Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28653911
   « Vissza

Durván kiosztottákNagytarcsán Kistarcsa polgármesterét

 « Cikkek és hírek 
2022. augusztus 19.
 


Teljesen példátlan dolog, ha két szomszédos település vezetői a Facebook-on vitatkoznak össze: ez történt Juhász Istvánnal, Kistarcsa polgármesterével, aki egy forgalomkorlátozási ötlettel kapcsolatban hozzászólást intézett egy nagytarcsai facebook-csoportban. Nem akármilyen kioktatást kapott, egyenesen Nagytarcsa alpolgármesterétől, Bardócz Gábortól. Az adok-kapoknak Gulyás Tamás István, Nagytarcsa újdonsült polgármestere vetett véget egyelőre. Az ügy csak átmenetileg került nyugvópontra, a két település közötti jövőbeni feszültség borítékolható.

kepfile

Nagytarcsa Önkormányzata, augusztus 10.

Bevonjuk a lakosságot az önkormányzati döntésekbe

  Nagytarcsán az addigi ellenzék totális győzelmet aratott a július 10-i időközi választáson: az ellenzéki tüntetési főszónok, Gulyás Tamás István lett a polgármester, az ellenzéki önkormányzati képviselő, Bardócz Gábor pedig az alpolgármester, és megnyertek minden képviselői helyet is, tehát teljes győzelmet arattak. A csapat többsége eddig csak kívülről látta az önkormányzat épületét, tehát borítékolható volt némi ballépés. Alig telt el pár hét, és ez be is következett, méghozzá a Facebook-on.
  Az önkormányzat oldalán megjelent egy ártatlan közlemény, miszerint az új csapat célja, hogy bevonják a lakosságot a döntésekbe, és várják a véleményeket, ötleteket. Ezt a közleményt átvették a Nagytarcsai mindennapok FB-csoportban, ami lényegében ennek a (korábban ellenzéki) társaságnak a saját felülete, és itt harcedzett digitális verőlegények/leányok várják, hogy verbálisan elpáholjanak minden ellenvéleményt.

  Nos, a Nagytarcsai mindennapok-csoportban megjelent ártatlan közleményre nyomban reagált H. Krisztián, aki 2019-ben volt polgármesterjelölt, s bár akkor veszített, azóta is lelkes digitális közéletet él. Többek között felvetette, hogy Nagytarcsán halad át az M0-ról a kistarcsai iparterületek felé vezető teherforgalom, és ezt az új testületnek sürgősen meg kellene akadályoznia a lakosság érdekében.

Hadüzenettel ér fel

  Erre nyomban reagált Juhász István, Kistarcsa polgármestere. A kistarcsai iparterületen működő vállalkozások a legrövidebb úton csak Nagytarcsán keresztül tudják az M0-s autópályát megközelíteni, s ha ez megváltozna, akkor az a cégeknek milliárdos károkat okozna. Mostanra beállt egy olyan korlátozás (célforgalom), hogy csak az iparterületen érdekelt járművek járnak errefelé.
  Amennyiben Nagytarcsa nem kíván „hadat üzenni” Kistarcsának, akkor nem kellene bolygatni ezt a forgalom-korlátozást. Ellenkező esetben Kistarcsán is felülvizsgálnák a Nagytarcsai út forgalmát, valamint a víz- és csatorna-átadási pontok bérleti használatát. A polgármester hozzátette, hogy Kistarcsa engedte, hogy rákössenek az ő vízhálózatára, hogy enyhüljenek a Nagytarcsai vízellátási gondok, ők biztosítják a megfelelő víznyomást, ráadásul ők adtak át a feles csatorna-kvótájukból, mert a nagytarcsai kvóta elfogyott.
  Erre aztán megszólaltak a csoport emberei: megvádolták a kistarcsai polgármestert, hogy zsarolja a községet a vízzel, csak az adóbeszedés érdekli, tehát maga felé hajlik a keze, miközben fenyegetőzik, stb. Sokan még a NER-t is belekeverték (NER: a Fidesz Nemzeti Együttműködési Rendszere), így rúgva még egyet Kistarcsa fideszes polgármesterébe. Juhász, szegény, védekezett, ahogy tudott, de hát ezek sokan voltak, ő meg egyedül.
   Már éppen lecsillapodott volna a személyeskedés, amikor bekapcsolódott a vitába Bardócz alpolgármester, és felhívta a polgármester figyelmét, mit mond az Alkotmány a vízről, egyébként meg szerinte részrehajló a polgármester, de ezt majd megbeszélik a tárgyalóasztalnál...
  Juhász polgármester válaszolt, hogy itt egy rendszer-használati kérdésről van szó, nem az Alkotmányról, és Nagytarcsa érdekében ő járta ki, hogy megvalósulhasson az összeköttetés, az új vezeték, amit Nagytarcsa azóta sem fizetett ki.
  Bardócz erre megvádolta a Juhász polgármestert, hogy Nagytarcsa előző polgármesterével biztosan „mókoltak valamit”, de ez most ki fog derülni, mert ők kerültek hatalomra, megnézik a papírokat. Biztosan ettől ilyen frusztrált Juhász polgármester úr! Rendes ember pedig önzetlenül segít, itt láthatóan másról van szó, de legalább kiderült... Az Alkotmányt pedig egyszer szívesen elmagyarázza majd Juhász polgármesternek, ez meg itt csak kvaterka.

Nem ül egy asztalhoz az alpolgármesterrel

  Juhász polgármester keményen visszavágott: ebből a kvaterkából nem lesz semmi, mert ezzel az alpolgármesterrel ő nem hajlandó egy asztalhoz ülni. ELTE ÁJK politológiai diplomával és 15 év politikai tapasztalattal a háta mögött nem egy ilyen alaktól szeretne „továbbképzést” kapni! Egyébként a pökhendi hozzászólásaiból kivehető, hogy Bardócz nem igazán ért semmit, viszont mindent leszól.
 „Mókolásnak” hívja és vizsgálattal fenyegeti, hogy annak idején segített megoldani a nagytarcsai víznyomás-problémát...?! Nem azért tette, hogy megköszönjék, viszont azt sem várja, hogy hálából kiszúrjanak a kistarcsai ipari parkkal! A rendezetlen víziközmű-kérdést már pár hete jelezte a nagytarcsai polgármesternek, viszont ha a két település között marad ez a stílus, akkor akár jogi útra is terelhetik az ügyet.

Elfelejtik az egészet?

  Páran még odatettek ezt-azt Kistarcsa első emberének, majd beszállt a kommentelésbe Gulyás Tamás István, Nagytarcsa új polgármestere, jelezve, hogy ez a stílus méltatlan minden kapcsolathoz. Jelezte a kistarcsai polgármesternek, hogy szándékai szerint szeretne jó kapcsolatokat kiépíteni, de egyúttal nehezményezte a közlekedési és vízügyi ellenlépések belengetését. Megírta a posztban, hogy súlyos időhiányban szenved, sok témára nincs megfelelő rálátása, és rengeteg az SOS-feladat. Reméli, hogy szeptember elejére már jut ideje a kapcsolatfelvételre, ezt a mostani üzengetést pedig részéről inkább elfelejtené.
 Juhász István, Kistarcsa polgármestere válaszában jelezte, hogy nem örül annak, ha Kistarcsával kapcsolatos korlátozásokról tárgyalnak a neten. De hajlandó ő is elfelejteni az üzengetést, Bardócz úr hozzászólását pedig betudja a kezdők lelkesedésének.
 Befejezésül hozzátette: Kistarcsának rengeteg, regionális szinten mérhető, rendkívül jó kapcsolatai vannak szomszédos és távolabbi önkormányzatokkal. Reméljük sikerülni fog önökkel is ilyet kiépíteni majd.
  Sejtéseink szerint azonban ez a példátlan Facebook-cirkusz alaposan meg fogja ezt nehezíteni. Akibe belevertek egy szeget, nehéz azt eltávolítani úgy, hogy nyoma se maradjon.
 Az igazi troll ebben az ügyben H. Krisztián volt, aki vélhetően tudatosan dobott be egy olyan ügyet, ami feszültséget okoz a két település között. Majd addig gerjesztette a vitát, amíg mások is be nem kapcsolódtak – a Nagytarcsai mindennapok FB-csoport szokásos stílusában. Bardócz alpolgármester kommentjei pedig a politikai analfabétizmus jellemzőit hordozzák. Igen jót tenne Nagytarcsa maradék tekintélyének, ha mindkettőjüket kitiltanák a csoportból.
                                                                                                                                                    Ferenci Zoltán

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez