Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657472
   « Vissza

Kincseket találtak a Kertvárosban

 « Cikkek és hírek 
2021. október 14.
 

Az utolsó ragyogó szeptemberi vasárnapon több mint kétszáz résztvevőt – babáktól a hetvenesekig – mozgatott meg a Nemnövekedés16 által szervezett Kertvárosi Kerékpáros Kincskereső, és a Mátyásföldi repülőteret bemutató fotókiállítás zenés záróbulija.

kepfile

Kovács Péter: Padfelkelte – díjazott fotó

kepfile

Bringások a startnál a Szent István szobor mellett

  Milyen kincseket kerestek a bringások? „Maga a kincs az, ahol élünk!” – fogalmazott az egyik szervező, Molnár Nóra. Belemelegítésként helyismereti totót lehetett kitölteni, majd internetes applikációval mindenki megtervezhette, mennyi idő alatt ér el kerékpárral a különböző célpontjaira, például munkába, iskolába, zöldségeshez – és született néhány „jé, ez csak ennyi?” élmény. Alapos bringaátvizsgálás - olajozás, prizmák pótlása - után az Erzsébet-ligetből vagy a Havashalom parkból indulhattak a résztvevők különböző nehézségi szintű körökre, térképpel és játékos feladatlappal.
 Hetven gyerek hajtotta a pedált az eseményen, ők látványosan örültek a visszaérkezéskor, amikor helyi kisvállalkozók és önkéntesek ajándékaiból válogathattak. Mindenki kapott kerékpáros „kisokos” kiadványt, útközben pedig ingyen üdítő várta őket.
 Az egyik játékos feladat a fokozottan védett ürge fotójához kapcsolódott a Mátyásföldi repülőtér és környéke fotókiállításon. Az Erzsébetligeti Színházban e napon volt utoljára látható a számos szépséget és természeti értéket rejtő helyet bemutató tárlat. Ez volt a tavaszi pályázatot követő vándorkiállítás harmadik helyszíne.
 A finisszázson a Caesar’s Bread zenekar helyi tagjai nemcsak a húrokat pengették, de a reptérrel kapcsolatos élményeikkel mosolyra is fakasztották a publikumot. Dr. Kovács Tibor természetvédelmi szakértő információs táblákat javasolt: a kutyasétáltatók kisebb útvonalváltoztatással megvédhetik az ürgék lakóhelyét.
 Az est végén tortával ünnepelték meg a helyi városnézéseket tartó Kertvárosi Időutazó létrejöttének és működésének 20. évfordulóját.
  Mindkét programot a Nemnövekedés16 önkéntesei szervezték Bezdán Györgyi és Székely Hajnalka irányításával. A bringás eseményt segítette a Magyar Kerékpáros Klub Kelet-Pesti csapata.
  A 2. alkalommal zajló Kincskereső ajándékait ismét helyi kisvállalkozások ajánlották fel: Julka - Zero Waste Webshop, Regős Cukrászműhely, Fazekas Cukrászda, Paszuly Gazdabolt, Ride Bike, Legenda Bowling Club Söröző és a sashalmi Ószeres bolt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez