű csomópont épüljön, és erről október 6-án meg is jelent a kormányhatározat a Magyar Közlönyben. Ennek nyomán elindul a tervezés folyamata, és a közlekedési tervezők döntik majd el, hogy milyen módon lehet azt a kétszintű csomópontot megvalósítani.
   A távlati tervek szerint elővárosi vasúti megálló készül a Rákosszentmihályi vasútállomásnál, valamint az Egyenes utcai lakótelepnél, ahol a körvasút a Veres Péter – Kerepesi utat keresztezi, és ezekről a helyekről lehet eljutni majd Palotára, Zuglóba, illetve később a Nyugati pályaudvarhoz, amit akkor már egy földalatti vasúti hálózat kötne össze a Déli pályaudvarral – ami azért még odébb van.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez