Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28786769
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2022. február 15.
 

    Sok munkát adott a tűzoltóknak az elmúlt szélviharos időszak, nem voltak ezzel másként a Csömöri Önkéntes tűzoltók sem. Szinte folyamatosan vonultak egyik bajtól a másikig: hol a fák dőltek ki, hol a zsindely szakadt fel a háztetőről. A Laki óvoda emeleti ablakainak szinte minden bádogpárkányát letépte a szél, a tucatnyi lemez ott hempergett a hófogóban – gondosan összegyűjtötték, nehogy tovább repüljenek a szélben.

kepfile

     A fenti képen egy hatalmas fenyő dőlt a szomszéd házra a Kossuth Lajos utcában, ami teljesen elzárta a hátsó nyeles telek kijáratát. A tűzoltókat azzal hívták, hogy a szomszéd nem tud elmenni dolgozni – a képen látható, hogy ez tényleg így is volt. A tűzoltók a kidőlt fánál azt látták, hogy a szomszéd háznak hatalmas szerencséje volt: a fa megtámaszkodott az oldalágain, és szinte nem is érintette a szomszédos épületet.

kepfile

    Az Auchan biztonsági szolgálata január 28-án azzal hívta a csömöri önkéntes tűzoltókat, hogy az áruház tábláit megrongálta a szél, és félő, hogy ha úgy maradnak, akkor végül rászakadhatnak a parkoló autókra. A tűzoltók létrával közelítették meg a meglazult táblát, és nagy nehezen sikerült is leszedniük baj nélkül, a hatalmas szélben.

    Egy kettétört villanyoszlopról tettek bejelentést január 30-án a csömöri Vízmű sorról. A fa villanyoszlop alsó része elkorhadt, és úgy kidőlt, hogy csak a vezetékek tartották. A tűzoltók egy ott lévő másik oszlophoz kötéllel kirögzítették, így nem zavarta a forgalmat, mígnem az elektromosok kicserélik egy új oszlopra.

    A Rét utca végéről jelentették február 7-én a csömöri önkéntes tűzoltóknak, hogy valami ég: valaki szándékosan kigyújtotta a tarlót, és a tűz erősen terjedt a viharos szélben. A tűzoltók hosszan küszködtek, míg el tudták oltani.
   A csömöri Ady Endre utcából jelezték február 8-án a tűzoltóknak, hogy a szomszéd néni napok óta nem ad életjelet, folyamatosan ég kint a lámpa. A tűzoltók a kertből az ablakon át bejutottak a házba, de a belső ajtó is zárva volt. A kiérkező rendőrök engedélyt adtak a kinyitásra: a nénit a fürdőszoba padlóján fekve találták meg, zavart állapotban, a mentők nyomban kórházba is szállították.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez