Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655532
   « Vissza

Euroliga foci eredmények |Meglepetések és papírformák

 « Cikkek és hírek 
2021. november 21.
 

Az euroliga sorsolás után látható volt, hogy lesznek olyan euroliga meccsek, amelyek meglepetéseket okozhatnak. Így is lett, most megnézzük, hogy mi is történt az Európa Liga első szakaszában 2021-ben!

Az euroliga eredmények focit mutatnak, de a legjobb kategóriából

A 2021-2022-es UEFA Európa Liga a második számú európai kupasorozat 51. sorozata már, bár tegyük hozzá, hogy csak a 13., amelyik Európa Liga néven fut, a korábbiakat még UEFA kupa néven ismerhettük. Nem túlzás azt állítani, hogy a sportfogadás online és hagyományos világában is a legnépszerűbb fogadási eseményeknek számítanak az EL-meccsek a Bajnokok Ligája után, sőt, a foci jóslatok Magyarországon általában a BL és az EL körül forognak.

Főleg, hogy az Európa Liga 2021/2022-es szezonjában ismét van magyar csapat a Ferencváros személyében a csoportkörben. Az Európa Liga vagy röviden euroliga meccsek elég hosszú időn keresztül zajlanak, a 2021/2022-es szezon augusztus harmadikán kezdődött és egészen 2022. május 18.-áig fog tartani.

kepfile

Az európai Konferencia-liga elindításával az idei szezontól jelentősen lecsökkentették az EL-ben induló és selejtező csapatok számát és a csoportkörben is már csak 32 csapat szerepel a korábbi 48 helyett. Az augusztusban lebonyolított selejtező meccseken megszületett euroliga foci eredmények után alakult ki a csoportkörök mezőnye, ahol egészen 2021. végéig zajlottak az események. Az euroliga sorsolás augusztus 27-én történt, amellyel megszületett a csoportkörökben szereplő csapatok listája és minden csoport hordozott magában különlegességeket.

A következőkben megnézzük, hogy milyen eredmények születettek az EL-csoportkörben, amelyek mindenképpen említésre méltóak. Az euroliga eredmények foci tekintetében egyébként nagyon meghatározóak, hiszen az itt szereplő csapatok azok, amelyek úgymond a második vonalat képviselik, tehát az itt szereplő gárdákban már ott a lehetőség arra, hogy előbb-utóbb feljebb lépjenek és már a BL-ben szerepeljenek.

A csoporteredmények bemutatása részletesen

Az Európa Liga A-csoportja a sportfogadás online kedvelőinek is tökéletes táptalajt kínált, legalábbis szakértőnk, Kollar Aladar elemzése alapján. Az A-csoportban nem volt meglepetés, az nagyon gyorsan egyértelmű vált, hogy a Lyon csapatát senki nem lesz képes megszorítani. A franciák uralták a csoportot már az első pillanattal kezdve, a riválisnak kikiáltott Sparta Praha csapatát otthon 3-0-ra, idegenben 4-3-ra intézték el.

Érdekesség volt ebben a csoportban a dán Bröndby félelmetesen gyenge teljesítménye, bár tegyük hozzá, hogy ennek a csapatnak egyéb problémái is voltak, ami meglátszott a teljesítményükön a hazai bajnokságban is. Foci jóslatok Magyarországon a B-csoport kapcsán is születtek, hiszen az itt született euroliga foci eredmények sokak számára okoztak váratlan perceket a fogadásaikban. Ki gondolta volna például, hogy a Monaco képes lesz idegenben nyerni a PSV Eindhoven otthonában?

Az sem volt igazából annyira kiszámítható, hogy a Sturm Graz annyira gyenge teljesítményt nyújt majd, mint ami megtörtént. Az euroliga meccsek között a C-csoportban is találhattunk igazi nagy rangadókat, ami nagy érdekessége ennek a csoportnak, hogy itt a Napoli csapata csak szenvedett, ellenben hazája bajnokságával, ahol 12 meccs után leuralta a mezőnyt és csak a Milan tudta tartani vele a lépést.

kepfile

Hihetetlen meccsekből nem volt hiány, a Leicester kikapott idegenben a Legia Varsó csapatától, miközben utána idegenben 4-3-ra legyőzte a Szpartak Moszkva csapatát. Azt a Szpartak Moszkvát, amelyik a 2021/2022-es szezon egyik legnagyobb meglepetését produkálva megverte idegenben a nápolyi csapatot.

Az euroliga eredmények foci vonatkozásában a D-csoportban is produkáltak szép meglepetéseket, bár az Antwerp gyenge teljesítményére és a Frankfurt jó eredményeire azért lehetett előzetesen számítani. De ki gondolta volna az euroliga sorsolás során, hogy a görög Olympiakos simán 3-0-ra tud majd nyerni a török Fenerbache otthonában? Az E-jelű csoportban a Galatasaray jó teljesítménye talán nem volt meglepetés senki számára, de azt senki nem hitte volna előzetesen, hogy a Marseille négyből négy döntetlennel kezdi majd a csoportot és élet-halál harcot kell vívnia a Lazio csapatával a továbbjutó helyekért.

A Lokomotív Moszkva ebben a csoportban mindig megpróbálja, de nem igazán sikerül nekik sosem maradandót alkotni. Az F-jelű csoport volt az, amelyik a sportfogadás online világában a legnagyobb felfordulásokat okozta, hiszen az itt szereplő

  • Braga,
  • Red Star
  • és Midtjylland is komoly eredményeket produkált,

hiszen ki gondolta volna, hogy a Midtjylland idegenben is képes lesz megverni a belgrádiakat? Azon a meccsen egyébként nem az eredmény marad meg leginkább a szurkolókban, hanem az, ahogy a belgrádi közönség nekitámadt a bíróknak és saját csapatának is.

Az Európa Liga a legjobb kupasorozat lett a Bajnokok Ligájával karöltve

A G-jelű csoport a Ferencváros csoportja volt, sajnos a Fradi számára nagyon gyorsan eldőlt, hogy még a Konferencia-ligába sem tudtak bekerülni, de az is nyilvánvalóvá vált, hogy a Bayer Leverkusen tényleg a legjobb csapat a csoportban. És végül beszéljünk a H-csoportról is egy kicsit, amely a leginkább papírforma csoportnak nevezhető az eredmények alapján, hiszen előzetesen is mindenki azt valószínűsítette, hogy a West Ham United fogja uralni a kvartettet és így is lett.

Ebben a csoportban szerepeltek egyébként olyan csapatok, amelyek ellen a Ferencvárosban biztosan jobb esélye lett volna, hiszen a Genk vagy a Dinamo Zagreb is hasonló játékerőt képvisel, mint a Fradi. Összességében elmondható, hogy az Európa Liga csoportköre a 2021/2022-es szezonban is komoly meglepetéseket produkált, de elmondható az is, hogy valamennyire azért mindenhol bejött a papírforma.

Egy dolog viszont mindenképpen biztos: az Európa Liga a csapatok számának csökkentésével tényleg második számú kupaporonddá lépett elő, amely most már versenyképes egy-egy meccs tekintetében a Bajnokok Ligájával is, hiszen itt is komoly rangadók alakulnak ki a különböző csoportokban. Ráadásul mindig egy-két ismeretlenebb, kisebb csapat is bekerülhet a csoportokba, ami pedig csak színesíti a meccseket és a felhozatalt. Akárhogy is, sima szurkolóként vagy sportfogadóként követjük a mérkőzéseket, biztosan nagyon jól fogunk szórakozni és ha figyelünk, komoly nyereményekre is szert tehetünk.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez