Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657281
   « Vissza

Ismét van egy szuper XVI. kerületi hokisunk

 « Cikkek és hírek 
2022. június 9.
 

   A szapporói hős, Szuper Levente után újra van egy A-csoportos jégkorongozója a kerületnek. A nemrégiben lezajlott Ljubljana-i Division 1/A világbajnokságon ugyanis a kertvárosi Terbócs István Dániel is tagja volt a feljutást kiharcoló magyar együttesnek.

kepfile

   – Hatalmas élmény volt a csapat tagjának lenni – mondta a friss A-csoportos hokisunk –, és hatalmas élmény volt majd minden mérkőzésünket több ezer magyar néző előtt játszani. Ennél már csak az lenne nagyobb élmény, ha a jövő évi A-csoportos vébénket itthon, Budapesten játszhatnánk.
   Terbócs István idei éve fantasztikusra sikeredett. A 24 éves támadó ugyanis 2021 tavaszán a Hydro Fehérvár AV19 kedvéért elhagyta korábbi csapatát, a MAC HKB Újbudát.
  – Azért váltottam klubot, mert a hazai Erste Ligánál nívósabb és erősebb bajnokságban is ki szerettem volna próbálni magamat. Erre pedig az osztrák ICEHL jó lehetőséget kínált.
   A több magyar játékossal is megerősített fehérvári csapat pedig történelmi idényt produkált azzal, hogy első ízben döntőt játszhatott a bajnokságban. A Salzburgot végül nem sikerült legyőzniük, de ez az ezüstérem így is a legnagyobb magyar klubsiker lett. Nem csoda, hogy István játéka Sean Simpson szövetségi kapitány érdeklődését is felkeltette.
  – Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy csapatba kerülhettem. Korábban ugyanis nem sok világbajnoki élményem volt. 2016-ban csak az utolsó keretszűkítésnél kerültem ki a 2016-os A-csoportos vébére utazó magyar csapatból. 2017-ben és 2019-ben tagja voltam a Division 1/A világbajnokságon 5. helyen végzett együttesnek, de a 2018-as budapesti vébéről lemaradtam. 2020-ban és 21-ben meg a COVID miatt nem rendeztek világbajnokságot. Szóval nagyon vártam már ezt a lehetőséget.
   Istvánék nagy reménységekkel utazhattak a vébére, mert a nemzetközi szövetség az A-csoport mezőnyét 16-ra bővítette, ráadásul az oroszokat és a fehéroroszokat is kizárta. Ehhez viszont az kellett, hogy a májusi Ljubljana-i Division 1/A vébén a csapat első vagy második helyen végezzen.
   – Rögtön egy rangadóval kezdtünk Dél-Korea ellen, akik ellen mindig nagyon meg kell küzdenünk. Most azonban nagyon jó játékkal 5-1-re győztünk, ami nekünk is nagy lendületet adott.
   Szükség is volt erre a lendületre, mert a második mérkőzésen, a litvánok ellen olyan ellenállásba ütköztek, melyre kevesen számítottak. Végül nagy csatában sikerült ezt a meccset is 2-1-re behúzniuk, így a további eredményeknek köszönhetően kivívta a feljutást a csapat. A házigazda szlovénektől elszenvedett vereség, valamint a románok legyőzése már nem sokat számított.
   – Úgy volt, hogy a magyar és a szlovén szövetség közösen pályázik az A-csoportos vébé rendezésére. Sajnos, ezt a pályázatot végül visszavonta a szövetség, így a világbajnokság nagy valószínűséggel Finnországban és Lettországban lesz.
  Azóta már az is eldőlt, hogy Istvánék Tamperében az olimpiai és világbajnok, világranglista-vezető finnekkel, valamint a svédekkel, a vb-harmadik csehekkel, a németekkel, a dánokkal, a franciákkal és az osztrákokkal játszanak majd.

   Terbócs István Dániel tősgyökeres kertvárosi fiatalember. A Pólus Centerben tanult meg korcsolyázni, az Újpestben nevelkedett, tagja volt a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola hokiosztályának, majd a MAC Újbuda játékosa lett, ahonnan tavaly igazolt Fehérvárra.
   – Imádok itt élni, és olyan szerencsém van, hogy pont a lakásunk közelében épült meg az új jégpálya. Ahol nyáron lehetőségem lesz majd egyéni edzéseket végezni. Jövőre pedig remélhetőleg minél több kertvárosi szurkolóval találkozhatom majd az MVM Dome-ban!
                                                                                                                                                            Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez